Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

fredag 20 mars 2009

OHHHH. STORE TID.......




Eller kanske snarare - ohhhh, KORTA tid!!!
Det är bara att konstatera att det passar bättre in i sammanhanget just nu.

Har ni tänkt på hur det är det där med tid egentligen?

När man har mycket att göra så har man litet med tid!
När man har litet att göra så har man mycket med tid!

Och, då kan man ju fråga sig - vilket vill man helst ha?


Det är så lätt att gå och "oja" sig över att man har sååååå mycket att göra, man hinner ingenting osv. Men det är väldigt ledsamt att bara "sitta av tiden" och vänta på att tiden ska gå.

Som vanlig gäller det att hitta ett förhållningssätt som man känner funkar för en själv, och under den här tiden som jag har haft och fortfarande har så INFERNALISKT MYCKET att göra så väljer jag att tänka att det här är ju faktiskt en glädjens tid i mitt liv.


Det här som vi håller på att skapa just nu är en stor dröm för mig som verkligen håller på att gå i uppfyllelse. Ska jag då ägna mig åt att klaga och stå i för att tiden inte räcker till - eller ska jag helt enkelt tänka att nu går tiden så himlans fort för att jag har så mycket positivt på gång?!?!?!

Det jag kan känna är att jag blir lite ledsen ibland för att jag inte räcker till överallt just nu, men samtidigt så tänker jag att det här är ju faktiskt bara en prövning under en kort tid för att se hur stark jag blivit och vilken självinsikt jag fått under senare år.

Och visst klarar jag detta - det gäller att jobba på, att känna glädje i det jag gör, att hela tiden se det SOM JAG GJORT i stället för att tänka på allt som jag INTE gjort än.
Och att då och då stanna upp en stund och njuta av lite vila.

Det händer saker i lokalen nu kan jag lova och pallarna börjar ramla in. Jag har fortfarande målarkläderna på mig och verktygsbältet hänger väldigt nära......

Häromdagen skapade jag i alla fall mitt första halsband här och det var så roligt så det blev ytterligare ett när jag ändå var i farten - inspirationen flödade kan jag lova - och det känns verkligen som det är något gott och inspirerande på gång här........

"Bilder på smycken att skapa" glimtar till inne i huvudet igen och jag börjar få känslan i händerna tillbaka och det är jag är så tacksam för ska ni veta. Under hösten när jag fick packa ihop min verkstad pga platsbrist så kändes det lite grand som om gnistan slocknade, men nu är den tänd kan jag lova! Och jag känner mig så glad och förväntansfull inför flytten av butiken.

Lokalen blir dubbelt så stor och den ligger strax nedanför järnvägsstationen i Kil. I samma hus som Apoteket och Drömbutiken. Där ska vi nu husera precis mitt emellan dessa butiker.

"Fniss" det blir i Kils galleria (bisarr humor för Kil är inte stort kan jag lova!!!)

För er som har vägarna förbi och känner för att ta er en titt så kommer vi att hålla stängt måndag, tisdag, onsdag (30 mars - 1 april) för flytten och sedan har vi

NYÖPPNING torsdag 2 april klockan 12.00.
Nu har jag tänkt mig att pallra mig fram till målarburken igen och stryka några lager färg. Kan behövas, eller vad tycker ni?






Det är nu ni börjar förstå varför bilen blev så väldigt fullproppad, eller????

Det här är delar av mina loppis "fynd" och då måste jag bara tillägga för er alla som hickar till därute att det är ju inte alltid fynd är likhetstecken med billigt....
Det kan vara så att fynd är likhetstecken med "äntligen hittade jag det som jag letat så länge efter och dyrt var det, men what the heck".
Ja, ungefär så.....
Hade tänkt mig en liten tävling till veckan igen, men med förbehållet att timmarna är på min sida.
Önskar er en alldeles fantastisk helg och njut verkligen av din tid, hur du väljer att disponera den och det du får ut av den.
Kram Mia

22 kommentarer:

Birgitta sa...

