Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

fredag 19 februari 2010

När man får lämna walk-over......

Ibland är det en konst att veta när det är dax att vila......
Men, så kommer det också tillfällen när det inte finns någon som helst tvekan om att man ska ta sig lite vila! Här om morgonen vaknade jag nämligen med nackspärr och då talar kroppen sitt tydliga språk. Tror helt enkelt jag behövde en dag i viloläge, så att jag kunde stanna upp lite och låta allt positivt få landa och förankra sig i kroppen.

Börjar känna mig lite klok förstår ni. Tidigare hade jag förhandlat med mig själv och lite halvt myndigt sådär sagt att jag "behöver" fixa det där och jag "måste" göra det där. Sen hade jag väldigt lojalt rättat in mig efter den där myndiga tonen och "varit duktig" och
plikttrogen och gjort allt det där som jag tyckt att jag absolut borde.

Men, inte den här gången. Nej, jag sade inte till kroppen vad den skulle göra - jag lyssnade på den i stället. Så, jag tog det lugnt helt enkelt. Jag vilade, lyssnade in och lät saker och ting falla på plats. Det var så skönt. Har lekt med tanken hur jag ska möblera i lokalen, har låtit en del idéer ta form och det känns som om de nu fick möjlighet att liksom blomma ut lite extra.

När jag dagen efter kom på benen igen låg jag lite efter med en del praktiska saker och fick helt enkelt göra lite omprioriteringar. Därför kastade jag in handduken i torsdags när det var dags för miljöinlägget. Jag lämnade helt enkelt walk-over.

Under helgen ska jag till lokalen - planeringen fortsätter..............
Ska se om jag kan lägga ut ett före-kort kanske.

Önskar er en fin helg!

Mia

28 kommentarer:

Les Cotrions sa...

I understand you Mia! Sometimes we absolutely need a break and we must have it!
Have a relaxing week end!
Vale

Glasbitar, lådor och gamla spetsar sa...

Så kan det vara. Man gnor på och försöker orka hur mycket som helst. Tränger undan vissa saker. Kroppen säger ifrån och då får man lyssna inåt. Och vila.
Det är natt nu. Har kroppen vilat tillräckligt? =)Jag gjorde också ett inlägg på min blogg nu. Presenterar mitt konsthantverk. Titta in!
God natt.
/Susanne med glasbitarna

Annika sa...

Att lyssna på kroppen är ju den bästa medicinen... du gjorde helt rätt som vilade.... men som sagt tankarna kan ju rulla på under tiden...:) vilar själv pga en förkylning som var seeeeg.... men troligen är det nog så att det är kroppen som säger ifrån här med.... har ju varit lite mycket ett tag nu.... väntar på bilder från dig nu.... ska bli så spännande.... Kram Annika

♥ Pia... sa...

Hej..vilken klok kvinna du är...jag har nästan gjort det själv..var hemma i tordags...just nu är det lite oroligt runt mej..min far ska opereras för hjätrat och åker in ocg ut på sjukhus, nu väntar han på att komma till örebro..och att vänta är inget för min far...och jag blir orolig..sånt är livet..men det kommer att ordna sej det vet jag..nog om mitt...önskar dej en riktigt skön och härlig helg..kram..Pia

Fånga dagen sa...

Hej Mia!
Vad skönt att du kommit dit att du förstår när kroppen talar om hur man ska handla.
Skönt med ett avbrott och tid till eftertanke kanske.
Tankarna och fantasin kan göra mycket.
Vad jag ser fram emot att se lite bilder från lokalen och att höra lite mer om hur det går där.
Skulle egentligen vilja vara en liten fluga på väggen för att inte missa något.
Ha en fin helg nu och var rädd om dig, jobba lagom.
Kramar Lena

Home and Lifestyle sa...

It is good to listen to your body and rest. I hope you feel better and I wish you a nice weekend!

Warm hugs, Ingrid

Madame B - Vintage & Chic Antique sa...

Hej vännen. ja du, tänk om vi kunnde lyssna mere till va vi känner och inte alltid vad vi tänker?
jag tror du fick gjort mer när du tog en paus än om du hadde trotsat din kropp och bare gått på.
ha en skön o kreativ helg, min goa vän.
Ljus & Kärlek
Kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du är klok du Mia, jag vet hur lätt det är och trycka i sig 2 treo och så iväg. Det vore kul om du tog en före-bild och visade, vi är ju rätt så nyfikna nu..hihi.
Ha en fin helg trots snöstorm
Goa kramen
AnnaMaria

Unknown sa...

