Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

måndag 23 juli 2012

Flyttloppis/försäljning

Oj, så fort dagarna går nu...

Jag plockar med mina saker, jag rensar, jag slänger, jag skänker, jag ställer åt sidan till försäljning, jag packar ner sådant som ska få följa med - också ställer jag det åt sidan som jag fortfarande inte bestämt hur jag ska göra med än....

Det känns så spännande det här förstår ni, på så många sätt!

Bara detta att flytta från 240 kvadrat till 90! Det är väl lite av en utmaning i sig?

Därför har jag bestämt mig för att sälja av det som jag inte får plats med i mitt nya hem, och det kan bli allt från små saker till en del möbler. Jag kommer säkert inte veta vad som kommer att säljas förrän in i det sista, och då kommer jag att lägga ut bilder av det här på bloggen.

Så, nu bjuder jag in er som kan komma, till en flyttloppis/försäljning i mitt nuvarande hem i flygelbyggnaden till Ris herrgård. 
Lördagen den 18 augusti, mellan kl 11-16.

Är ni intresserade av att köpa lite större saker så ta gärna med en kärra el dyl.

Jag visar lite olika bilder idag, bara för att ni ska få ett litet hum om vad som eventuellt kan komma att säljas. Om inte annat så tror jag att ni får en liten uppfattning om stilen i alla fall.

Under tiden fram till den 18 augusti så kommer jag att lägga ut information här på bloggen löpande. Har ni några frågor så går det bra att maila mig på rummetforvalbefinnande@live.se











Ha det gott!


-  TILLÄGG  - 


Ja, mitt i all min iver så glömde jag helt bort att skriva vart jag bor - så till alla er som undrat;
Strax utanför Karlstad i Värmland. Närmare bestämt lite grand i skogskanten så där utanför Vålberg  *ler*  Då var väl det solklart, eller hur?!?!...


Nej, det var det ju inte alls, men nu vet ni alla fall riktningen, och den där utförligare vägbeskrivningen kommer snart här på bloggen, med lite annan "bra-att-veta-om-information"


Förlåt från en lätt virrig "flytterska".......


Önskar er alla en solskensdag!


fredag 20 juli 2012

En pärla har flyttat in - för en stund.....

I morse när jag vaknade kände jag en obotlig lust att göra i ordning fåtöljen som bara stått där och väntat på mig sedan några månader tillbaka. Ja, kan ni tänka er att saker och ting behöver ta sådan tid ibland  *ler stort*

Ut i solskenet, fram med fåtöljen, och sedan - med tången i högsta hugg -  tog jag tag i det hela med en brinnande iver. Nu skulle här av med klädseln, och ett rejält antal möbelspikar senare så fick jag min lilla pärla klar. Äntligen!

Ja, den som väntar på något gott...
...väntar ibland väldigt länge...
...och ibland nästan lite för länge...
...för när det sedan väl är klart så undrar man lite smått varför man väntade så länge?!?!...

Japp, så nu fick den lilla godingen flytta in i salen och den gör sig så otroligt bra där bredvid spegeln. 

Men, den ska bara få bo här en liten stund förstår ni.

Och, det beror inte alls på att jag ska göra mig av med den eller så.

Not at all!

Det beror nämligen på något helt annat. Något som jag skrev lite grand om i förra inlägget...
Något som jag har tänkt på ett tag, och liksom önskat mig lite grand så där. Och sedan önskat mig ganska mycket så där. Men, så var det några som sa till mig att det kommer att bli svårt det Mia.
Ja, det där tycker jag att jag hört förut lite grand. Att saker och ting är svårt...
Men, hur ska man överhuvudtaget veta om något är svårt om man inte provar?

Ja, jag provade i alla fall. I några månader så där. Och sedan så bara var den där...

Ja, lägenheten alltså!

VADDÅ????

Var det någon som höjde på ena ögonbrynet nu då? Och liksom undrade vad jag håller på med?

Men, det är faktiskt sant - och det ska bli så himla roligt.

Vi ska flytta till en lägenhet inne i Karlstad. I ett charmigt trähus, med en härlig innergård.

Ja, jag liksom bubblar av iver...
Att få inreda och göra iordning. Vad ska få följa med?
För allt kan ju inte få plats liksom.

