Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

fredag 16 juli 2010

Loppisfynd integrerade i vardagen

Japp, sommaren visar sig från sin bästa sida i år!
Varmt och skönt och solsken - precis som vi går och önskar oss när det är grått och regnigt.

Må hända att det kanske till och med kan vara en och annan som nu istället vänt på sina önskemål lite grand och tycker att det minsann är alldeles för varmt.

Människan är inte alltid så lätt att behaga........ *ler lite lurigt*

Själv får jag medge, att det för egen del, är väldigt lätt att anse att den här sommaren, med solen och den intensiva värmen, är alldeles underbar - EFTERSOM JAG MESTADELS BEFINNER MIG NERE I EN KÄLLARE.......

Går upp tidigt, tar mig en promenad, hem och äter frukost och sedan åker målarbyxorna på.
Ni vet sådana där med en himlans massa fickor på alla tänkbara, och ibland även otänkbara, ställen. Där får jag plats med allt som är så bra att ha, kam, läppglans - NOT!
För jag kan lova att jag inte är det minsta glamorös när jag står där nere i källaren och målar.
Och jag har det så gott.......

Lyssnar på musik, målar, slipar och emellanåt går jag faktiskt ut. Sätter mig i grässlänten och dricker en kopp kaffe också bara förundras jag lite över den goa värmen. Sen går jag ner tillbaka till min verkstad, som just för tillfället antagit skepnaden av möbel och målarverkstad.

En del är på beställning, men det är även tänkt att det ska fyllas på i web-shopen med några härligheter. Det har varit så intensivt ett tag här så fotandet och uppdateringen i web-shopen har fått ligga till träda lite grand.

Men, det kommer.............

Och, nu kommer det något annat som jag tänkt visa, och det mina vänner är en del av skatterna jag funnit på de senaste loppisutflykterna.

Spetsar, skoläster, biblar, knappar, silverfat, askar, gamla trådrullar.......





Ja, här smyger det sig in ett bord som jag precis gjort klart och det lär väl även hitta till web-shopen kan jag tro. Det kommer snart fler bilder och information på bordet där.

Nu är det fredag och jag tror minsann jag ska ta och ersätta målarbyxorna och linnet med en skir, vit tunika istället. Sen går jag ut och njuter av sommaren.

Gör det ni också! Ja, njut av sommaren alltså............

Mia

20 kommentarer:

Skogslyckan sa...

Jag älskar denna sommar. Hellre det här än den sommar som inte fanns, och regnade bort förra året..
Jag går ju också omkring i målarmunderingen, och fickorna är nästan tomma! Fin liten samling ting du fått tag på. Jag har också vart på en del loppisar och handlat den här veckan. De indiska borden blir fina när man shabbar dem, Emma har ett som soffbord. Skicka du på posten när du hinner och orkar, jag vet hur det är..ler.
Försök ladda batterierna och ha det riktigt skönt i helgen!
Kramar Pia

♥ Pia... sa...

Hej du underbara människa:9..Skulle allt vilja se dej i dessa kreativa byxor..vad härligt..Trot om du vill jag har också såna däringa byxor som i från börja är gröna..nu ä de svarta..och vita....och en svart tshirt till.. den är vitprickig..är såå bra att torka av sej på när färgen hamnar på fingrarna:)..Loppisfynden dina..aj såå vackra..spetsarna..mmm...blir nästan sjuk när jag ser vackra spetsa.. och lästerna och..ja ALLT MIA lelle är vackert...Visst är det en härlgig tid nu när man kan vara ute som inne blanda som man vil..jag sitter inne just nu för jag håller på att stecka sommarkantarellerna som min far plockade i morse..det ska bli kantarelltoast:)....tror bestmt det är klart nu..hej på dej vi ses snart..känner på mej de...kram..Pia

Rose Garden Malevik sa...

VILL HA :)
Håkan

Anki sa...

Hej goa Mia!
Mm visst är det HÄRLIGT! Vilken sommar vi fått, det här är man minsann inte bortskämd med!
Det låter som du njuter för fullt i din källare ändå, vackra grejer växer det väl fram kan jag tänka mig!
Å härliga loppisfynd...Vet du, jag har inte varit på loppis på evigheter och när jag tänkte titta in på den lokala häromdan...ja då var det sommarstängt?! Tji fick jag, haha...men det var väl inte meningen!

Önskar dig sköna dagar både i och utanför källaren!
Kraaam!

Millas hem sa...

Ja, det är verkligen fantastiska dagar nu! Här åkte målarbrallorna också på häromdagen!


Kram Camilla

Home and Lifestyle sa...

Dear Mia!

Thanks for your lovely comment on my blog! This afternoon I visited your post for the first time, but the translator didn't work so I couldn't understand! But I am happy...because your words were translated now!

Even like you I like the summer! I spend a lot of time in my garden, to enjoy the sun, the flowers and my life outside!

You found beautiful stuff at the fleamarket, I hope I will visit a market in the next weeks!

