Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

söndag 29 september 2013

Inspirerande helg

Vilken härlig helg det varit!

Ena stunden är det fredag em och jag känner mig så där förväntansfullt ivrig, och i nästa stund är det helt plötsligt söndag kväll och jag känner mig bubblande glad och full av energi. 

Jag har haft besök av min fina vän Mia och vi har hunnit med massor, och mitt i allt detta så känns det ändå som vi har tagit det väldigt lugnt. En riktigt bra kombination.

Bland annat så var vi och hälsade på hos Magnus i hans underbara butik Rost Interiör. Ja, det är lika inspirerande varje gång. Som vanligt så hittar man massor med saker som sätter hjärtat i brand!!!

Fler bra saker på listan "sätter-hjärtat-i-brand" var när Mia kom i fredags. Då hade hon nämligen med sig något som jag riktigt längtat efter att få hem. Tålamodet fick sin belöning till slut. Ska berätta mer om detta i ett annat inlägg. 


På eftermiddagen idag fyllde jag på energibanken med en härlig promenad. Det är så vackert alltså. Ibland när jag är ute och går känns det som jag ska drabbas av lyckorus nästan. Ser så många vackra motiv. Ja, och då blir det bara tvärnit, upp med telefonen och fotografera. Blir lika sprudlande lycklig precis varje gång. 



Under veckan som kommer ska jag ägna mig åt skapande. Har nämligen så härligt material som ligger här och väntar. Tänk att få förvandla detta till smycken...

Har kommit in i ett riktigt härligt skaparflow. Bland annat så har jag skickat iväg lite nyskapade smycken för påfyllning i en av mina favoritbutiker. Butik Vita Ranunkler i Hjo. Det är min vän Marie som har den och hon har en riktigt härlig mix av gammalt och nytt. Titta in här för att se mer och få inspiration. 

Härligt, härligt, härligt!

Önskar er alla en riktigt fin vecka


tisdag 24 september 2013

I wish...

Vad skulle du önska dig om du fick tre stycken önskningar som garanterat skulle gå i uppfyllelse?




Det tål att tänkas på, eller hur?!?...

I wish...


söndag 15 september 2013

Freja af Fryken

Kommer så väl ihåg när jag var liten och vi var och hälsade på hos mormor och morfar. Det var alltid så spännande när han berättade för oss om livet förr. Vi satt där tysta runt omkring honom och lyssnade med stora öron. 

Speciellt när han berättade skrönor om ångbåten Freja som hade förlist i Fryken i slutet av 1800-talet. Det var en kastvind som gjorde så att fartyget krängde och den osurrade lasten försköts. Freja slog runt inom loppet av några sekunder. Vilken katastrof! 

Åren gick och historier berättades. Skulle man någonsin hitta Freja igen? Fryken var ju djup! Och om man fann henne, skulle hon gå att bärga? Tänk om det fanns någon värdefull last? 

Här sitter jag nu och tänker tillbaka på allt som hänt sedan jag fick de här historierna berättade för mig när jag var liten. Fartyget bärgades faktiskt efter 98 år på botten och Ångbåtsföreningen Freja bildades. För den som vill läsa mer, gå in här

------------------------------------------------------------

Under veckan som gick blev jag lite extra glad när en bekant berättade för mig att det skulle anordnas en hantverksmarknad nere vid Fryken den 13 oktober. Det är två härliga tjejer, Annika och Kristin, som arrangerar denna dag i samarbete med Ångbåtsföreningen Freja. 

Visst är det väl underbart med eldsjälar som ser till att det händer någonting?!

Under sommaren har de drivit café i det vackra gula trähuset som ligger vid kajen och förhoppningar finns om att fortsätta att hålla öppet även under hösten. När Gäddfestivalen går av stapeln i Kil, kommer de att ha caféet öppet. Tänk att sitta där och blicka ut över vattnet med något gott att fika. 

Foton: Ingemar Martinsson, Kristin/Ångbåtsföreningen Freja 




Foto: Ingemar Martinsson



Foto: Kristin/Ångbåtsföreningen Freja

Ja, det är verkligen vackert där och en toppenfin miljö för att arrangera en marknad med hantverk, slöjd och mat.  Passa nu på att boka in söndagen den 13 oktober mellan kl 11-17. 

Freja af Fryken finns även på Facebook, klicka här



Foto: Ingemar Martinsson

Är du hantverkare och vill vara med och sälja av dina alster?
Kanske vill du bara ha lite mer information om den här hantverksdagen? 
Kontakta Annika eller Kristin på frykstastation@gmail.com


onsdag 4 september 2013

Vardag

Inser att jag är flitigare på Instagram än här på bloggen. 
Förhoppningsvis så är det tillfälligt, för jag saknar verkligen skrivandet...

Men, om du fram till dess vill se lite fler bilder från min vardag, kika in här.

Annars så rullar livet på och som ni säkert redan vet vid det här laget så lever jag ju mycket efter devisen att livet i väldigt stor grad blir vad jag själv gör det till. Sååå, när jag drabbades av en akut tristess i livet förut idag så tänkte jag in den där goa känslan som man brukar känna när det är fredag. Ni vet, när man står där och lagar lite god mat och känner sig så där fri i själen..

Och helt plötsligt så blev det mycket roligare att laga köttgryta liksom.
Och vad är egentligen skillnaden?
Bara tanken.

Så nu styr jag över tanken på trivsel och mys, också dukar jag lite fint och tänder några ljus.
Sen spelar det inte så himla stor roll om dagen heter "onsdag" eller "fredag".

Ha det fint!