Så därför kommer jag att plocka med mig de sakerna som passar in och som får plats. 
Resten kommer jag att sälja!








För det är ju så med materiella ting. Det är ett flöde. Och, nu har jag fått njuta av en del av mina kära ägodelar också är det helt enkelt dags att de sakerna ska gå vidare och glädja någon annan.

Så, om du är intresserad av något - håll ögonen öppna!!!
Mer information om detta kommer snart.

Nu önskar jag er alla en riktigt fin helg!

Själv ska jag nog sätta mig tillrätta i fåtöljen och blunda en liten stund. Tänkte nämligen fortsätta med mina inredningsplaner som börjar ta form inne i mitt huvud....... 


onsdag 18 juli 2012

It´s sooooo fluffy.....

Jag lever fortfarande kvar i rosendröms-världen tror jag. Håkan brukar kalla dessa ljuvliga rosor för fluffiga, och det är ju precis vad de är.

Som fluffiga, vackra, doftande bakelser (kan ju ha skrivit de här raderna tidigare, och jag kommer säkerligen att skriva dem igen, och igen, och igen.....   *ler stort*)

Jag har ju drömt om att få uppleva sådana här rosor - och nu fick jag äntligen det.


Det är mycket som jag har drömt om som har slagit in faktiskt.

Jag inser det när jag blickar tillbaka lite grand och gör en av mina återkommande livsinventeringar. 
Ni vet, stanna upp så där - lite då och då - och bli medveten om vad det faktiskt är som man går och säger och tänker och önskar sig i den vanliga vardagen. 

Bland annat så har jag önskat mig sådana där små porslinsformar med lejonhuvud på. Jag har letat på loppisar, men jag har inte hittat någon alls. Så var det någon som sa att de är jättesvåra att hitta. Det är då som det är lätt att bli lite otålig och kanske till och med ge upp sin lilla önskan......

Men, ett tu tre så fanns det en där till mig. Yiihhhaaaaa!!!!!
Japp, då släppte jag taget och letade inte alls som jag gjort förut. 
Guess what?
Jo, då helt plötsligt fanns det en till för mig där.....

Och, det är väldigt ofta som det har varit så faktiskt.

Behöver jag överhuvudtaget tillägga att jag väääääldigt mycket önskade mig att vinna boken "Vintage by Nina"

Guess what - igen?!

Jo, förra året så vann jag den!

Ibland har man tur alltså. Och visst är det lätt att tycka att det låter lite naivt så där. Ja, men vaddå? Springa runt och önska sig en massa saker på detta viset och sedan, lite rosaskimrande så där, vänta på att det ska slå in och bli verklighet. 

Ja, om ni tror att det är så jag lever mitt liv så kan jag bara sticka hål på den bubblan direkt. Jag lever inte ett rosaskimrande, naivt liv - utan det handlar nog snarare om att jag har blivit mer medveten om vad som får mig att må bra, vad jag önskar att få uppleva i mitt liv. Det är där drömmarna kommer in. Sen är det ju inte alltid så att allt slår in.... I alla fall inte direkt *ler stort*



Men, nu förstår ni.....  Förra året när Mia och Gúa var här och semestrade hos oss, med sina familjer - då pratade jag med dem om en annan önskan som jag hade......  Då...... För ett år sedan......... Något som jag skulle kunna tänka mig i framtiden, men när tiden var rätt liksom.........

And - GUESS WHAT - IGEN!!!

Helt plötsligt så sitter jag här och inser att det faktiskt är så. Tänk att jag pratade med dem om detta för ett år sedan, och nu så är det dags. Och, detta tack vare att det är så många pusselbitar som fallit på plats den senaste tiden. 

Ja, återigen så kanske en del kommer att lyfta lite förvånat på ena ögonbrynet när jag kommer att berätta om mina planer. Men, jag kan bara säga att jag är väldigt glad just nu. Det här ska bli så roligt alltså. Och som vanligt så händer det mesta på en gång, så i nästa inlägg tänker jag faktiskt berätta för er vad som är på gång. Och fram till nästa inlägg så ska jag planera en del minsann......  

