Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

onsdag 20 maj 2009

Min själsfrände!


Vi börjar med en lägesrapport:

Fortfarande väldigt trött och sliten!

Inser att jag nog varit ganska dålig faktiskt och det tar sin tid innan jag kommer att vara tillbaka helt och fullt.

Har idag fått brev av läkaren att jag ska lämna prover om 2 veckor och sedan ytterligare 2 månader. Den där basilusken var illvillig och det gäller nu att få bukt med den så den inte gör en "come-back".

Därför så kommer jag att fortsätta gå på halvfart ett tag till.

Känna efter hur kroppen vill ha det helt enkelt också får jag ta och jobba de timmar som går.

Det är i sådana här stunder som vänner, omtänksamhet och uppmuntran betyder så oerhört mycket.

TACK alla ni underbara som skrivit så fina kommentarer hos mig.

Det ger så mycket och det är verkligen svårt att hitta de rätta orden så ni ska förstå.

Tänk att jag kunde komma i kontakt med så många underbara människor via bloggen!

Det är verkligen helt otroligt och det är ju precis som om man känt varandra sedan länge!

Följande rader ska ägnas åt någon som jag känt väldigt länge och som är MIN SJÄLSFRÄNDE!

Min Lotta! Min absolut bästa vän!

Kommer ni ihåg hon som åkte från Borås bara för att hjälpa mig med flytten av affären?

Det är hon som jag kan gå och tänka på en hel dag och längta så mycket efter också ringer hon sen och undrar hur det är eftersom hon kände att hon skulle ringa!

Det är hon som satte sig i bilen en lördagsmorgon och åkte från Borås bara för att hämta upp mig när jag stängde affären, ta med mig till puben och bjuda mig på god mat och en öl. Sedan på eftermiddagen åkte hon hem tillbaka till Borås för hon hade förpliktelser där på kvällen!

Allt detta bara för att hon kände att jag var trött och sliten och behövde det just då!

Ja, vad säger man?

Jo, jag säger det här:

Tack världens bästa Lotta för att du finns och för att du är min vän!

Alla ord är överflödiga, jag hoppas du vet och känner precis allt det där jag vill säga dig!


Önskar alla en riktigt trevlig helg nu och hoppas att det blir fint väder så vi får njuta extra mycket!

Kram Mia

29 kommentarer:

Lotta sa...

Ja du min Vän....
Det är inget konstigt det där "lilla" jag gjort för och tillsammans med Dig. Tänk alla dessa år som gått och man känt att bara vänskapen växer. Trots att vi vissa perioder inte setts.... på kanske ett par år....!! och ändå växer den...!!!?? känns konstigt men sant! Alla säger ju att man måste underhålla sin vänskap!!?? kan det bero på att vi verkligen är själsfränder på riktigt!..JA..
Det är inte svårt att åka dessa 30 mil för att bjuda dig på middag när jag vet att jag får en stund med skratt, fniss och lite allvar tillsammans med dig. Det Du ger mig är lika värdefullt för mig.
Tänk hur det skulle va om vi bodde grannar....??leeer... vad mycke kaffe det skulle gå åt!!! leeer igen....

Puss och Kram till Dig ..och krya på dig ordentligt.
Tänk på vad jag sa igår om sova, vila, äta , dricka....bla bla bla.... leer..

Heidi-anitha sa...

Ja - det var en følese jeg også har kjent med deg.. At nå må du ta det pent, ja, ikke bare "late som" - så er du tilbake, ja - akuratt som med biene som du sa selv, he he he.. Du kommer til å fly til du minster vingene du min venn...****LER..

Det er godt du har sjelevenner rundt deg, som passer godt på deg. Sånne kjenner det på seg når du har det vondt eller er trøtt og sliten. Du skal ta det med ro, og godt er det at legene skal fortsette med prøvetakning - så vi vet at det ender godt med deg!

Snill denne Lotta - så god og kjører og hjelper og strekker ut en hånd - det er ekte kjærlighet det , og jeg er sikker på at du også er der for henne..

Masse god bedring vennen. Husk å gjøre det man liker aller aller best når man har det som værst. Unn deg noe du har lystet på lenge og husk at en god latter kan faktisk øke livskvaliteten betraktelig...Humor er ren medisin
:0)


Stor stor klem Heidi-anitha

Catrine sa...

Hej
Hörde just av Lotta vad som varit med dig, lät inget vidare. Men nu är det vara att leva som man lär :-) TA HAND OM DIG! Du har sagt så mycket bra till mig och jag önskar att jag kunde förmedla detsamma till dig, men jag vet ju också att du vet vad du ska göra. Du är BÄST!!! Du ska veta att jag tänker på dig. Krya på dig, så hoppas jag att du tittar ner till oss när ju känner dig starkare.
STOR KRAAAM

Lotta-livets väv sa...