Mycket klokt gjort!! Just nu är jag i den perioden att jag tänker för mycket (KAN man göra det säger jag...hmmm. tydligen) o det sätter i gång en massa stress. Jag lyssnade ju inte, som du var så klok att göra, så jag åkte på ett migränanfall. KAN det bero på allt tänk tro... JAG tror det. Men jag ska ta in ditt kloka inlägg om att lyssna... liksom glömmer bort det. Tack för påminnelsen! Ha en bra helg o sköt om dig. Kram Lenita

Viola sa...

DU är klok du som lyssnar på vad kroppen berättar..har oxå en viss förmåga att köra på men har faktiskt ändrat mig med åren..får som du nack-och huvudvärk..fram nu med förekorten, jag dör av nyfikenhet,

PUSS

Britt sa...

Mycket klokt!

Du vet att det mesta har en mening. Du behövde kanske tänka igenom hur du ska göra och kanske reflektera på vad som hänt...

Bloggade om det här i morse.
Allt har en mening.

Kramar och kärlek

britt

Anki sa...

Goa gumman, det lät inte bra! Skönt iaf att du lyssnade på kroppens signaler...ibland måste man ju låta förnuftet vinna lite, hihi! Jag vet ju hur mycket lättare det är att bara rusa på, inte stanna upp för att känna efter!
Du är en vis kvinna min vän, och jag älskar att läsa dina rader!
Hoppas du känner dig bättre i nacken och att du vilar upp dig ordentligt i helgen!

Varma kramar!

Granne med Selma sa...

Hoppas du känner dig bättre nu. Nackspärr är INTE kul...
Ska faktiskt sätta mig och göra ett inlägg nu jag - fast klockan är nästan halv tolv på natta. Då är det liksom klart imorgon. Söndag har blivit en sån där dag som jag nästan alltid gör ett inlägg på.

Kram så länge:-)

Matilda sa...

Hej kära söta Mia.

Jag är glad att du lärt dig att lyssna till din kropp, jag tror det är vägen till välbefinnande. Oj! Nu blev det en massa syftningar här också, hihi, men hur som helst, det var skönt att läsa ditt inlägg för jag har själv känt mig som en splittrad orkan på sistone. Det är svårt att lära sig att sakta ner.

Jag var faktiskt i Kil i fredags, på fårfesten, och sedan besökte jag VarDags antik, wow! vilket ställe. Jag ville ha allt som fanns inne i det där underbara huset.=)

Vi hörs snart!

Miljoner kramar, Matilda♥

Vitt hus med svarta knutar sa...

Visst är väl kroppen som en riktigt klok och god vän, och kloka och goda vänner ska man lyssna på.
Var rädd om dig!
Kram,
Regina

Bitte sa...

Det var klokt gjort av dig att lämna walk-over och vila en stund i stället. Jag känner precis igen det du skriver om att du i vanliga fall hade förhandlat med dig själv om att du nog visst kunde göra det och fixa det, trots nackspärr. Så har jag själv alltid varit och många gånger har jag misshandlat kroppen helt i onödan!

En mycket klok kvinna sa till mig en gång: Förhandla gärna med andra, men förhandla aldrig någonsin med dig själv!

Vad spännande det låter med den nya lokalen och att få följa med på din "resa" med allt kring den. Jag önskar att jag bodde lite närmare så jag hade kunnat kika in framöver :-).

Ha en fin söndag!

Krya-på-dig-kramar
Beatrice

Vackra hem & interiör sa...

Så himla vettigt! Nackspärr låter inte något vidare. Hoppas du har möjlighet att komma upp framöver. I morron bittida åker jag till Sthlm och ser på höstkollektionen!! Ska bli jätteskoj...

Kram Pia

Goa sa...

Love it Mia! Du är klok! Så är det bara, och mogen. För det är först då man kan stanna upp och tillåta sig att lyssna på templet. Det är vägen till denna mognad som är svårast, men sen är alla vägar välröjda.Och tänk att du redan är där...Underbart!

Jag önskar dig lycka till med allt o allt, alltid! DU är en sann förebild för mig...