Dear Mia, enjoy your weekend, the sun and feel happy! Many hugs, Ingrid

Galtholmen sa...

Tack för supporten Mia! Kan behövas. Klockan är nu 23.59 o det sista är lagt på konstutställningen. Är inte trött just nu... men ska upp tidigt i morgon bitti. Måste göra sista handen vid utställningen, sedan ska jag lämna över allt i min kära moders händer (+sonen o hans tjej), för att åka o arbeta på Bokmässan i Od. Jag skall bland annat vara ansvarig för försäljningen av böckerna, men även ha det stora nöjet att vara värd för Hannu Sarenström under hans föredrag.
KRAM

Vitt hus med svarta knutar sa...

Nåväl, människan kanske inte alltid är så lätt att behaga...men jag tycker nog att du verkar leva ett ganska behagfullt liv just nu, skulle inte ha något emot att byta med dig. Att få göra det bästa man vet och själv styra över sin tid. Önskar dig det allra, allra bästa och njut och förundras...
Kram,
Regina

Ps. många fina fynd har du gjort

Britt sa...

njut min vän, njut<3

Unknown sa...

Vilka härliga fynd du har gjort! Å du verkar så kreativ där nere i källaren! Jaa, det ä varmt, jag håller mig i skuggan, har faktiskt lite svårt med sådan här värme, men man kan ju välja skuggan o man kan välja vad man tar sig för i värmen ☺ Ha det nu så gott! Kram Lenita

Vit som snö sa...

Du är ju fööör gullig Mia! Vad glad jag blev över din kommentar!
Jag har det bara allra allra bäst!! För NU har jag semester:))
O så tänkte du på mej:) Gulligt! Och precis då tänkte jag själv på att jag hoppas att någon ledig dag ha riktigt massor av tid att frossa mej i bloggläsning och skriva till alla goa bloggvänner! Jag har minsann tänkt på dej oxå o att den här vackra tiden säkert ger dej massor av skaparenergi:))) Vad härliga dina dagar låter!
O så fina bilder du visar oss!
Önskar dej riktigt goa sommardagar! Nu ska jag o några vänner ila iväg på fest, på en mc-klubb:))) Kuuuul!!!
Ha det bäst sötis! Vi hörs!
Kram Cilla

gamla skolan sa...

Låter som en behaglig tillvaro , även om det är en del jobb !! Ska bli spännande att se bilder sen . Vilka fina loppisfynd , skolästerna är så fina , kan inte vara vanligt att man hittar dom på loppis . Kramar Susanne ♥

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hejsan.
Jag ser dig framför mig när du sitter i grässlänten med din kaffekopp, du har det bra där vid din atelje. Det bordet var väldigt fint, du målar och shabbar himla snyggt.
Ha en fin fortsatt juli
Vi är bara hemma och tvättar idag
Stor kram
AnnaMaria

Hanna sa...

Så fint.
Kram
Hanna

Fånga dagen sa...

Härligt med sommar Mia!
Vad vackert bordet blev, du är verkligen en tusenkonstnär.
Vilka fina loppisfynd du gjort och nu när maqn vet var du fotar så får jag en helhetsbild faktiskt.
Såg du mitt mail om den ev. loppislokalen, jag tror att det skulle kunna vara något för dig så om du vill veta mer så kan vi höras efter att jag kommit hem från vår semester som börjar i morgon.
Vi är tillbaka på söndag kväll.
Jag ser fram emot ett nytt besök hos dig framöver.
Och du tack för din otroligt härliga kommentar hos mig angående mitt nya jobb, det värmer så enormt. Och erbjudandet säger mig faktiskt en del.
Stor kram till goaste Mia.
Lena

♥ Pia... sa...

Hej du rara!...det står ju överst i din blogg..vackra tankar ger vacker själ...då måste jag ha en jättevacker själ idag..för de tankarna:)...jag tänkte ..just i dag i kvällinga...Undrar när jag ska fare te KIL??..Om inte snart..och DÅ ringer jag te dej:)..
store kramen från mej
Pia

oumberligating sa...

Oumberlige Peter tittade in på din alltid fina blogg!
Önskar en fin fortsatt sommar!
Kram ifrån mig!

hemtrevnad marie sa...

Hej Mia!!
Burkarna är kvar, och kostar 100 kr för alla, tyvärr saknas ett lock och ett lock har en lagad spricka, men de är rysligt söta,och man kan ju ha en kvist i den utan lock:)
kraam

hemtrevnad marie sa...

Haha, ja men vi har gott om silkespapper , så det borde väl gå om ni inte har allt för gropiga vägar uppåt Kil!
Jag reserverar dem för dig då, så hörs vi vidare om hur du vill ha hem dem...ring före så vi är där bara, om ni tar cykeln!
kraam

Les Cotrions sa...

Gorgeous photos Mia! Such charming treasures from the flea market!!!
Wish you a nice Summer week end!
Enjoy!
Vale