Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

lördag 25 juli 2009

MILDE HIMMEL!!!!!!!!!

Jag har varit så väldigt "o-aktiv" vad gäller bloggandet den senaste tiden!
Så idag säger jag bara en sak - PREPARE!!!!!!!!!!!
Nu kan det bli en hel del att ta igen.
Jag har ju jobbat på och inte haft någon semester, men så har det dykt upp tillfällen då jag haft möjligheten att få mig en dag ledigt, och vet ni vad?!......
Jag har insett att en dags ledighet med kvalitet kan faktiskt motsvara flera veckors ledighet som inte tas tillvara på rätt sätt.
Så, nu kommer jag helt enkelt att ta och beta av alla fantastiska upplevelser i ett och samma inlägg.
Det hela börjar med min planerade långledighet *fniss* 3 dagar!!!!!!
BLUESFESTIVALEN I ÅMÅL!
Vi åkte dit på torsdag em, ihållande regn och motorcykelfärd. Det är nästan som gjort för att tappa sugen lite, MEN ICKE!!!!!
Vi delade stuga med ett helt fantastiskt gäng och jag är så ledsen, för alla dessa kort som jag tog, och skulle lägga in här på bloggen, de är ju alldeles för dåliga i bildkvaliteten......
Förstår inte riktigt vad som hände - var det allt regn??????
I vilket fall som helst så hade vi hade den stora glädjen att göra nya bekantskaper och jag kan lova att vi hade hur kul som helst - Ivar, vi kommer gärna tillbaka nästa år!
Tack snälla Anders, Kjell, Björn, Nisse och Ivar för sällskapet!


Störtregnet som drabbade Åmål dessa dagar gav sig tack och lov till vika på söndagen då det var dags att åka hem - då gjorde solen sin entré!

Sedan var det ju dags för något som jag planerat in sedan länge - kafferepet hos Sussie!

Sussie har den helt fantastiska bloggen http://grannemedselma.blogspot.com



Ja, ni som är vana bloggare känner säkert till henne och hennes underbara blogg.

Jag har ju skrivit om mitt besök i himelriket tidigare (hos Ann-Catrin) och tänk - nu förstår jag vad jag är lyckligt lottad............... Jag har besökt det igen, och igen, och igen den senaste tiden.

En av gångerna var hos Sussie och hennes härliga familj.

Detta hem är så vacker så jag vet inte ens hur jag kortfattat ska kunna beskriva det med ord.

Sussie är så stilsäker och hennes man är en finsnickare av sällan skådat slag.

Tänk, ett hem så vackert, så vackert och med en så oerhörd värme.......

Man känner sig så välkommen ! Tack kära, goa ni för alla dessa goa kakor, för kaffet som avnjöts i specielllt utvald kopp och en helt sagolik chokladtårta som serverades med grädde och ätbara rosenblad.

Ja, det får mitt hjärta att slå lite extra!

Men, det är ju mer................

Ja, jag behöver nog nypa mig i armen såväl en som två gånger för att inse att detta faktiskt är på riktigt, att jag inte drömmer!

På torsdag kväll så var vi hembjudna till Bertil och Lotta!

Livet är verkligen helt underbart!

Tänk att det finns människor med en sådan värme och omtanke. Tänk att få bli hembjuden på detta vis. Glas som dekorerats med en lavendelkvist, fantastiskt god västerbottenpaj och ett umgänge som berikar själen på så många sätt!

Bertil är en fantastisk musiker och han har skapat en skiva med avslappningsmusik som verkligen är som en lisa för själen. Lotta, som har bloggen http://livetsvav.blogspot.com/, är ju en "guru" för många av oss i bloggvärlden. Hon har ett fantastiskt tänk och jag kan lova att timmarna fullkomligt rusade iväg i deras sällskap.

Deras hem är en oas och jag är så tacksam för att vi fick komma!

En dag med solsken står nu högt på önskelistan - då kommer vi med glädje att komma tillbaka till ert paradis!

Igår hade vi ännu en fantastisk dag och den avslutades på ett minst sagt oväntat sätt!

Tror dock att jag får skriva om detta i nästa inlägg, men jag kan lova att jag fick mig ett gott skratt i alla fall. Tror baske mig att jag satte fart på skrattnerven hos många som befann sig i Sunne igår.........................

En liten bild från butiken får avsluta dagens inlägg!

Sköt om er alla ni där ute!

Hoppas ni får en fin dag!

Kram Mia

18 kommentarer:

Britt sa...

Hej, vännen!
Härligt att höra att du tar vara på alla underbara stunder. Det är när man har som mest att göra som man lär sig njuta av livet.

Här pågår renoveringen av uthuset för fullt, vädrets makter vill inte samarbeta med oss men vi verkar vara stönigare...;-)

Ha en bra dag. Ska försöka ta en dag och hälsa på dig, vore kul om jag kunde ta en dag då du är ledig så vi hinner sitta ner och prata.

Stor kram Britt

♥ Pia... sa...

