Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

måndag 13 december 2010

Tänkvärdheter i juletider!

Några rader och en hälsning så här på kvällskvisten.

Den här tiden på året brukar vara hektisk för de flesta.
Om man dessutom tycker att det vore alldeles förträffligt att flytta mitt i allt detta också, ja då kan det ju bli så att det blir lite mer hektiskt än vanligt..... "blink, blink"

Men, så sitter jag då här i min lilla hörna, som redan på denna korta tid visat sig vara en alldeles förträfflig reflektions-hörna, och landar lite och njuter av stillheten och tystnaden.

Utanför fönstret ståtar en vacker gran med belysning och snön ligger så vit och fin och liksom softar belysningen lite grand.

Jag tänker på julen, och funderar lite på vad det egentligen är som jag värdesätter allra mest denna tid. Jo, det är samvaron.......
Det här med att få vara tillsammans och umgås med dem man tycker om.
Det är också då det känns så fjuttigt att ens ägna tid åt att fundera på om jag kommer att hinna med att packa upp allt och få i ordning det där sista.
Vad spelar väl det för roll?

Det är väl troligtvis snarare så att det är just precis den julen som man kommer att komma ihåg även om några år. Just precis den julen som man kommer att le gott åt och säga:
-Kommer du ihåg när vi ställde ihop kartongerna i ett hörn, lade en stor vit duk över och hade världens största och bästa godisbord???????

För det gäller ju att göra det bästa av situationen, eller hur?

Livet har lärt mig att man inte alltid kan påverka allt som händer, många gånger på grund av andra människor och deras beslut - men vi kan själva bestämma hur vår egen inställning ska få påverka vårt eget liv. För många år sedan gjorde jag ett val i mitt liv och det är att, så gott jag kan ska jag leva ett liv där jag väljer glädje framför negativitet.

Och, just den här julen väljer jag att glädjas åt det som vi hunnit med att få i ordning, för den tiden som vi har tillsammans och att vi får umgås. Att det sedan står kartonger med en massa fina julsaker som inte kommer att packas upp i år - vad gör väl det?
Då blir det ju bara mindre att packa ner tillbaka sen, eller hur?

Hoppas lite på att hinna med att fånga ljuset i morgon, så jag kan fotografera. Börjar som sagt få till några favorithörnor.......

Ahhhh, vad gott jag mår här i min vilstol. Visst är det väl underbart ändå när man drar lite i bromsen och bara stannar, landar och njuter lite av tillvaron.

Hoppas ni hinner göra det också, mitt i all julstressen.

Mia

15 kommentarer:

Home and Lifestyle sa...

Dear Mia, it's so good to read your words of wisdom before I go to my bed. You always have such a positive attitude: we have to be happy with all we have and we have to enjoy it! You are absolutely right!!

Wish you a good night! Warm regards, Ingrid

Vit som snö sa...

Tack raring för din söta kommentar:) Du värmer mitt hjärta vet du:) Och det behövs nog för jag kikade just på termometern...
-25 grader! Jag klarar liksom inte sån kyla, får nästan panik. Tack o lov att det var luciafirande som värmde dagen (satte just in bilder på mina söta lucia-babes;)E (lucian) sjöng Carolas Himlen i min famn... Gissa om jag grät?! Och F (lilla tärnan) sjöng en annan såå fin sång. Man bara njöt!
Jag delar dina tankar om att eftersträva lugnet. Här finns gott om julpynt men ännu mer ligger kvar i lådor och skåp... Förmodligen blir det inte så mycket mer nu som plockas fram... Och ett som är säkert är att Julen kommer ändå och pyntet är inte det viktiga:)
Låter härligt att du har favvohörnor att slå dej ner o reflektera o mysa o slappna av på.
Njut, må gott och sköt om dej!!!
Kram Cilla

Lantliv i Norregård sa...

Mia, du har så rätt!
Det var som jag sa på jobbet igår, jag har inte tid att vara här är så mycket jag SKA göra....Men rättade mig själv med lite eftertanke VILL göra!!!
Det vi hinner blir så bra så, Tack för att jag fick landa hos Dig;o)

Varma kramar Malin

Frøken Jægers Hus sa...