--------------------------------------------

Nu ska jag gå och lägga mig och sova. Jag kanske ska ta och drömma mig bort i ett fluffigt rosenhav...... Det vore väl något det?!...


söndag 15 juli 2012

Crusellska i Strömstad

Under veckan som gick tog jag och en väninna med oss våra döttrar och åkte till Strömstad i några dagar.

Vi bodde på Crusellska vandrarhemmet. Det är verkligen som en lisa för själen att bo här - en fantastisk själ i väggarna, ett så härligt lugn och så vackra miljöer.

Jag har tagit bilderna med min iPhone så bildkvaliteten är inte den allra bästa, men jag tror ändå att ni kan få en känsla av vilket smultronställe detta är.



Den välkomnande framsidan av huset.


Följ med in...


Ahhhh, visst är det vackert! Här checkar man mer än gärna in, eller hur?!


Så många härliga miljöer i detta vackra hus. Med en touch av det romantiska...


... och det gammaldags stilfulla.


När högsäsongen är över så kan man åka hit och njuta i den underbara SPA-avdelningen. Den här bilden gör inte alls, någon som helst, rättvisa till detta underbara rum. 



Trappen leder upp till övervåningen...


... och i trappavsatsen sitter detta charmiga fotografi på väggen. 

Så fina detaljer som liksom lyfter allt till en extra nivå.



TV-rummet på övervåningen.


Här finns också två vilfåtöljer, vid sidan av de vackra fönstren med pelargoner.
Tänk att sitta här en regnig dag och läsa en god bok. 


Och, om det är fint väder så kan man gå ut på baksidan av huset och sitta där i trädgården och bara förlora sig bort för en stund. Då är det lätt att börja drömma om att ha ett alldeles eget sådant här ställe. Men, det absolut enklaste är ju ändå att åka hit ganska ofta istället...   *ler*



Sååååå charmiga utemöbler, med en alldeles underbar patina och allt bryter av så fint mot den robusta stenväggen. Det är en ren fröjd att inta frukosten här!


Ja, det märks verkligen att ägarinnan har sinne för välbefinnande. Den här pallen står ute i trädgården, i en alldeles speciell del av trädgården. Här kan man sitta i en vilstol och bara landa. Det är väl oftast precis vad man behöver på en semester det, eller hur?


När man sedan landat och funnit ro i själen, då kan man strosa runt lite grand och dofta på några av de vackra rosorna.



Förstår ni vilken lycka detta var?!
Ja, jag fann mig snabbt tillrätta i denna miljö!


Om man sedan går in i dörröppningen, som ligger precis bredvid den blå sittgruppen, så kommer man in i källaren. Man går genom den här fina korridoren och sedan så kommer man fram till köket.


Ja, men förstår ni?! Tänk att sitta här då....
Det är ju en ren fröjd att äta middag här alltså.


Överallt små saker som väcker känslan av välbefinnande. Den här fina lavendelbuketten stod i fönstersmygen precis ovanför diskbänken, och den tittade jag på när jag stod och diskade. 


Ja, och detta recept stod på väggen i köket.

Vi fick oss en pratstund med den trevliga ägarinnan också, och då föll allt på plats ännu mer. För det slår så tydligt igenom när någon lägger sin själ i det hon gör. 

Så, jaaaa - vi hade några helt fantastiska dagar i Strömstad. Vi hade till och med vädergudarna med oss och det var väl helt otroligt - med tanke på hur vädret har varit den här sommaren. 

-------------------

Igår tog jag och Linn med oss frukosten ut i det fria. Vi gick upp på vår utsiktplats och där satt vi och njöt. Solen tittade fram och det var i stort sett vindstilla. Efter det tog vi oss en skogspromenad, och jag kan lova att den var lyckosam på flera sätt. Vilsamt skön på samma gång som den gav oss ett extra glädjerus. Vi hittade nämligen galet mycket kantareller. Så igår kväll hade vi en riktigt festmiddag vill jag lova. Grillat och smörstekta kantareller. 

Jaaaaa, jag är väldigt nöjd med min semester....   *ler stort*

På återhörande!


tisdag 10 juli 2012

A day in paradise!

Ja, vi hamnade verkligen mitt i rosenparadiset när vi besökte Håkan, jag och Mia.

