Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

tisdag 30 juni 2009

Lycka - igen!Ja, nu kommer det igen.......

LYCKA!

Tänk så många gånger jag fått frågan:

-Har du läst boken "Lycka" av Dalai Lama?

-Nej, har jag alltid svarat, och samtidigt tänkt att jag ska göra det någon gång.

-Ditt sätt att prata och ditt sätt att tänka får mig att tro att du läst den, har jag ofta fått till svar då.
När jag var hos Lotta så kom hon med den.... Boken!

Ja, det är så det fungerar med Lotta förstår ni.

Och självklart så skulle jag få låna den av henne.


Så, nu har jag börjat läsa!Och, det känns så rätt......

Det är så bra......


Jag läser och ler!

Jag läser och begrundar!

Jag läser och njuter!
"Jag tror att själva meningen med livet är sökandet efter lycka." Detta är Dalai lamas ord inför en stor åhörarskara i Arizona.


När jag läser dessa rader så känner jag bara en varm, go känsla i magen och tänker:

Då är jag väl ändå inte så fel ute ändå kanske med mitt tänk?!........"Jag tror att man kan uppnå lycka genom att öva sitt sinne" säger han också.


Tänk, det tror jag också.......


Så det här med positiva tankar är väl inte så tokigt?

Kan inte hitta en enda negativ sak med att tänka positivt..........

Känns som det är en bland de bättre investeringarna vi kan göra för oss själva i livet.

Sen är ju bara frågan vad vi själva tycker att vi är värda?!....


Så idag avslutar jag med:


"Du blir som du tänker"

"Positiva tankar är som medicin"

"Välj glädje och lycka"


Kram Mia

20 kommentarer:

Viola sa...

Vilken underbar och klok läsning du bjuder på idag...har bara läst delar av hans bok..men skulle nog vara en klok investering att läsa den hela...så många tänkvärda tankar han delger oss...hoppas du har en fin dag i värmen, kram VIOLA

Snickaregården sa...

Så klokt och vist.. känner att jag måste läsa den boken. Har precis som du att en dag ska jag läsa den men inte kommit dit, nu ska jag göra ett ärligt försök att få tag i boken och läsa den. Tack för sparken i baken ;)
Ha det gôtt
Kram Maria

Granne med Selma sa...

Åh, det låter som en bok i min smak...

Ska skjutsa Johan till K-d imorgon. Kikar in i butiken på hemvägen och hoppas du är där.

Kram Sussie

Älfgärdet sa...

Ja! Hör att det är en bok som jag gärna skulle läsa. Läser just nu 'Konsten att vara snäll' av Stefan Einhorn, också en mycket tänkvärd bok som har fått mig att se på lite andra sätt på vissa människor. & de positiva tankarna går igenom här med.
Självklart kommer jag ihåg Adam and the ants. I mitt huvud kommer upp ett minne av TV-programmet Videobeat med Kaj Kindvall som presenterar just adam and the ants!!! Ha dä varmt & gôtt :)

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon. Bloggar lite innan jag flexar in.. Det var bra det du skriver, har en jobbkompis som kan ha den boken, ska fråga om jag får låna. Dom sista tre meningarna ska jag skriva av och ha på min anslagstavla! Bra. Imorse var luften tung och fuktig, kan bli åska idag. Hoppas du har lite svalt i din butik. Ha det gott och bamsekramen till dig vännen.
AnnaMaria

Vita små hjärtan sa...

Det var kloka ord! Må så gott/Agnetha

Romantiska Hem sa...

Hejsan Min vän!
Så mycket klock jag läst hör inne, du är allt en liten dala i lama själv! Jag brukar läsa Kaj (eller staravr han med y?) Polack, där har jag hittat mkt självutvecklande. Snälla rara du håll nu tummarna för oss att tiden vill oss väl, boken verkar vilja dröja lite grann på sig, phu. Vi har jobbat som två "dårrar" i mer än ett år och sedan ska det bli krångel med kö och inställningar från tryckeriets sida, sånt som vi verkligen inte kan styra eller så över. Usch, så frustrerande. Men den kommer dock inte som det var tänkt från början i juli... Skriver så fort jag vet mer! Håll tummarna för oss att allt löser sig snabbt nu! Stora sommar kramar petra

hemtrevnad marie sa...

Tänkvärda ord... hoppas att du inte får värmeslag...för det tror jag snart jag har, phu!

Sitter inne och målar och har gardiner på tork i alla fönster, så inte kan jag öppna heller, utan att det blir korsdrag, så då blåser de ner, det går ju inte an...
tog mig fem minuter nu innan det blir "bastun" igen...
kram på dig!

Pysselpalatset sa...

Ja- faktiskt... man har inte roligare än man gör sig.... låter krasst... men man får sätta på leendet ibland... och så upptäcker man att man har det ganska bra trots allt.... kloka ord av en klok man.... Kram Jeanette

Tesa/Therese sa...