Hei skjønne snille du! Så godt å høre, kan tenke meg det råder lett kaos mellom alle kassene:) Jeg har vært der og er der litt enda.. har et loft fullt med kasser og sekker som må sorteres i dine kategorier:) Så moro å se bilder fra ditt nye hus! Gleder meg på dine vegne!

Du er god som skriver at vi skal velge glede og ikke fokusere på negativitet..Er ikke alltid like flink der. Jeg er selv inne i en alldeles stressfull tid, alene med to små og alt som skal gjøres til jul. Kjenner at blogging er i skyggen for tiden, men lysten og iveren kommer forhåpentligvis tilbake:)
Du skal ha takk for dine lyse og gode tanker. Du som flytter midt i julestriden!
Ha en deilig dag!
Klem fra
Helene

Jonas sa...

Ska komma ihåg detta inlägg den 24 December, Alla samlas i stort hus långt ute på landet, ser fram mot detta redan.
HA DET BRA!

Norrfrids Eija sa...

Men så rätt du har, det gäller att landa och känna efter. Visst är det samvaron som är mysigast och viktigast, inte att allt ligger perfekt och att köpa dyrast och finast presenter. Ska försöka komma ihåg dina visdomsord när jag står där dagen innan jul och ska hinna få allt klart...då ska jag tänka man hinner det man hinner för det är lätt att slukas av stressen...
Vet du jag blir märkligt lugn när jag kikar in hos dig...
Tack, vännen,
Eija

Anonym sa...

Mia~
So well written my dear, I feel when I read your posts it's like I'm reading poetry. I'm happy you have made decision in your life that have lead you to your favorite corner your artist corner! I've enjoyed writing back and forth with you this year. I wish you the very best in the new year.
Merry Christmas to a wonderful person.
Rosemary...X

M a d a m e M o r e l l sa...

Just det. NJUT:)
Jessika

VACKRA hem och interiör sa...

Håller med helt, it´s all about attitude!
Kram
Pia

Matilda sa...

Åh Mia.♥ Det var minsann ett bra inlägg! Jag sitter i precis den situationen, med kartonger runt omkring mig vart jag ser, samtidigt som jag har en enorm lust att pynta. Så nu har ett rum en hel drös med pynt medans köket etc inte ens har fått ett endaste futtigt litet stearinljus. Just nu har jag känt det lite som om glädjen började sina och irritationen fick nästan nästa sitt grepp om mig, men jag har försökt att ta det lugnt och nu när jag läste ditt inlägg så fick jag liksom lite mer ork till att stanna upp. *tack söta du*

Tänker på dig. Kram, Matilda

Beatrice sa...

Hej Mia och tack för din fina kommentar hos mig! :-)

Precis som för dig så räcker tiden inte riktigt till i år, och jag börjar känna att det här nog kommer att bli en "alternativ" jul. Det har varit så många sjukhusbesök och annat på sistone så allt annat har fått stå åt sidan, och det ser ut som Jerusalems förstörelse här hemma ;-). Men... det får gå det med! Jag känner också att det allra viktigaste är att vi har varandra :-).

Ha en fortsatt fin vecka!

Många kramar till dig
Beatrice

Ingmarie sa...

Längesedan jag drog i bromsen,men det var ett måste kändes det som!Håller på att slå in ett litet paket till mina döttrar som innehåller TID!
Just tid till att umgås,må bra tillsammans lite oftare tyckte jag var en bra ide!

EN RIKTIGT GOD O FRIDFULL JUL!

Kramen från mig

Skogslyckan sa...

Delar dina funderingar till fullo. Men för några dagar sen var det allt annat än julefrid för att få allt klart, men nu är det över. Reportaget är sålt men jag vågar inte berätta vart ännu. Men vi är överlyckliga! Ha det så gott Mia!
Kram Pia

Romantiska Hem sa...

Vill bara sända dig en varm vinterkram!!!!/ Petra E

Allis sa...

Kloka ord - och tänkvärt!
"Det blir som man gör det" sa alltid min pappa och det har jag alltid med mig och precis som du försöker jag att välja det positiva och vackra i tankar, handlingar och i det jag har omkring mig - livet blir "så bra så" då ;))
En varm kram sänder jag till dig här nere ifrån blötsnöstormen!
Allis