Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

tisdag 9 november 2010

Att ALDRIG ge upp sina drömmar!!!

Visst bär vi väl alla på våra olika drömmar?!
Stora som små...

En del blir till verklighet nästan direkt.
En del får man lov att vänta lite på innan de slår in.
Så finns det den typen av drömmar som man nästan kan tycka att de är lite ouppnåeliga, men man önskar och önskar och önskar...

Ibland kan man komma till en punkt när man börjar tvivla lite, och fundera på om det kommer att bli verklighet av den där drömmen någon gång. Men, då får man lov att backa lite så man kommer tillbaka i den där härliga känslan som drömmen för med sig.
När man redan är framme vid målet i tanke och känsla och på det viset redan vet hur det kommer att kännas i förväg, innan man kommit dit.

Så har det varit för mig ibland.

När jag blundat har jag har sett mig själv gå där i huset!
Hört hur det knarrat lite i trägolvet, sett vedspisen i köket och jag har till och med känt värmen från elden därifrån. Jag har gått förbi den där svarta vedspisen många gånger i mina drömmar och jag har haft sockor på fötterna och en vit, lång stickad tröja på mig.
Jag har känt doften av kanel...

När jag och Pia var i Charlottenberg på utställningen där så blev jag så glad, för jag hittade sockorna! Sockorna som jag ska ha i huset!
Jag köpte dem och gick glatt fram till Pia och sa med ett leende:
- Ja du Pia, nu har jag köpt sockorna så nu kan huset komma!
Ett gott skratt fick vi och det är ju precis så det ska vara. Man ska ha så trevligt som möjligt i livet, och absolut GÖRA DET SÅ TREVLIGT SOM MÖJLIGT!

Kan ni tänka er vilken underbar känsla det är för mig idag när jag kan skriva och berätta att det är dags att sätta på sig sockorna!!!

Nu har vi hittat huset och vi ska flytta!

Jag har mått så gott alla dessa stunder som jag suttit och drömt om huset, när jag önskat hur det ska se ut och hur det ska kännas där.
Det har varit som en lisa för själen.

Så idag tänker jag än mer på vikten av att aldrig ge upp sina drömmar.
De drömmar som får hjärtat att sjunga, som ger själen ro och som får oss att må bra!

Tiden framöver kommer att gå åt till flytten, men jag kikar in så ofta jag kan.
Jag är så tacksam för alla härliga kommentarer. De ger mig lite extra bränsle.
För er som undrat så kommer jag att lägga in en bild på min vita Kristus!
Kanske det kan bli en liten smygbild från en vrå i huset samtidigt?!?!...

Ha det så fint alla!

Jag är snart tillbaka...

... och under tiden som jag packar kan du klicka dig hit och läsa det som jag skrev i inlägget den 14 oktober. Då kan jag säga att jag inte hade en aning om hur fort en del dörrar öppnar sig.

35 kommentarer:

Madame B - Vintage & Chic Antique sa...

Hej min goa vän. Jag har hela tiden visst att du skulle få huset, men i bland så måste man provas på sitt tålamod :)))))
Lycka till.
kramar från Harriet

Norrfrids Eija sa...

Var tvungen att kippa efter andan lite när jag kom till slutet av ditt inlägg, jag blev så lycklig och fick gåshud....nu vet jag exakt vad du menar, du beskriver det så målande...precis så lycklig känner jag mej också i detta hus, fast det kanske är lite oslipat för andras smak, de som har bråttom och måste få klart på en gång. Själv ser jag huset som en oslipad diamant, med enorm potential. Sakta men säkert ska vi ta fram dess forna glans....har drömt och önskat hett länge länge....
Önskar dej all lycka och välgång med nya huset, du härliga tjej! Ser verkligen fram emot att få se din dröm i bild och ord framöver!
Kram Eija på Norrfrid

♥ Pia... sa...

