Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

tisdag 1 november 2011

Att finna styrkan


Livet ställer oss då och då inför prövningar av olika slag. Ibland kan de kännas oerhört svåra och man kanske inte alls tror sig om att klara av dem.

Vid några tillfällen i mitt liv har jag ställts inför detta, och det är tufft, det är krävande, det är svårt och det är smärtsamt. Det finns inget facit, det finns inga genvägar. Det är bara att möta livet som det kommer och ta till sig av de lärdomar man kan, och orkar, vid just den stunden.

Men, mitt i allt detta svåra upptäckte jag också att det är som om man - inom sig - hittar en kraft och en styrka som man inte ens visste fanns där. Och, mitt i allt detta tunga så upptäckte jag också känslan av ”lätthet” som, nästan lite märkligt, infann sig när jag valde tacksamheten. Tacksamheten till livet, till mina nära och kära, till mina medmänniskor – you name it.

Jag var så oerhört tacksam för de stunder när jag satt där vid sjuksängen och fick ett matt leende från mitt svårt sjuka barn. Det går inte att med ord beskriva – vid sådana tillfällen står man bara djupt ödmjuk inför livet och kärleken.

-------------------------

Nu har livet ställt mig inför en prövning igen, och därför har jag också den senaste tiden valt att stanna upp lite extra, jag har valt att passa på och njuta lite extra av allt det där som är bra, att förundras lite extra över de där glädjeämnena som finns där men som vi inte alltid hinner med att reflektera över.

Jag njuter av stunderna i min ateljé, när jag försvinner in i min bubbla av kreativitet. Tittar på de vackra sakerna som jag omger mig med också blir jag alldeles lycklig av skaparglädjen som jag känner. Några nya halsbandsmodeller med fjädrar har tillkommit när jag förlorat mig bort i skapandet för en stund. Det är härligt!

På så vis finner jag styrkan…

Avslutar med lite bilder från min ateljé. Jag inser att jag inte visat så mycket bilder därifrån förut… *ler*

Ta väl hand om er!Den här rosen är till min kära mamma...
Hon är en sådan där pärla som alltid är så omtänksam om alla andra.


13 kommentarer:

It's me sa...

Seize the day sweetie...ow that rose....i wish i could give such a beautiful rose to my mom......i miss her so....i have a lot of grief at this moment....kisses from me...love you...xxx

Marie sa...

Har tänkt på dig jättemycket de senaste dagarna, var rädd om dig och krama dina nära och kära lite extra mycket.

Många kramar
Marie

Anonym sa...

Vilka tänkvärda ord! Hoppas att allt ordnar sig till det bästa för dig och din familj. Varma hälsningar Anna i Gävle

annashusidingtuna sa...

Hej!
Jag tycker att det låter som att du har en väldigt sund inställning till livet och dess prövningar, hoppas att du kommer gå stärkt ur denna prövning.
Kram Anna

LantlivsAnette sa...

Så sant, så sant..man ställs inför saker hela tiden...än är det inte över för mig, men jag finner ljusglimtar då och då..
Ha det gott vännen
Kraaam Anette

Selma sa...

Styrkekramar

♥ Pia... sa...

Här skriver jag och skriver långa meningar..så försvann det.. ...Men Mia lelle vad har hänt nu?.. Hoppas innerligt att det är övergående...
Du skriver så jag får rysningar..igen..
Stor bamsekram till dej från ..hon som vill höra ditt energigivande skratt snart igen..
Pia

Njut av livets goda ting sa...

Hej
Har läst ditt fina inlägg flera gånger nu, så äkta och så ärligt och varmt.
Man ska verkligen ta vara på det man har och va rädda om varann.
Tänker på dig och hoppas att allt så småningom känns bättre.
Kram kram
Jessica

Snickaregården sa...

Ta väl hand om dig Mia. Låter som att du och din familj behöver en kram.
Kram Maria

Fånga dagen sa...

HEj käraste Mia!
Eller du underbara kvinna kanske man skulle säga.
Dina vackert skrivna ord gick rakt in i mitt hjärta och så ska jag tänka också.
Det är så sant man kommer in i prövningar då och då och jag har tänkt att man kanske måste det för att lära sig av det så att man kan hantera det bra.
Jag tänker på dig och hoppas vi kan ses snart.
Vad härligt att du har din skaparverkstad, det är livskvalitét det.
Stor kram Mia till en underbar medmänniska.
Lena

Skogslyckan sa...

Ja du Mia..alla dessa prövningar vi utsätts för och alla dessa stunder av lycka, och de varvas som tur är. Och allt har ju en mening trots svårigheten att förstå många gånger. Sorgerna och de lyckliga stunderna gör oss till de människor vi är...Håll huvudet uppe, du har den stora förmågan att skriva av dig känslorna. Att skapa och få ut tingen på så många sätt, det är något att vara tacksam över. Tänk alla de människor som gömmer allt inom sig....hm...du vet jag alltid försöker hitta nåt positivt...
Massa kramar Pia

Karin sa...

ibland blir livet inte som man tänkt sig.
Skönt att du har dina stunder där du kan finna glädje och njuta. Ta till vara på dem
kramar

Elisabeth sa...

Vackert skrivet och jag förstår dig...kram!