Ta riktigt gott hand om dig! Tur att det är långhelg....för du tar väl ledigt över helgen nu????
Riktigt goda själsfränder finns och de är bara så underbara att ha! ...och klart att du ger tillbaka..... det vet du väl att du gör!!!! både till din Lotta och till alla oss andra här ute!
Stor kram till dig!
ps. Har du någon spegel i butiken? Jag behöver en ny på toa! ds

♥ Pia... sa...

Hej Mia...ja en lotta behöver vi alla:)..tror säkert att du är en sån lotta oxå...eller hur:)..Skönt att du tar dej själv på allvar och går på halvfart..gör fktiskt lite det jag oxå..fast det kanske inte ser så ut...har tagit ledigt från jobbet en vecka och målar..och målar i min lilla takt..den går sakta..mååånga pausar....med ditt och datt..små barnbarn och hundprommisar...med mera.... nu sitter jag vid datorn en ministund..ska strax dra på mej min fina målarstass..den är mer vit än grön och grå som är ursprungsfärgen..hihi...prickig med...du ta nu en riktigt myspaus och gotta dej åt att det är en minihelg med sol och lite värme.....kram..PIA

Unknown sa...

Vilken underbart go´vän du har :)

Mys riktigt nu under helgen.
Skönt att det är långhelg oxå.


Kram Maria

Viola sa...

Vilken underbar vän du har....sådana växer inte på träd och dom måste man vårda..ha nu en skön långhelg och hoppas att bacillerna snabbt far son kos...

stor kram din VIOLA

Eddan sa...

Vad härligt att ha sådana vänner men jag antar att är man en god vän själv så får man de vänner man "förtjänar". Du är nog en väldigt god vän själv. Var rädda om varandra och fortsätt att vårda er speciella vänskap.

Krya på dig ordentligt nu och ha en riktigt trevlig helg!

Kram från Anette

Inspiration i vitt sa...

Hej Mia, hoppas att du snart är på bättringsvägen och att dina krafter kommer åter. Vilken underbar vän du har, så gulligt av henne att hjälpa dig när du bäst behövde det.
Kramar till dig/Ingela.

LantlivsAnette sa...

Åhhh du...vad underbart att ha en sån vän som Lotta !! Kanon !!
Jag läser ju här att hon åkte 30 mil till dig !! Ojjj...så himla gulligt..
Men det är klart, du är värd att åka minst hundra mil för, du är sååå go och omtänksam, som har varit med om så mycket själv, och kan bjuda på det, berätta, med ödmjukhet...jag som går igenom svåra saker nu värdesätter dig enormt mycket !!! Tack för att du finns !!!
Kraaam Anette
P.s Så fina bilder du visar oss !! Sköt om dig, vila emellanåt så blir du snabbt kry...

Tina sa...

Hej älskade Mia!!
Ja, ta det lugnt nu & lyssna till dig själv. Du behöver vila & eftertänksamhet nu. Det är inte lätt att ta sig tillbaka efter en sån pers. Låt det ta tid! Jag tänker på dig!!
Tack själv för att du är min vän. Jag håller med.. det känns som att man känner sina blogg vänner sen länge. Härligt! Men det blir ju privat det man delar med sig. Det som kommer inifrån ..djupet av ens känslor & tankar. Jag vill att du ska bli pigg & kry snart. Vilken underbar vän du har!! det är sann vänskap det!!!!
Vila dig nu & ha en underbar helg!!
Love Tina

Tesa/Therese sa...

Härligt att läsa om vänskapen. Ja, det måste få ta den tid det tar att återhämta sig, men det är ju så lätt att intala sig att man kanske är piggare och friskare än vad som är sant! Ta hand om dig. Kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du kan vara lycklig som har en sån vän. Din Lotta finns nog inte många av. Hoppas det går åt rätt håll nu, så du blir piggare. Nu kom en helgdag, då är du väl ledig.
Har funderat på den där planchen, har ett fönster där den kunde passa i översta rutan kanske..?
Får ta en tur till Kil
Kramis AnnaMaria

Våglyckan sa...

Vilken underbar vän du har :-)! Hoppas att du mår bättre snart men låt det ta den tid det tar. Lyssna på dig själv och din kropp och stressa inte igång för tidigt. Man ska skynda långsamt om man nu måste skynda alls.
Ha en bra helg!
Kram från mig
/maria

hemtrevnad marie sa...

Ja, vilken lycka att ha en sådan vän!!!
Hoppas att du tar det i din egen takt nu, så inte bassiluskerna får fäste igen!!!
Önskar dig en fin långhelg!!
kraaam

Unknown sa...