Å du jag ryyyyyyyser när jag läser vad du skriver.. och du ska veta att jag KÄNNER preciiis vad du kan känna nu.. och så ser jag dej framför mej i dessa ullsocker... och tröjan:).. Men du.. hade du inte ens en endaste anings aning när du köpte sockera?.. att du snart skulle ha ditt älskade lilla hus... men drömmar slår in om man "tänker" rätt.. det är DU ett levande bevis för.. såå nu ska här tänkas och kännas så det knakar framöver.. JAG VILL HA ett annat jobb:) skicka över en bruksanvisning på hur :)... hihi.. åå du saliga människa vad glad jag är å dina vägnar alltså.. lycka till och ha de så gött.. kommer att hälsa på dej när du sitter där i ullsockera framför spisen med katta spinnade i knät.. och kaffekokarn på spisen.. karl setter i fotöljen å läser tidninga... barna de ..ser på tv!!.. hihi.. kram..Pia

å du just det... verkstan följer mä va..!!

Norregård sa...

Underbart Mia!!!!!!!!!!!!Du är det sanna beviset på att alla drömmar slår in;o) Som man tänker så blir det.....

Jag är så glad för din skull du fina!!
Kram Malin

C. Tvillingmamma sa...

De som har kommit på just det,att visualisera,komer nå målet snabbare...kan jag få för mig. Jag vet precis din känsla,jag lever nu med mina barn i drömhuset. Visst trodde jag att jag skulle ha en man,men nu vet jag att drömlivet är här,precis så som jga har de,även om jag inte har en aning hur jag ska få allt att gå runt,men jag har nya drömmar att visialisera nu,karriär och drömliv! ;) Lycka till dig och dina nya drömmar,för de e redan nu dags att sätta nya mål juh! :)

LantlivsAnette sa...

Nämen Mia..jag får gåshud !!! Sååå himla lycklig jag är för din skull..en ny dörr har öppnats..ohhh, jag längtar såå tills du kan visa bilder på ditt hus !!
All lycka till dig
Kramar Anetrte

VACKRA hem och interiör sa...

Den är underbar, den där "flow-känslan" när något går ens väg som man önskat länge... Tänk att du hittade "ditt" hus... kan tänka mig att du svävar viktlöst fram i denna underbara känsla... allt är som det ska... och så nyfiken jag blir... på både huset och vart det ligger... nytt kapitel i livsboken... Tack för den inspiration du ger oss andra...
Stor kram
Pia

Vit som snö sa...

Åhh vad glad jag blir för din skull!!! Jag vet att du längtat efter just DET huset! Och faktiskt, jag har nog vetat att det skulle dyka upp!
Det man vill riktigt mycket, det sker, det är jag övertygad om! Och nu har jag ännu ett bevis:)
Har du läst boken The Secret?! Den handlar ju just om det...
Längtar efter bilder sen!!! Och gärna när dina sockor tassar runt på (lagom) knarrigt golv;)
Tack också för dina otroligt gulliga kommentarer hos mej, du värmer mitt hjärta! Och nu ska du känna ännu mer att inte ha bråttom med ringen. Jag känner mej inte ett dugg stressad utan den kommer när tiden är inne. Njut nu av "hus-ruset" och må så gott i den känslan!!!
Kram Cilla

Skogslyckan sa...

Om du visste var jag är glad för din skull. När du bott in dig kommer jag och våldsgästar. Så kan vi knarra runt tillsammans, och turas om att lägga i vedspisen. Jag är ju van vet du...ler. Det är så viktigt med drömmar, man har liksom mysigt med dem längs vägen. Att de sen slår in är ju helt fantastiskt. Oj vad mycket fint du kommer att bjuda oss på här sen.
Stora kramen från Pia

Lilla Blanka sa...

Hej goa goa Mia!

Åh detta är såå underbart, jag är verkligen jätteglad för din skull!!!

Har haft en glad känsla i kroppen hela dagen, och nu ser jag framför mig hur du strålande tassar omkring med tofflorna i Ditt hus!!!

Drömmar kan verkligen slå in och jag är så glad att din dröm gjort det nu.

Det skall bli så spännande sedan att se huset *längtar*

Kraaaam och stort GRATTIS!!!
Mia

Galtholmen sa...

