Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

onsdag 6 oktober 2010

Att tro!

Att våga tro!
På sig själv och sin egen förmåga.
Det är sannerligen en konst i sig.

För visst är det ibland mycket lättare att se det där som jag inte är så bra på.
Att se det där som jag inte riktigt är nöjd med hos mig själv.
Att säga till mig själv att jag inte kan.
Att tvivla...

För visst är det också mycket lättare att se det där som är så fantastiskt bra med andra människor, och liksom glömma bort sig själv.

Men, en liten påminnelse då och då om att tro på sig själv är väl ändå inte så dumt.

Det är ju inget som man behöver basunera ut till den stora allmänheten, för det kanske är så att det budskapet först och främst ska nå fram till oss själva...

Det var lite grand så tankegångarna gick när jag skapade det här halsbandet och armbandet. Korset får symbolisera just den ödmjuka tron på oss själva.

Halsbandet är gjort av återvunna pärlor, uppblandade med nya.
Tycker om den formen av skapande.
När gamla, till synes uttjänade, ting får nytt liv i en annan skepnad.
Det här halsbandet finns det alltså bara ett av.

Men - det kan hända att jag skapar något liknande, om jag hittar några pärlor med lite själ och patina som bara ligger där och väntar på något nytt *ler*

På lördag morgon ska jag gå upp tidigt, packa bilen och sedan bege mig ut på äventyr.
Då ska jag nämligen till Charlottenberg och visa lite av mina skapelser.
20 talet hantverkare kommer då att befinna sig här.

Så, i morgon kommer jag att varva beställningsjobb med att skapa inför utställningen.
Vi får väl se hur mycket jag hinner med.
För en sak brukar jag påminna mig om då och då när jag sitter där nere i verkstaden.
"När jag skapar utifrån känsla och glädje blir det allra bäst"
Därför finns det inga måsten och ingen stress.

Och, vet ni vad - ibland brukar jag bara stanna upp precis mitt i allt också bara drar jag tre djupa andetag. Sen bara är jag för en stund.
Då är livet gott!


22 kommentarer:

Sussi sa...

Du är så bra på att uttrycka dig, Mia. Sitter här i natten och begrundar dina ord...låter dom långsamt smälta på tungan som en riktigt god karamell...inte tugga! Bara suuuuga...lääänge!
Har ibland, som de flesta av oss, problem med att riktigt tro på mig själv. Titt som tätt kommer "det går aaaldrig" känslan smygande (jo visst, jag är ju från Örebro...)
Men man får hitta på lite trix så man skakar av sig det där negativa..Positivt tänkande, vet du!

Jättefina smycken du skapar, lycka till i Charlottenberg!

Natti natti
Sussi

LantlivsAnette sa...

Gomorron därborta !!
Åhh vad du skriver klokt och fint..precis så är det ju i livet, man tvivlar ibland..
Sååå underbart fina smycken du gör !! Lycka till nu på mässan !!
Ha det gott
Kraaam Anette

Home and Lifestyle sa...

Dear Mia,

It is good to have confidence without arrogance. Everyone has their insecurities, sometimes we donn't like that but that is human.

Wish you good luck with all you have to do (this weekend)!

Lovely greetings, Ingrid

Hanne sa...

For et fint kjede Mia! Kos deg i Charlottenberg til lørdag!

God klem Hanne

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilket jättefint halsband, såna enkla gillar jag. Och att det var svarta pärlor var extra fint. Du kommer och sälja slut på lördag. Tyvärr ska jag inte åka dit, är så rörigt här och vi måste börja bära tillbaka möbler under helgen. Sen åker gubben på älgjakt.
Ha så kul på lördag och lycka till
Kramar
AnnaMaria

Skogslyckan sa...

Jag skriver det igen, ingen formar tankar till ord som du, och lyckas alltid förmedla en känsla. Känner så väl igen mig i det du skriver om. Den dåliga självkänslan som ofta lyser igenom...men vi är ju F-bannat..duktiga egentligen du sösterami. De svarta halsbanden är underbara och jag susade snabbt i i din shop men hittade dem inte...
Du kommer att sälja som smör, och jag tror det är lika mycket du och din person som dina fina smycken som säljer!
Kram Pia

gamla skolan sa...

Visst är det så , det är mycket lättare att fokusera på det som man inte är så bra på , det andra tar man bara för givet . Dumt !! Lycka till i Charlottenberg ! Kramar Susanne ♥

♥ Pia... sa...

Men Mia lelle ..du skriver så en får ståpäls..och du skriver så rätt in i hjärte mitt:).. Det är såå sant..det du säger om att tro..på sej själv.. du vet ju att jag ska med till helgen oxå, igår fick jag lite så panik för Lena ringde och sa vilka som skulle med ..och DÅ tvivlade jag med en gång på mej själv..VAD i hela friden skulle jag tacka ja till detta för!!Med mitt rot!!Men nu är det försent till att tacka nej och nu får man ro det iland..så idag spinger jag runt mej själv för att plocka ner de saker som jag TROR passar någorlunda.. Ja så känner jag nu de andra marknaderna som jag varit på har jag inte känt så så nu vet jag inte varför det blev så "hemskt"..:)Men vi syns på lördag iallafall.. tack för orden du skrev i inlägget ditt idag.,tror nog de orden peppade mej lite ändå..kram
Pia

Lilla Blanka sa...

Hej goa Mia!

Väldigt kloka ord, och visst stämmer det! Det är mycket lättare att hacka ner på sig själv än att fokusera på det som man gör bra.. synd att det skall vara så..

Ditt nya halsband med korset är jättevackert ♥

Vad roligt att åka iväg på hantverksutställning!!!