Varmaste kramen min till dig kära vän. Hoppas verkligen att vi får lova att träffas detta året..:)

Interiörboden sa...

Hej Mia!!

Det var skönt att höra, att du börjar bli bättre igen!!
Ja, ibland säger kroppen ifrån och då är det viktigt att vi lyssnar...fast det ibland kan vara svårt...men tack för att du gjorde det vännen!! Känns så skönt att höra att du mår bättre igen!

Ha nu en riktigt bra kväll och ta hand om dig!!
Kramar från Sandra/Interiörboden

Les Cotrions sa...

I'm very happy Mia that you're feeling better!
Wish you a sunny week!
Vale

Huset vid ån sa...

Hej Mia! Tack själv för din fina kommentar inne hos mig, blir också så glad o uppskattar dina ord mycket! Vad skönt att du känner dig bättre, nackspärr är inte roligt att ha! Jag har mycket ont i mitt huvud som oftar kommer från nacken så det kan ställa till en hel del problem! Önskar dig en fortsatt bra vecka, Ta det lungt o lyssna på din kropp! Många Tisdagskramar till dig från mig./ Therese

Interiörboden sa...

Hej vännen!!

Nu är ditt paket skickat... :)
Jag hoppas att du kommer att bli nöjd över varorna... :)
Ha nu en jätte bra dag vännen och var rädd om dig!!

Kramar från Sandra/Interiörboden

Noll54/Eva-Karin sa...

Hej Mia!

Det var ett ta sedan jag var här! Vad roligt att du fått din lokal,,, förstår att det blir lättare för inspirationen att flöda! Men var rädd om dej!!!

Tro inte jag är helt snurrig men jag kommer inte på exakta priset på provdockan men tror det var runt 1700kr.Hon finns i butiken.

Ha det så gott!
E-K/noll54

Fånga dagen sa...

Hej igen Mia!
Kul att höra från dig.
Saknar dina ord ska du veta men förstår att du har fullt upp.
Ja visst vore det kul att ses när du är färdig, är ju jättenyfiken på resultatet.
Men du glöm inte att vila lite ibland också, det kommer en dag i morgon också vet du.
Kramar tjejen
Lena

mig & alice sa...

Hej goaste vän!

Grattis till en lokal, kan bara tänka mig vad det kommer att flöda för dig nu.

Du har gjort det otroligt bra som har kunnat sitta hemma bland kartonger och annat och ändå lyckats vara kreativ...Det är stort Mia.

Grattis också till din klokhet....att du stannar av och tar en vilodag när kroppen behöver det. Det är sååå himla lätt att hamna i det där duktighetssyndromet som du nämner. Jag ska bara...sedan kan jag....
Nepp, bort med det!
Har man ont så är det ju kroppens sätt att visa en att nu måste man göra något annorlunda.

Jag blir så glad av att läsa att du har tagit det till dig så himla bra...du och jag vet ju precis hur det kan gå när man inte lyssnar på kroppens signaler.

Det ska bli så himla roligt att se hur det blir i lokalen :-).

Sköt om dig min vän.
Kraaam
Melinda

Interiörboden sa...

Hej vännen!!

Åhh, så glad jag blir nu, att du är såå glad :) *ler*
Så kul att du gillade de små gåvorna.. :)
Jag blir så lycklig själv, när jag vet att jag gjort någon lite extra glad...vad kul :)
Hoppas att du får många fina stunder med ditt magasin, sätt dig ner och njut.....det är du värd!!

Ha nu en jätte bra dag Mia så hoppas jag också att vi ses snart!!

Många kramar från Sandra/Interiörboden

Lotta-livets väv sa...

Vad skönt att kunna lyssna på kroppen och inse att det talar om vad som är bäst. Jag försöker att lyssna, men ibland hänger en deadline över en som faktiskt inte går att vänta med....handlar det om många papp så får man ta ett extra djupt andetag.....*ler* Men vi hann och vi lyckades och nu kommer jag att ta det lugnt några dagar.
Spännande att se var du kommer att befinna dig med ditt vackra showroom och atelje.
Vinterkramar
/Lotta

Miraklet sa...

Hejsan! Vad kul att du tycker om citatet, det är verkligen fint.
Lycka till med din nya verksamhet!

Sköt om dig, Kramar från Miraklet.