Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

onsdag 8 maj 2013

Känslans väg - smycken

Hej på er!

Idag kommer det en liten uppdatering på smyckesfronten.
Det var ett tag sedan sist inser jag.

Det är mycket återbruk just nu...

Jag letar alltid pärlor och delar när jag är ute och ibland kan det ta sin lilla tid innan jag hittar precis det där som "klickar till" och väcker inspirationen. Men, när jag väl står där och har funnit det som jag har sökt ett tag - ja, då är det verkligen värt det. Då börjar inspirationen bubbla, och jag kan knappt vänta tills jag får sätta mig och börja skapa.

Oftast brukar jag landa lite först, lyssna på lite feelgood-musik också sitter jag där och plockar och känner lite på pärlorna. Det är så viktigt för mig att känslan är med när jag skapar. 

Sedan brukar jag släppa tankarna på allt annat och bara vara i skaparbubblan. Det är en riktigt härlig värld må ni tro. När jag skapar på beställning, eller när jag gör vissa av mina armband och halsband, så brukar jag även ha ett slags "ledord" som kännetecknar själva känslan jag haft i skapandet. Detta skriver jag sedan ner och bifogar med smycket. Förhoppningsvis så finns det ju med lite av den känslan i smycket sedan...

Som vanligt så finns det inte någon uppsjö av de smycken som jag skapar. Det styrs helt och hållet utifrån tillgång av material, inspiration och sinnesstämning. 

Det tilltalar mig att skapa på detta vis, och förhoppningsvis så känns det roligt att köpa ett smycke som blir lite per personligt. 



Nyskapat armband - Unpredictable

----------------------------------------------------------

Jag har även gjort lite smycken och skickat till Maries butik Vita Ranunkler.
Hon har ju haft premiär i de nya butikslokalerna som ligger vid torget i Hjo. De har gjort ljuvligt fint där, så har du vägarna förbi så är det verkligen värt ett besök. 

Nu vet jag att en del av smyckena som jag skickat redan har blivit sålda, men jag lägger ändå ut ett litet smakprov på två halsband som jag skickade. Marie lägger även löpande in bilder på sin web-shop.



Halsband i bruna toner...


... och halsband i svarta toner.

------------

Själv ska jag uppdatera med det här halsbandet på min egen hemsida. 




Återbrukshalsband skapat av ovala träpärlor med ett hängande peacemärke - PEACEFUL!

Ha det riktigt bra och NJUT AV DAGEN!


6 kommentarer:

Nellie sa...

Åååh, precis de där trärena armbanden med peacemärket stod jag och höll i handen i lördags efter loppisen. Följde med Marie ner efteråt och kikade runt i affären. Blev så förtjust i dem och de som du nu visar. Blir svårt att bestämma sig för vilket jag ska köpa. Men jag ska absolut köpa mig ett. Använder mycket lite smycken men dessa var det något speciellt med. Kram

Lilla Blanka sa...

De är underbara Mia! Och visst sitter känslan kvar i smycket <3 Jag är tokig i mina och skulle kunna ha hur många som helst, hihi

Kraaaaam
Mia

Anonym sa...

Så utrolig flotte smykker du har laget:)
Kjempe flink du er:)
Ønsker deg noen herlige fridager
Klem Merete

G:a Affären sa...

Smyckena är helt i min smak med pärlor i trä och peacemärket! Passande med Känslans Väg!

Kramar
Cia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du har känsla för vackra saker, dina smycken är alltid så fina. Har allt sett dina armband hos Marie, så fint med peace märket. Skulle ha mailat dig också, men det har gått i hundra knyck.
Må gott och vi hörs
Kramar
AnnaMaria

kråke sa...

Så vackra smycken Mia!:)) Förstår att de har blivit populära:))) Hoppas du njuter dagarna i den varma solen:)))

Stor kram:))

kråke