Glömde ju säga Mia att jag självklart är väldigt glad för din skull... STOR UNDERBAR KRAM för din obändiga tro på attraktionslagen. May the force be with you for ever!!!!
KRAM
Ulrika

Storarvid sa...

Du har helt rätt, man måste ha drömmar och jag tror det är närmast livsviktigt att önska och fantisera och att dagdrömma. Det är det som gör att vi inte bara kör på som känslolösa robotar genom livet. Alla drömmer men många slår aldrig in, därav den gammla klyshan "Det blir aldrig som man vill eller tänkt sig" av de som känner missnöje med detta. Nu känner jag ju inte dig, men jag tror det är så att du helt enkelt förtjänar att få dina drömmar uppfyllda och det är för att du är den människa du är. Lycka till med nya huset, önskar dig allt gott.

Haha vilket roligt verifieringsord jag fick, verkar som en tanke för det passar på mig. "virrot" ja det kan man kalla mig ibland ha ha :-)))

Anonym sa...

Dear Mia~
I love the way you write your words they are put like poetry, so i understand you will be moving somewhere you will be happy? This I hope for you. This post is so dreamy actually like a dream coming true.
Wish you all the best
Rosemary... x

Britt sa...

Ibland tar vissa saker bara lite längre tid, men som sagt: Ge aldrig upp en dröm!

Grattis vännen!

Kram Britt

Granne med Selma sa...

Nejmen MIA! Äntligen, äntligen, äntligen! jag är så glad för din skull:-) Men snälla... kan du inte maila mig och berätta var? Är det i närheten av mig? (Hoppas det)

Så spännande! Som du har väntat och längtat!

KRAM Sussie

gamla skolan sa...

Stort grattis till det nya drömhuset !! nej ,man ska aldrig ge upp sina drömmar ,man ska bara följa med dit dom bär en !! Lycka till ! Kramar Susanne ♥

Anita sa...

Vill lyckönska dej till din uppfyllda dröm...
och tacka för din inspiration
kram Anita

Himlarum sa...

Käraste Mia!

Det är ju helt fantastiskt!!! Jag gläds något otroligt med dig!!! Det måste ju kännas helt underbart!!!
Tack för att du delade med dig av din lycka!!!
Jag drömmer också om ett hus!!! Jag gör som du - köper det jag ska ha i huset! Kanske inga sockar men väl andra små saker som bara ligger och väntar på att få flytta in.
Så jag förstår helt och fullt!

Massor av glada hälsningar
Ann-Helen

Vintage House sa...

Hej vännen,
Så underbart underbart roligt för ER...
Visst måste man drömma och så härligt när drömmarna slår in:)
Ska bli så kul att få se hur ert drömhus ser ut...
ha det så skönt.
kram
sandra

Goa sa...

Sååå GLAD jag är Mia!!!
Grattis du fina.
Visst är det magiskt med förhållandet mellan fokuserade drömmar och uppfyllelser. Ja, kanske fel ordval, men du fattar.
Det gäller att följa hjärtat, för livets välbefinnande..:)

Du är så värd detta varma, vackra kvinna.

Nu vill jag bara se bilderna.::)

Puss o kram o mängder av kärlek till dig, alltid!

Inspiration i vitt sa...

ååå Mia vad jag är lycklig för din skull. Du är en stor inspiration och ett bevis på att alltid tänka positivt och våga tro på det man så innerligt vill.
Jag ska alltid komma ihåg det när jag tvilar på mig själv och det jag vill.
Vilken lycka för dig att hitta huset, jag blir så nyfiken så jag nästan svimmar.
Kan se mig framför hur du står där som en glad matmor men panna på spisen och kakan i ugnen. Jag kommer direkt vet du hihi.
Tack Mia för att du alltid skriver så vackert här och hos mig. Kramar i massor/Ingela.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon goa Mia
Jag blir så glad för din skull, det här kommer bli så toppenbra. Underbart hus, har ju bara sett en bild, men det står Mia över hela huset. Ska bli så roligt när du visar lite smygbilder. Stort grattis och lycka till med flytten, säg till om du behöver hjälp.
Stor kram
AnnaMaria

Madame Morell sa...