Hejsan du sprudlande människa.. man blir glad bara av att läsa ditt inlägg..jag känner när jag läser inlägget at du varit i himmelriket..men serru..Mia de har ja mä:)..hos Sussie alltsåå..kände preeeeeecis som du..ÅÅ vilket hem..åååååååå vilka mäsnkor..och vet du jag kan tänka mej HUR skrattet ekade när ni tå möttes...och leendena ..de var säkert lika stora som frykenssjö..på er bägge....ja man ska ta vara på livets små glädjestunder/dagar..det är de som vi tar fram sen..ha de gött..gooa du...och sköt om dej..och glöm inte bort att ta en stund då & då till himmelriket:)..kram...Pia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du kan konsten att nyttja dina lediga dagar alldeles jättebra. Har läst om kafferepet, det låter himla mysigt. Och att du besökt Lotta det visste jag också. Så är det i blogg-världen, och det är ju det som är så kul. Ska bli roligt och höra vad som hände mer i Sunne...
Ha det gott vännen
Kramar
AnnaMaria

Viola sa...

Hejsan..du har hunnit med mkt skoj på din lilla ledighet...:)..nu ska jag ha butiksfritt i fem dagar och det har inte hänt sedan jag startade min nätbutik och på måndag styr jag kosan till dig...tittar in på em någon gång..ser jag verkligen fram emot...nu ska jag hem och sända mina sista order och packa väskan, ha en fin söndag, kramen

Marie sa...

Ja, det är härligt att få lite kvalitetstid och komma bort en stund.

Här är semestern tyvärr slut, barnen ska vara ledig en vecka till innan det drar igång för dem med.

Ha det gott,kram Marie

Hanna sa...

Så mycket du har hunnit och många fina bilder.
Hanna

becca sa...

Hejsan,
Vad härligt att vara ledig någon dag.
jag åkte förbi din butik i torsdags men jag va tyvärr lite tidig, så jag får försöka en annan gång, men tyvärr åker vi inta förbi så ofta, ha det bra, kram rebecca.

Lotta-livets väv sa...

Kramar till dig! Så fint du skriver! Lite väl stora ord du tar till om lilla mig......men tack för dom, de värmde. Tur att det finns så varma personer som du! Du berikar vårt bloggliv med dina kloka ord....och jag ser alltid fram emot dina inlägg!
Vi längtar efter solig kväll nu! Vi också!

Tina sa...

Hej du fina!!!
Å, jag håller verkligen med dig om det med semestern. En dags ledigt kan verkligen motsvara flera VECKORS ledighet!!!

Jag vet inte om jag skrivit det innan.. isåfall kommer det nu igen..fniss..
jag bara älskar din fina bild på tavlan som du har i bloggen!Den är VERKLIGEN vacker!!!

Jag hoppas verkligen att jag kan besöka din butik nån gång i framtiden!! En butik i helt min smak!!

Må gott nu min vän & va rädd om dig!
Du finns i mina tankar!!
Kram Tina

Ps. Tycker det är helt ok att inte blogga så mycket nu... gör inte jag heller..fniss.. det är ju sommar :-) sommar utan så värst mycket sol .. men sommar :-) ds

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej igen!

Hör ju att du haft det alldeles fantastiskt i sommar. Träffat många nya vänner och besökt bloggvänner. Kanske har du och jag turen att träffas vid någon bloggträff?

Hoppas...

kram Viveka

carina sa...

Hejsan Mia! Var i din affär i dag! Var lite svårt att hitta den...men tillslut så fann jag den. Viste ju att du hade flyttat, men inte vart. Jättefint har du även på detta nya stället, precis som den förra! Var det din son som jag handlade av? Mycket gullig och vänlig! Vill även tacka för din fina blogg som jag kikar in på lite titt och tätt! Du är en fin människa, Mia! Kram till Dej! Carina

Unknown sa...

Oj, vad mycket roligt du hunnit med. Vad glad man blir av att läsa ditt inlägg. Härligt att kunna ta tillvara dagarna.
Kram Maria

Granne med Selma sa...

Mia....tack snälla, söta, goa du!

Lallis - liv och leverne sa...

Det låter härligt, vännen:)
Stor onsdagskram<3

Lev Vackert sa...

Hej Kära Vänner!
Vi vill meddela att inredningsboken ”Romantiska Hem & Inspiration i Vitt” kommer att ha release party den 15 augusti på Fernebogatan 16 i Kristinehamn.
Releasepartyt kommer att hålla öppet hus from 12.00 klockan och har ett program med sång, musik, lotteri och en del överraskningar.
13.00 kommer boken att visas upp och bandet kommer att klippas.
Vi förstår att det är kortvarsel och att många har långt att åka så känn absolut inget kvar men vi skulle givetvis bli väldigt glada om så många som möjligt kunde komma!
Boken kommer också finnas att köpa på plats för den som vill.

Mv. Ingela Broling
Petra Eriksson

Marie sa...

Hej Mia!

Låter som du har haft några riktig härliga lediga dagar nu i sommar, man blir glad bara av att läsa ditt härliga inlägg! Kul med kafferepet hos Sussie, låter så mysigt!

Vad roligt att du också har hittat en sån där brevpress. Ärligt talat så tittar jag nog på mina varje dag och är så lycklig över att jag fann dem, hihi.

Ha en trevlig helg!
Kramar Marie

Viola sa...

Du får inte skriva så där fint..för då tar jag till lipen och så blev det ju nu förstås...har alltid så lätt till tårarna ...vi måste bara ses igen framöver, kram

hemtrevnad marie sa...

Låter som att du haft det härligt!!
Men det var ju synd att ni fick allt regn över er på festivalen!
Vi kom just hem i går kväll från vår minisemester i Dalarna på tre dagar...men som sagt man tar verkligen vara på de dagarna!:)
Skulle gärna varit med hos Selmas granne!
kraam