Kram gumman, vin ses snart :)
Mia

Lantliv i Norregård sa...

Underbart och inspirerande inlägg...Vackra tankar av en fantastisk människa! Tack!!

Ha det så bra på mässan!
Kram Malin

VACKRA hem och interiör sa...

Vilka jättefina smycken du skapat och helt underbara bilder, får en känsla av att du verkligen sitter och myser när du arbetar... Idag har jag själv fattat ett beslut som lyft en stor säck med sten från min rygg... och det värmde så att läsa dina ord... Stort lycka till i helgen!
Kram
Pia

Vitt hus med svarta knutar sa...

Tack Mia, för dina kloka och viktiga ord. Det är lätt att bli fokuserad på sina tillkortakommanden och glömma bort att säga "jag kan...." Vi lever i ett samhälle som strävar efter perfektionism, vilket slår undan benen för många (speciellt ungdomar). Att lita till sin egen förmåga handlar mycket om att veta att man duger som man är. Vi talar mycket om att varje människa är unik, men risken är att den som tvivlar på sig själv inte känner sig unik utan "bara vanlig".

Min son har skrivit på min whiteboard på jobbet "Du vet väl om att du är värdefull" och det tycker jag är ett viktigt budskap till alla.

Dina halsband är så vackra och symboliska. Lyckliga de som får besöka utställningen.

Kram,
Regina

Beatrice sa...

Tack så mycket för dina fina och varma ord hos mig, de värmde och gav mig energi! :-)

Vilket vackert halsband du har skapat och vilken vacker tanke som fanns bakom det! Visst är det så att rätt som det är, sätter sig tvivlet på axeln och knackar lite försiktigt för att få uppmärksamhet. Det märkliga är att det kan hända när som helst, även i perioder där man känner sig starkare. Bara tvivlet får fortsätta att mala på en stund, så sätter det sig... och blir mycket svårare att göra sig av med!

Tack för dina alltid så kloka ord!

Ha en bra helg och lycka till med utställningen! :-)

Många kramar
Beatrice

♥ Pia... sa...

Hej du lilla:).. ville bara kika in så här på nattkröken och säga att..
det var sååå roligt att få kampera bredvid dej idag...du ger såå mycket positiv energi om du bara visste.. Å du tack öfr den söta och vackra sländan som fastande i mej hela tiden:).. den ska få hänga i min lilla bod...Selmas Bod så snart det blir ett tak över den..Nu får den hänga i ett fönster inne i mitt lilla hus. Nu är jag trött men kan inte sova. Blir så där ibland..och att man är trött det märkte jag på mej idag när det höll på att tippa över..men du vet känslor det finns och mycket och många..:).. stor kram till dej och det är såå härligt att fått lära känna dej..
Pia

Galtholmen sa...

Med dessa vackra o tänkvärda ord ringande i öronen så längtar jag oerhört efter vårt möte... Lite som att få möta en guru som man länge beundrat o liksom vill få ställa alla dessa livets konstiga frågor till ...:)
Vet att jag överdriver lite - jag ska inte sätta dig på för höga hästar, men du vet vad jag menar. Lika söker lika o finner därmed en oerhörd harmoni i det gemensamma budskapet.
Kram underbara Mia
Ulrika

Inspiration i vitt sa...

Visst behöver vi påminna oss om att vi är bra och att vi kan och att vi ska våga mer. Jag peppar mig varje dag med dina ord. Ditt halsband är underbart, gillar det mycket.
Hoppas att det gick bra för dig Mia i Charlottenberg.
Kramar i massor/Ingela

Made in Persbo...Carina sa...

Så kloka ord! Lycka till i Charlottenberg!
Kram, Carina

Frøken Jægers Hus sa...

Du sier det så bra! Og bildene av dine kunstverk er nydelige! Tenk at du kan lage dette! Det er ikke bare gjort i en håndevending men du legger din sjel idet. Lkke til på messen! Høres spennende ut!

Og du! Tenk at jeg vant "norges vakreste hjem" !! Tusen takk for gratulasjon! Jeg er bare VERDENS mest heldige fortiden:) Lykke står meg bi.

Stor klem, Helene

Home and Lifestyle sa...

Dear Mia!

I want to say thanks for your lovely comment on my blog, it makes me happy that you take your time for me, while you're so busy.

I hope you're back soon, but it's also great for you to do work that makes you happy! Enjoy it and thank you so much for your friendship!

Warm regards, Ingrid

Romantiska Hem sa...

Hej du rara! Du skriver alltid så vackert och med sån visdom!!! Dina smycken är sååå fina! KRAM Petra

Lotta-livets väv sa...

Så go du är! Jag är väldigt dålig på att vara ute i blogglandia, tycker att jag har en massa här-och-nu att ta tillvara, men idag har jag läst ikapp en del hos dig....du är bara helt otrolig och inte alls blåögd eller naiv...du lyssnar på din inre röst, den som vet bättre än alla andra!

...Maria Vildhjärta är ett sagoväsen i människogestalt. Hennes små dikter rör vid hjärtat. Du hade tur som hann att köpa något av henne...allt var sålt när jag kom på vernissagen. Lite synd tyckte jag allt om killen....att fokus var på Vildhjärta....hon rör vid en sträng vid varje besök.
Kram, kram
/Lotta

Huset vid ån sa...

Hej vännen!
Hoppas allt är bra med dig.
åh, vad många fina o inspirerande inlägg jag missat hos dig nu när kag varit "borta" från bloggvärlden......

Det finns ingen som kan skriva så bra o uttrycka sig så att det berör rakt in i hjärtat!

Tummen upp för dig Mia!!
Kramis Therese