Ja! Precis så är det. Ha alltid målbilden klar framför dig, då kommer det till dig. Det har funkat för mig många gånger. GRATTIS säger jag. Härligt.
Kram Jessika

Marie sa...

Än en gång ett stort GRATTIS Mia, du har varit i mina tankar i flera dagar nu. Är så otroligt glad för din skull min söta vän!!!!

Ha en trevlig helg bland flyttkartongerna!
Kramar Marie

Rose Garden Malevik sa...

VAD ROLIGT :)


S
U
P
E
R
G
R
A
T
T
I
S

Håkan :)

Fånga dagen sa...

Men kärste Mia vad härligt för dig. Men nu väckte du ju min nyfikenhet på vart det bär av med dig men jag antar att det kommer mer information om detta när du tycker det är dags.
Jag gläds verkligen med dig och tänk att jag tror att ullsockorna gjort sin del i det hela.
Åh vilken härlig känsla du måste bära i ditt hjärta jag kan riktigt känna hur du mår just nu.
Jag skickar ett stort grattis och ett riktigt stort lycka till med flytten och jag förväntar mig en visning längre fram så att jag har något kul och spännande att se fram emot.
Kraaaaaam vännen
Lena

Norrfrids Eija sa...

Tack för din helghälsning! Det verkar vara en hel del gemensamt vi har, visst är det friidrott som sonen är duktig på visade det sig, detta var hans första stora tävling.
Skulle tro att det blir tävlingar på nationell nivå nästa år, då hörs vi såklart om båda står vid arenan och hejar!
Spännande spännande med din flytt!
Trevlig helg önskar din bloggkompis,
Eija

Therese Sagstedt sa...

Hej Mia!

Vad lycklig jag blir för din skull vad kul att äntligen få skapa sitt eget bo och se fram emot det. Ska bli kul att fortsätta läsa om alla dina drömmar om huset. Önskar er ett stort Lycka Till!
Kramar Therese
Ps. Tack för ditt fina mail har rensat datorn nu Ds

hemtrevnad marie sa...

Å, hjälp sååå kul Mia!!
Jag vet ju att du väntat!!!
Jisses får ni flytta nu innan Jul, såå mysigt!!
Hoppas verkigen du ger oss en smygkik!!
Tänk att jag inte gett dig måtten, det har varit mycket här också, förlåt mig...
måtten på kastet är iallafall 68*51,5
hör av dig om du vill ha det eller hattasken!
kraam

Viola sa...

Jag visste det att huset skulle komma till dig och delar din glädje, ser fram emot att få det nya boendet, det tar tid ibland det vet jag...men i nästa vecka har jag bott på mitt älskade Bossgård ett helt år, ha en fin helg, kramen

Ulrika - foto - Jonasson sa...

Tassar förbi o tipsar om en tävling hos mig som jag tror passar dig..

http://uj76.blogspot.com/2010/11/tant-lottar-ut-valfri-produkt.html

..där du har chansen att vinna en VALFRI produkt från en UNDERBAR inredningsbutik =)

heavenandearth sa...

Hihi!
Du har såå rätt!

Jag önskar dig varmt lycka till med nya huset! Å sockorna!!

Ser fram emot att få följa med här på bloggen!

Kram! Iréne

Huset vid ån sa...

Hej vännen!
Tusen Tack för dina fina o omtänksamma ord inne hos mig förra veckan, då livet kändes helt hopplöst! Det betyder såå mycket med ett par vänliga ord från er fantastiska bloggvänner. Du/Ni är guldvärda!

Hoppas allt är bra med dig o Lycka till med huset!

Många Kramar Therese

Laila sa...

underbart beskrivet, gumman!! Och ett helt härligt inlägg:) Stor kram Lallis

Matilda sa...

OJOJOJ! Jag såg inte det här inlägget förrän nu!Jag är såååå glad för din och er skull!! Var ska ni bo? Hur ser det ut? *KRAMAR*♥♥

Matilda