Han har verkligen sååååå fantastiska rosor, och det fullkomligt dignade av dem...

Följ med in och få en liten glimt av detta ljuvliga!





Det fullkomligt tog andan ur oss, och vi insåg att vi befann oss i rosenhimlen!

Så fantastiskt vackra rosor!


Och, det är klart - i rosenhimlen så finns det väl till och med änglavingar av rosor...    *ler*




Visst blir man glad av dessa färger och former?
För att inte tala om doften, men den får ni själva förnimma!


Än en gång - TUSEN TACK HÅKAN!

Det här var som en vitaminboost för själen!

----------------------------------------

Igår sken solen här och det var varmt och skönt.

Idag regnar det och på något vis så känns det lite vilsamt skönt. Men, det kommer jag säkert inte att tycka om det håller i sig för länge.

Ha en fin dag!



fredag 6 juli 2012

Skir, vacker lycka...

Tittar bara in lite snabbt med några rader så här på kvällskvisten.

Orkar nämligen inte hålla mig, så jag får nog komma tillbaka snart och göra "ett riktigt" inlägg med lite fler bilder. Men, ikväll blir det som sagt bara en liten snabbvisit. Jag och Mia löste nämligen en tur och retur till "roshimlen" igår och det tog helt och hållet andan ur oss. 

Tänk att det finns så vackra rosor.......

Håkan Gidestrand har förtrollat många av oss med sina fantastiska rosenbilder, och när vi kom dit igår var det nästan som att få kliva rakt in i ett av dessa foton.

Tänk att få uppleva detta på riktigt!



Foto: Håkan Gidestrand

Ja, jag var så där saligt lycklig......


Foto: Håkan Gidestrand

Gick runt och tittade och suckade och doftade på rosorna och kände mig nästan som Ferdinand på julafton. Den ena rosen var vackrare än den andra, men jag har mina absoluta rosfavoriter.
Och, de återkom jag till hela tiden....


Foto: Mia Decoy

Spirit of freedom - så vackert namn på en utsökt vacker ros!

Ja, jag undrar om jag inte fortfarande befinner mig lite i den där roshimlen jag?!...
Jag förnimmer nämligen doften så fort jag sluter mina ögon...

Tusen tack Håkan för en fantastisk dag!

Fler ros-bilder kommer...


torsdag 5 juli 2012

Semester och "det händer saker" :)

Jag har äntligen börjat min semester och det är ljuuuuuvligt kan jag lova!

Intensivt jobbande in i det sista, men nu är det riktigt gott att vara ledig.

Vi tog en tur med motorcykeln härom kvällen och det var så fint ute. Så där lagomt varmt (som säkerligen är ett typiskt svenskt uttryck *ler* - laaaagom)

Stannade till och njöt av vackra vyer också blev det lite god mat i magen.
Sedan blev det en sådan där härligt avkopplande skogspromenad. Ni vet en sådan när kroppen slappnar av, när axlarna liksom sjunker lite grand för varje steg och när huvudet känns lättare och lättare.

Och, mitt i detta vilsamma strövtåg så bara var de där.....
KANTARELLERNA!
Redan? Ja, men så var det. Vilken bonus, eller hur?

Ja, så har jag njutit av rosorna också!


Tänk att vi räddade den här rosen när vi flyttade hit!
Det var bara en liten, liten kvist som låg nere vid gräsmattan och vi höll på att trampa sönder den först. Men, som tur var så såg vi den, lyfte varsamt in den mot ett stöd på väggen nedtill och sedan började den växa. I mitten av sommaren så fick vi sätta fast ett klätterstöd högre upp på väggen och där verkar den ha funnit sig tillrätta riktigt ordentligt.

Så här härligt vildvuxen är den nu.


En bild från skogspromenaden...


Och en bild från turen med motorcykeln...


Ja, och idag ska jag ta mig en annan tur... Men, det får det bli mer om i nästa inlägg.
Har allt en hel del annat som jag ska ta och berätta om också.

Oj, oj, oj - om ni bara visste.

Slentrian är väl inte direkt mitt ledord kan man säga   *ler stort*
Jag har haft en tanke i mitt huvud ett tag, och jag kan säga att den har börjat ge frukt nu.

Ha en fin sommardag!