Som alltid så trevligt att titta in till dej och läsa dina kloka ord och funderingar. Tid är mycket en subjektiv uppfattning och det är väldigt svårt ibland att förhålla sig klokt till den, men jag har upptäckt att om jag är i nuet, vilket kan vara svårt ibland, så räcker tiden till mycket mer och det blir mer gjort, bara för att jag inte tänker på vad jag ska göra längre fram, om du förstod vad jag menade, hehe.

Fina fynd som väntar på målning och visst är fynd det man vill ha och önskat sig. Lycka till med förberedelser av din "nya" butik. Kramar Birgitta

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Bra skrivet om tankar och tid. Att du är positiv det märks. Du har det säkert slitigt nu, men den 2 april kan du känna dig nöjd. Mkt fynd, tur ni hade två bilar...
Ha en bra helg
Kram till dig
AnnaMaria

Älfgärdet sa...

Drömde häromnatten att jag gick omkring i din nyöppnade butik!
Ja, nog kommer det att bli en upplevelse :).
Ska iväg med Byggnadsvården igen 1 eller 2 april. Är jag hemma den 2 så kommer till dig!
Den 3 ska jag göra något som jag väntat på länge. Jag & bästa väninnan ska till Arvika & uppleva DI LEVA !!! Han är vår guru sedan mitten av 80-talet. Hans ord är lika visa som dina :).
Ha dä gôtt i häljen! (Själv ska jag till Kil på 40-års partaj!)
//Madeleine

Älfgärdet sa...

Nä jag ska till Susanne på Villagatan jag :)

Unknown sa...

Kloka ord du skriver om tid. Svårt att bli klok på den är det iallafall. Själv försöker jag vara här och nu så mkt som möjligt.Då räcker tiden till lite bättre, ja lite tvetydigt kanske men du förstår nog vad jag svamlar om :)
Så spännande att få nya lokaler, ska försöka att få till den där tiden att komma in till dig innan tåget går mot götet den 3 april.
ha en trevlig helg
KRAM
Maria

hemtrevnad marie sa...

Å, vad ni sliter...men som sagt en positiv stress förmodar jag:)
Ha en fin helg och unna er lite vila också!
kramis

Storarvid sa...

Måste varit en STOOOOR bil, Va' mycket grejjer det där.
När jag har mycket att göra så är jag noga att dela upp allt liksom i små etapper, där varje delseger belönas med en kort paus innan jag fortsätter. Har märkt att jag fårmer uträttat med bättre resultat om jag tar allt i delmål under dagen och tar många små pausar.

Britt sa...

Du har alltid nåt tänkvärt att säga som känns som om det var riktat till mig... Konstigt? ;-)

Jag läser och tar till mig, tack!

Jag ska försöka få ledigt så jag kan komma på invigningen.

Stor kram Britt

Anonym sa...

Hej,
detta är från en av dina trogna kunder, känner mig alltid så glad o positiv när jag varit in i din affär.
Känslan och ljuset som finns där, bär jag med mig hela dagen.
mvh

stammis

Hanna sa...

Kloka ord och fina bilder!
Hanna

Viola sa...

Tänvärda rader från dig som är så sanna så....känner igen mig, verkligen vackra fynd som du fått tag i...önskar dig lycka till med dina förberedelser, ha en skön helg, är i vattenhålet och ska få ta fram räfsan imorgon så härligt, kram

LantlivsAnette sa...

Halloj vännen !!
Åhhh, det är precis så..att kunna njuta på färden mot målet, även fast det är hektiskt och man vill få allt klart på en gång..
Jag ser en hel del gobitar där på dina bilder, jag gillar verkligen den där slitna bänken med bordet framför, som en riktigt gammal skolbänk eller nåt..och stegen, mmmm...vad fint.
Lycka nu till med allt
Kraaam Anette

Anonym sa...

oj vad loppisprylar du har hittat.
Ny blogg för mig det här , så jag skall nu ta o kolla runt lite här

Himlarum sa...

Hej Mia!!!
Har längtat efter att du skulle göra ett nytt inlägg men jag VET ju hur mycket du har att göra! Så därför var det extra kul att se att du skrivit så lååångt och så tänkvärt! TACK!
Jag önskar dig all lycka och väntar med spänning på din invigning!!!
Kram och tack igen för det du fixade till mig mitt i stressen!