Kikar in för att önska dig en riktigt härlig sommar, själv går jag på semester på fredag och då far hela familjen iväg på den årliga 3-veckors husvagnssemestern. Ska bli så skönt. Inte en dator eller pyssel så långt ögat når. Känns bra att ladda batterierna. När semestern är slut är jag säker sprickfärdig av skaparlusta men tills dess ska jag bara njuta av dagen tillsammans med mina nära och kära. Många kramar sänder jag till dig.

Prillig sa...

Den boken har jag inte läst men bör nog göra, förstår jag. Har däremot läst KÄRLEK och den är inte heller helt fel... :-)

Så synd att jag inte hann träffa dig men det var väl inte meningen den här gången, nått mycket bättre och roligare väntar på oss inför nästa gång skulle jag tro...;-)

Kram britt

Lotta-livets väv sa...

Hej vännen!
Idag cyklade jag till Kil!!!!! Tänkte titta in för att se om du var där...men du vet! I den här värmen.....hem till skuggan på uteplatsen!

Själv har jag ju en tanke om lyckan...
Lyckan är inte en station man kommer fram till, utan ett sätt att resa.....och att goda tankar skapar lycka! Lägg därtill att ju mer du delar med dig.
desto mer får du tillbaka!
Som vanligt, Mia, delar du med dig av dina kloka tankar. Du vet att jag delar dom! Tänker på dig! och en lämplig dag får du ett telefonsamtal med ett förslag på en cykeltur....inte så mycket uppförsbacke.....bara lite...men nerför blir det också på resan...cykelturen kan göras ensam, eller i sällskap med en eller fler! Fundera på om du ska förbereda någon *fniss och blink*
Än så länge är det lite FÖR varmt!
Kram, kram
/Lotta

Grön Iris sa...

Jag blev glad och lycklig av att läsa ditt inlägg. Lycka är så mycket...

Kram till dig!

Linda

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hej Mia, hoppas allt är bra med dig, och att du får lite semester. Nu har jag lånat en bok av Dalai Lama: Råd från hjärtat. Tänkte att det kanske var lite "flum", men direkt jag började läsa såg jag att detta blir bra. Tack för tipset. Ha det bra nu goa vän.
Kram AnnaMaria

LantlivsAnette sa...

Halloj vännen !!
Åhh, det låter som en bra bok...
Jag måste nog snart till biblioteket för att låna lite böcker, där har jag inte varit på evigheter, men nu har jag ju tid till att läsa lite böcker..
Idag är det regnigt här hos oss, jag hoppas att solen skiner hos dig...
Sååå fina bilder du visar från din butik, jag förstår att din butik är ett riktigt Guldkorn !!
Ha det så bra vännen
Kraam Anette

Granne med Selma sa...

Åh, vad det var mysigt när ni var här! Lever på det i flera dagar. Johan sa efteråt " Va snäll ho verker ho Mia!"

Har du möjlighet att komma på kafferep? Vilken dag vill du i så fall komma? Måndag eller onsdag?


Kram Sussie

Pia..... sa...

Åhååja ja Mia lelle..du är för otrolig du skriver så en nästan får tårer i öga..tänk det tror jag med att det är så som du skriver..kanske ska jag läsa denna boken ja med:).....men nu skäms ja litte..har glömt att säga till dej om att jag fått tag i en bokstav..f´rlåt..har glömt bort dessa boksäver..där de står..hur det kan bli..har väl haft lite för mycket runtomkring mej ett tag..du vet sjukdommar bland de nära och kära..inte nåt som man går och väntar på precis...men är man mitt i bland alla mitt i livet och har både föräldrar som inte är lastgamla men börjar få lite krämpor och så..samt att man har barn som har egna bra ja då är det lätt gjort att man inte hinner med allt..men nu ..nu har lugnet infunnits sej..jag har haft en vecka solig semester själv här hemma..sen en vecka regn:) med gubben och så nu kommer det en rad veckor till..så inte ska jag klaga...ha det sååå gött..och kram..hoppas innerligt att vi träffas snart...kram..Pia

Lotta-livets väv sa...

Inget cykelväder på lut än.....men jag återkommer....bara det känns som om det går att sitta utomhus!
Ska se om vi kan blanda till lite betong idag, gubben och jag....annars får jag vär sitta med min pärlstickning!
Svärmor fryser om händerna!
Må-bra-kramar-till-dig!
/Lotta

Tina sa...

Hej vännen!! Hoppas du mår bra!! Jag har inte läst den boken.. men tänkt just som du.. ska göra det nån dag.. kanske en vän kommer med den till mig oxå :-)
Låter som en bok som jag skulle tycka om. Få nog ta & läsa den när jag är klar med den jag håller på med nu. Tack för tipset!!
Finns en liten gåva till dig inne hos mig!!
Va rädd om dig!!
Kram Tina

Inspiration i vitt sa...

Har läst boken och kan bara hålla med.
Hoppas att du får lite ledigt oxå i sommar. Hoppas allt är bra med dig, må så gott och kram på dig/Ingela.