Vilken vän du har! Jaa.. det finns änglar.. Hoppas att du tar det lugnt nu o tänker på din hälsa först o främst. Man blir inte bra bara "så där", för det tar på krafterna. O det tar sin tid att återhämta krafterna efteråt. Sköt om dig. Kram Lenita

Therese Sagstedt sa...

Hejsan vännen tråkigt att du fortfarande inte är riktigt kry än, men snart kommer du nog på benen igen och orkar med. Nu får du komma in och kolla i min nya blogg när du orkar. Ha en jätte bra helg och ta hand om dig. Kramar Tezzie

Lilla Blanka sa...

Hej Mia!

Tusen tack för din omtanke, du är så go!!! ♥

Du har ju också det kämpigt, din stackare, hoppas du också piggnar till snart! Det är inte klokt vad hälsan kan ställa till det. Allt annat blir på nåt sätt ganska oviktigt när nån i familjen inte mår bra.

Jag skall också lämna nya proveer om 2 v så får vi se hur det ser ut.

Ja, det är inte klokt vad människor, okända människor egentligemn, bryr sig om, och visar omtanke..jag är alldeles rörd av att läsa alla kommentarer från alla goa bloggläsare.

Stor kram och krya på dig vännen!
Mia

Lallis - liv och leverne sa...

Ta hand om dig, gumman!!
Stor kram Lallis

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ville bara titta in och önska dig en bra, lugn och go helg.
Stor kram AnnaMaria

Inspiration i vitt sa...

Ha en härlig helg Mia och hoppas att du är lite piggare.
Kramar till dig/Ingela.

Vita små hjärtan sa...

Det var verkligen goa ord till en go vän. Man kan vara glad att man har dom. Hoppas din ork kommer tillbaka snart. Kram Agnetha

Lallis - liv och leverne sa...

Kram, kram , KRAM!

Våglyckan sa...

Hej igen!
Ville bara tacka för din kommentar inne hos mig. Vedspis har nog ärligen legat mig varmast om hjärtat men i och med ändrad planlösning på vägens gång (och leilas fina kök i brevlådan) så blir man lätt lite velig och så vill man ju så mycket här i livet :-). Nytt inlägg kommer imorgon om du är nyfiken är du varmt välkommen tillbaka att kika.
Hoppas att du snart känner dig bättre men tillåt dig att det får ta tid! Det är viktigt och kan inte sägas nog många gånger.
Ha en bra helg!
kram från mig
/maria

Britt sa...

Tack snälla Mia för presenten!
Jag trodde nästan att du skulle vara med hem till mig igår. Lite besviken blev jag ju eftersom det var ett tag sen sist.
Men! Ann var ju så underbar, så jag fick en härlig dos av positiv energi! :-)

Fantastisk med själsfränder, tänk att man kan förstå varann utan att säga nåt...


Sköt nu om dig
stor kram Britt

VACKRA hem & interiör sa...

Jag är verkligen glad att du är min vän också! Ha en skön och vilsam söndag. Känner mig lite trött idag, mer shabby än chic (hi,hi...)
Kram Pia

Heidi-anitha sa...

Ja - jeg tenker på deg skal du vite, og jeg kunne ønske at jeg kunne sende deg noen gode og glade følelser, som kunne gjøre godt i din kropp.
Men min rygg ville du nok ikke ha i allefall. Den har slått seg helt vrang - usssj, så elenig det er å ha vondt i ryggen, man blir jo helt funksjonshemmet av sånt..

Håper du har hatt en god søndag - en tur med en god prat kan hjelpe på både det ene og andre, man sover ogdt og har det godt inni seg, etter en tur i marka.

Bare spise, sove, hvile - ja, det kan nok fungere for en stund, men vi er små rare vesner som trenger sosial omgang, man får som kjent mere tid til å tenke når man tar livet med ro:0)

I morgen skal jeg jobbe. Skal bli godt det - komme seg litt ut av huset også...

Ta vare på deg selv vennen. Du er en dyrbar vakker skatt!

Stor klem!

Viveka i Bläckhornet sa...

Men vilket härligt inlägg. Tänk att ha såna vänner. Och det betyder ju att du är en lika fin vän också :)

Har provat rosenrot förut med samma effekt som nu. Det hjälper faktiskt.
Hoppas nu att du kryar på dig ordentligt min vän

kramar Viveka

Älfgärdet sa...

Vilken vän! Jag har också en riktigt fin! Det kan gå perioder när man inte hörts eller setts på länge men det är som om den tiden inte fanns, när man ses så är allt sig likt. Härligt & så otroligt mycket värt i vår många gånger ytliga värld.