Ann-Helen

VACKRA hem & interiör sa...

Godmorgon Mia! Elva och en halv dag kvar - det kommer att ordna sig(det kunde varit värre...). Kom bara ihåg pauserna som Jonas sa här tidigare. Gör redan nu en prioriteringslista (fast det har du säkert redan gjort), det kommer att bli bra även om du inte hinner allt du föresatt dig. Spara lite energi så att du orkar njuta. "Loppishögen" ser annars helt fantastisk ut. Nu ska jag och I ta lite "semester" i eftermiddag. Har fått order om att leta fram termosen (hmm...), men sedan blir det en sväng till affären för lite uppackning igen.
Stor kram Pia

♥ Pia... sa...

Hej Mia...känner mer och mer att jag bara helt enkelt vill träffa dej snart..vilken härlig inställning du har till allt..både tid och annt..NU ska jag ta mej te KIl den 2 pril..får stöppe in mora mi i bilen och ta henne med te mostra i Kil och så gör jag två flugor i en smäll:)..bra va..bara ett krux...jobbar till kl. 18!!..men kansske går det att ta ledigt en dag..vem vet....du dina fynd var för söta alltså..bordet ..hmm..ett sånt såg jag igår..och tyckte det var för dyrt..150 kr..hur dumsnål får man bli ...ajaj..använder du dej av enbart obruten vit färg eller målar du med olika nyanser..skulle inte förvåna mej OM jsg frågat dej det förut..men så är jag glömsk??!!..så detblir till att fråga igen:)..nu har jag njutut av min tid en lång stund nu..försöker hinna ikapp med lite bloggbesök.....jag vill ha ett mix av det du skrev om mycket eller lite tid...om man nu får välja..vilket man ju inte får..men tänk om..ha en skön söndag...och njut av att du så LAGOMT med tid...kram..PIA

♥ Pia... sa...

Ooppss da , så jag stavar..april..skulle det vara bl.a..PIA

Lotta-livets väv sa...

Kloka ord, som vanligt Mia! Du är en klok ung kvinna! Ser fram emot att komma till din nya butik, även om jag inte kan komma på öppningsdagen! Lycka till! Kram

Tina sa...

Hej Mia!! Va fint & så sant skrivet!! Jag håller med dig till 100%. Jag förstår dina känslor & tankar. Jag är helt övertygad om att allt kommer att gå jätte bra för dig & din nya lokal kommer att stråla.
Hade jag bott i din närhet, hade jag kommit & hälsat på, men jag följer dig här med spänning istället!!
Våga gå efter dina drömmar & dina mål!!Behåll ditt positiva sätt i både tanke & handling!!!
Kram Tina www.tina-livetrhrochnu.blogspot.com

Inspiration i vitt sa...

Tänk om fler människor kunde tänka så om tid som du beskriver, då skulle alla må mycket bättre och oxå se glädjen och fördelarna med "att ha lite tid".
Wow vilka fina grejer du kommit över, den bänken eller vad det är såg såååå fin ut att den tar jag med mig om vi lyckats trycka in att besöka dig på schemat.
Kramar till dig/Ingela.

Lallis - liv och leverne sa...

Söta goa Mia.
Det är så härligt att komma in och läsa hos dig. Hoppas du vet det.
Och det du skriver. Ja så är det ju. Egentligen har man nog hellre lite tid för att man har mycket kring sig.
Tror jag.
Ja, blandat med lite mer tid ibland då. Men du gör ju något som du brinner för. Och det ska man ju:)
Kram Lallis

Catrine sa...

Hej,

Nu har jag äntligen fått koll på denna världen (?) hihi. Det är så underbart att läsa din blogg. Man blir så glad, du är så possitiv trots att du har fullt upp. Men jag håller med dig det fungerar när det är något possitivt som sker. Det ska bli såå kul att få komma upp till dig i helgen. Kanske kan vi avlasta dig med något. Sköt om dig. Stor KRAM