Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

fredag 9 december 2011

Mera rost och mera mossa...

Har nog snöat in totalt på det här med rost och mossa nu, tror jag minsann.

By the way så verkar det också vara det närmaste snö som vi kommer här - att jag snöar in på något. För snökaoset som de gick ut och varnade för kommer nu i ett ihållande hällregn.
Med tanke på regnmängden så hade det INTE varit roligt om det kommit som snö!

För att fortsätta att vara lite putslustigt småvitsig så där kan jag väl bara tillägga att i måndags så var det jag som kände mig mossig och rostig, men jag unnade mig lite vila och sedan var jag raskt på benen igen. GOTT!

Resten av veckan jobbade jag på som vanligt och nu idag är det julklappsbeställningar som gäller för hela slanten. Ringar, halsband, armband.....
Gissa om det är roligt?!?!...

JAAAA, det är det verkligen. Lite julmusik, lite glögg, tända stearinljus och sedan skapar jag med ett stort, glatt leende kan jag lova.

Skrev sist att jag skulle visa ännu en av de där rostiga, mossiga skapelserna som jag fått till här hemma. Den står på halvbordet inne i salen och det doftar ljuvligt minsann.

Har ni sett vilken underbar, rostig, gammal låda?

Det är nog inte riktigt alla som ser på den med "samma ögon" som jag *ler stort*

Den skulle nämligen slängas, eller rättare sagt - hade redan slängts för typ 30 år sedan. Där har den sedan legat i sin ensamhet och rostat till sig för att bli precis så där sorgset söndervittrad. Det var i alla fall just det som fick mitt hjärta att slå några extra slag när jag fick den.

- Om jag vill ha den?!?!.... Mer än gärna! TUSEN TACK!!! hasplade jag ivrigt ur mig, samtidigt som mitt hjärta slog *dunk, dunk* och gjorde några extra frivolter.

Såg genast framför mig hur jag skulle sätta fyra ljus i den, mossa och ha den som adventsljusstake. Men, så kom jag då hem och helt plötsligt ville mina händer plantera hyacinter i den. Och, när inspirationen griper tag i mig så där hejdlöst inser jag att det bara är att hänga med. Så det blev så här istället och det känns väldigt bra det också.


Snälla, rara Anna-Maria hade försett mig med en påse kastanjer och jag lade en del av dem i lådan och sedan hamnade några i en skål framför. Det är så härligt med dessa naturmaterial.

Jag kan verkligen inspireras så till den milda grad av kottar, grenar, mossa och andra naturmaterial. Ja, ni som varit med och sett min glädjeyra vet precis vad jag menar. På dubbeldörrarna har jag hängt en girland av kottar och äppelskivor. Sprayade på lite snö på kottarna i brist på verklig vara.

Det känns mer och mer som jul här faktiskt. Kanske att den där härliga julkänslan infinner sig snart, för den har jag inte känt av så mycket annars. Men, det kanske beror på att jag haft mina tankar mer hos min kära mamma den senaste tiden. Då hamnar det där med julfint och julkänsla ganska långt bak i prioritetsordningen kan jag lova.

Nu hoppas jag att ni alla får en riktigt fin tredje advent och att ni är rädda om varandra, så ses vi snart igen!


14 kommentarer:

Unknown sa...

Regnar det hos dig? Här snöar det så med lite tur kommer det nog till dig med :)
Men å andra sidan så är rost och mossa perfekt tillsammans.
Kram Maria

Unknown sa...

Ps. Tack för hälsningen förresten genom Annicka E. :D
Ds.

Praliner sa...

Så vackert och kul med julbeställningar! Ha en toppendag! Jackie

Skogslyckan sa...

Det var en härlig låda. Hihi känner igen mig i det där med att andra tittar konstigt, när man bär hem"skiten". Här är full storm, regnet piskar och all den vackra snön regnar bort.
Ha en riktigt mysig helg!
Kram Pia

Tre Tanter sa...

En vacker mix, det rostiga ihop med vita hyacinter och mossa :) vilken tur att man tar hand om andras grejer, vi önskar dig en trevlig advent, kram från 3 tanter

♥ Pia... sa...

Hej där.. lilla pinglan:).. Snöö och regn..om vartannat.. just nu är jag hemma för rastning av hund.. och just när jag skulle gå hem för detta.. kom ett väääääldigt stort regnmoln kan jag säga.. och jaaa jag är blöt!.. Nu säger jag som du.. åå alladessa rostiga saker. har definitivt snööat in på allt detta jag med..:) och tänkt vad mycket man kan göra.. mmm... härligt med allt ditt skapande.. skapa på du .. ha en skön helg.. kram pia

Vintage House sa...

Hej
så vackert du har gjort det och härligt med rost....
jag önskar dig en mysig fredag trots regn och blåst...
kram
sandra

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Snart tredje advent, men var tar dec vägen... nu känns det lite som jag inte hinner med i svängarna. Och vi kan nog tacka Vänern för det milda vädret, hade det varit snö, hujedamej! Vilken underbart fin låda, du är så bra på och fixa till det så snyggt också.
Snart nu ska jag passa två hundar, varav en icke rumsren valp, lär somna ovaggad ikväll.
Ha en fin helg
Kramar
AnnaMaria

VACKRA hem & interiör sa...

Kan riktigt känna din skapariver genom datorskärmen, så härligt! Hoppas du får en fin helg. Är din mamma sjuk? Här har det varit mycket paketinslagning nu på eftermiddagen och nu ska vi äta lite gott och bara slappa framför tvn.
Kram
Pia

It's me sa...

Your home looks lovely !!.....beautiful decorated......happy weekend.....love from me....xxx..

Johanna Stålros sa...

Jättefin låda du har där!! Rost och fina växter det är en fin combo;) Kram Johanna

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Gomorron
Fick en kommentar från Icka, skimmelgarden.b.c Hon säljer en gammal ägglåda. Jag har så många lådor, men tänkte på dig. Kika in hos henne och kolla om du är intresserad.
Ser ut som vi får en fin dag idag.
Kramar
AnnaMaria

Photo by Maria sa...

Mossa och rost gillar jag med.. Så himla snyggt!!
Den lådan hade jag tackat ja till med på momangen..

Kram Mia

Skogslyckan sa...

Idag har min blogg rundat 100 000! Tänk Mia du är en av dem som följt mig sen starten och troget peppade när jag startade för 1,5 år sedan. Helt otroligt det här.
Kram Pia