Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

fredag 10 december 2010

Packa - bära - packa upp - placera......

Ja jösses, så mycket saker det blir när man tömmer skåp och lådor.

När jag packar upp ur en kartong ser scenariot ut enligt följande:
Spara - ställ ut på rätt plats i huset direkt.
Får ej plats, men jag tycker mycket om - ställ på en plats för eventuell ommöblering och om det i så fall får plats då.
Känner mig helt klar med - ställ på en plats för att lämna till insamling.

De sakerna som i slutänden sedan inte kommer att få plats, hur mycket jag än vill, kommer jag att sälja. Det kommer alltså att bli en loppis igen. För det är väl ändå bättre att de sakerna kommer till användning hos någon annan, än att de ska stå gömda i något skåp här.
För visst är det väl synd att gömma undan fina ljuslyktor i fattigmanssilver, greengate-burkar, änglamuggar, plåttavlor, gamla burkar med patina, sigill mm mm.

De här resväskorna och plåtlådorna har i alla fall fått sig en plats. Symboliskt så passar de så bra just nu tycker jag, med allt packande respektive uppackande.

Den gamla bankfackslådan har jag köpt hos Marie (butik Vita ranunkler) och den gjorde sig så bra ihop med den gamla sjukvårdslådan som jag hade sedan tidigare.

Eftersom även ateljén/verkstaden är under förflyttning så är det beställningsjobben som prioriteras just nu. Ny idéer och prototyper får ligga lite i bakgrunden så där.
Men, när jag väl kommit på plats kan jag lova att det kommer att hända saker här.
En så underbar miljö att skapa i har jag tidigare inte befunnit mig i och det låter väl lovande?

Gammaldags hängen till julgranen har i alla fall påtats ihop och ibland är det riktigt befriande att få släppa allt annat och totalt hänge sig åt skapandet när det är så mycket annat runt omkring som pockar på uppmärksamheten.

Det är verkligen som en lisa för själen.

Önskar er alla en riktigt fin tredje advent.
Mia

11 kommentarer:

Lantliv i Norregård sa...

Hej Vännen;o)
Kan tänka mig att du har mycket att stå i nu...Men så skönt att få utrensat!!

Älskar dina skrin & väskor på bilderna;o) Ha det bäst!!

Kram Malin

Lilla Blanka sa...

Hej goa Mia!

Jag kan tänka mig att det är full fart hemma hos dig nu :) Ser framför mig hur du far runt med grejer och bär hit och dit och provar, hihi. Med ett stort leende på läpparna!

Underbara väskor!

Jösses vad svårt, men smart och viktigt, att rensa ut enligt strikt princip! Jag brukar ta en omggång någon dag efter nyår. Då är jag stenhård och rensar som en galning, hihi

Kraaaam
Mia
PS ser också fram emot våren då vi skall åka upp till dig!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hejsan
Fördelen med och flytta är att det blir så bra rensat, jag gör ju lite smårensningar bara. Ska bli väldigt kul och ses, kanske du är ledig någon dag mellan jul och nyår. Då kunde vi äta lunch hos mig och så får jag se hur du bor sen. Hundpassandet gick bra, men jösses vilken fart det var på det lilla knytet. Hon kommer imorgon också, då ska jag plocka bort mina fårskinn. Dom lekte hon atack med!
Ha en mysig helg
Vi hörs
Kramar
AnnaMaria

ANETTESHUS.COM sa...

Hei, Mia:) Mitt første besøk her oss deg, men jeg forstår du nettopp har flyttet til nytt hus?! Puh! Det er mye jobb, ja;) Kjempe-vakre kofferter!!

Ha en riktig fin adventshelg:))

KLEM KLEM
Anette

Anonym sa...

Hello Mia!
Great to hear from you again, we will need to get in touch after the holidays. I'm hoping by then you will be ready to paint! Not your house.:) Everything is looking wonderful I do hope you find a space for some of the items you mentioned you didn't have room for it would be a shame to part with them. You have a magic touch! Well!!! Did you really rest today or did you decide to continue unpacking? ;)
Have a great weekend my friend!
Rosemary... XO

Selma sa...

Du är enastående! Jag är såå djupt imponerad av dig, vännen.
Mitt i allt så skapar du dina fantastiska kreationer, bland kartonger och flytthögar.

Ha det gott, så hörs vi.

Kram britt

Maleviks Rosenträdgård sa...

Men Herregud......så mycket fina saker du har :)
Missa inte

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

Välkommen att vara med :)
Håkan

Norrfrids Eija sa...

Vet vad du menar att skapandet mitt i kaoset är en lisa för själen. Så är det i mitt liv också, jag behöver ha andrum med mina små projekt för att orka dra det vardagliga lunket framåt. Det får jag ofta frågor om, hur jag orkar och hinner göra allt det jag gör? Skapandet hjälper mig att orka...
Du har en helt galet underbar hög med gamla väskor och lådor! Det kommer att bli så bra när du kommit i ordning!
Ha det så fint nu!
Eija

Inspiration i vitt sa...

Förstår att du har fullt upp min vän, men såååå bra allt blir, precis som du har tänkt dig, för visst får man det man önskar sig hihi. Dina lådor på hög är underbara och granhänget ska vi inte tala om ååå så fint det var. Kramar i massor/Ingela.

Lissboden sa...

Hej Mia!
Det ser ut att vara fullt upp hos dig nu med flytten och allt. Det är ju också så mörkt på kvällarna så det är lätt att bli lite extra trött.
Väskorna var jättevackra i alla fall och de symboliserar flyttandet bra.
Vad kul att du får användning för hjärtat. Det är inte så märkvärdigt men lite gulligt nu i juletid.
Ha en härlig vintervecka!
Kram från Maria

Älfgärdet sa...

Det måste vara lite att stå i med en flytt uppe i julefriden! Men så mycket energi du ger plats för så att nya saker & händelser får plats i ditt liv! Tack för tipset om Rost, verkligen underbart ställe & innehavare :)