Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

lördag 6 juni 2009

Jag funderar.....


Ja, jag sitter här och funderar lite.....

Nu är det ju så att det stadiet infinner sig i mitt liv lite då och då, som ni säkerligen redan förstått vid det här laget. *ler*


Det här med att fundera kan på sätt och vis liknas vid en resa.

Det börjar med grundtanken som startar alltihop, sedan leder den vidare till en annan, som i sin tur för allt vidare till nästa ställe - ja, det är som om varje enskild tanke tar mig med från en destination till en annan.

Det är ungefär som att ge sig ut på en hemlig resa, för man vet ju aldrig riktigt vart det slutar........... och hur det ser ut där, just då vid det tillfället!

Färdmedlen under en "tanke-resa" kan även de vara av vitt skilda slag från gång till gång.

Ibland känns det som om man svischar fram i ett jet-plan.

Ibland som om man cyklandes rullar fram på en lite gropig grusväg och inte riktigt vet om det är kittlande härligt eller om det mest gör ont av alla gupp som dyker upp.

Ibland som om man tar en stillsam promenad.

Ibland känns det lite som att ha en sån där rostig, gnirkande skev cykel som man tungt trampar på, i en uppförsbacke!

Och det är ju den där cykeln jag dras med just nu - men helst av allt hade jag önskat att jag istället suttit på tåget.................

Det där tåget till Göteborg.

Jag hade nämligen bestämt med min vän Lotta att just den här helgen skulle jag komma och hälsa på henne! Och jag har varit sådär förtjust förväntansfull, sådär som man kunde känna sig när man var liten och väntade på något bra, alldeles väldigt mycket!


Men, så tog jag ut mig lite mycket igen nu då och kroppen sa ifrån direkt och tänk!

VET NI VAD SOM HÄNDE?

Jag gjorde det.....

JAG LYSSNADE MED BÅDA ÖRONEN!!!!!

Nääääää, har ni hört. Knappt så jag tror det själv.


Jag insåg att det var bäst att vara kvar hemma och ta det lite lugnt igen då, och därför så blev det ingen tågresa. Och tankarna som sedan smyger sig fram gör att det känns som om jag sitter där på den gamla, gnirkande cykeln i en himla seeeeeeg uppförsbacke.

Jag funderar lite på mitt "kloka" beslut, begrundar lite grand och besvikelsen greppar givetvis tag i mig och tycker minsann inte alls att det är så himla bra med den där "klokheten" som plötsligt gett sig tillkänna. Vad skulle den vara bra för?

När jag hade kunnat vara hos Lotta och Catrine och haft så kul.....



Men, så kommer jag uppför backen tillslut och ta mig sjutton!!!!!!!!!!!!

Där uppe på krönet står världens, absolut läckraste lilla sportbil!

Jag kliver av cykeln, lägger den efter vägkanten och går sakta fram till bilen, ser mig omkring lite grand ifall det ska stå någon där som äger bilen, men det är helt folktomt.

Tänk, en svart, blänkande cab......

Men, vad hänger det där då? En lapp som det står "Till Mia" på.......

Jamen, det är ju nästa "tanke-fordon".


Visst tusan är jag besviken, men det kommer fler tillfällen och då kommer det ju bara bli ännu roligare att få se dem eftersom jag inte kunde åka den här gången. Jag får ju längta lite extra mycket efter dem helt enkelt.

Ja, bilderna idag är alla från butiken. Det har kommit så mycket fint och jag ville dela det lite med er - som balans till min klago-sång!


Nu ska jag ta och lägga i ettan och dra iväg mot nya mål!

Kram Mia

29 kommentarer:

Lilla Blanka sa...

Hej goa Mia!

Jag börjar med en *stoooor kram*...

Sedan måste jag säga att dina bilder är såå fina, rena inspirationsinjektionen!

Jag hoppas att uppförsbackarna snart försvinner, eller inte känns lite branta längre...det är svårt..ibland så har inte hjärna och kropp samma åsikter..man vill så mycket, men så ropar kroppen stopp.

Jag hoppas att du kan lukta på blommorna och hämta kraft och energi och snart känna balans och en styrka igen.

Kram
Mia

Lilla Blanka sa...

Hihi då var vi nog inne hos varann samtidigt :)

Kraaaam och natti natti

Les Cotrions sa...

The photos of the shop are simply faboulous! I'd like to be there and do shopping!!!! Very lovely stuffs, enchanting atmosphere....marvellous! I cannot understand what you're writing, but I'm happy to enjoy your imeges!
Happy Sunday!
Vale

Pysselpalatset sa...

Vilket härligt språk Du har! Tack för att vi får följa med på tank(e)- turnerna. Att tanka är lika viktigt som något annat. Att den tid som vi tillbrinkar i hängmattan för oss så mycket längre än om vi putsat fönstren, eller rest på riktigt. Vänner och socialtillvaro är viktig... men för att tillgodogöra sig den tiden. mÅSTE MAN IBLAND STANNA TILL... dU ÄR SÅ KLOK... ha en riktigt god söndag och njut av nuet... kramar Jeanette

Tina sa...

Hej Mia!!
Jag vill börja med att säga:
Grattis Mia! Grattis till att du lyssnade till din kropps signaler!!
Det krävs mod att göra det & du är modig!! Ibland kan det vara svårt att veta om vissa saker kan hjälpa till till att återhämta hälsan.. tankar som:
Men det kanske blir bättre om jag gör detta?! Kanske just detta jag behöver...
då väx tvekan i kroppen & man börjar tvivla på sig själv & gör lätt fel beslut då. Du hade sett fram mot att träffa din vän.. men lyssnade på din kropp!! Det är underbart! Blir så glad över att läsa detta!! För om du inte visar tillit & ansvar till dig själv.. vad har du då? Stor ELOGE till dig Mia för att du lyssnade!! Lyssnade till din själ!!!!
Sen vill jag säga att du har så underbara bilder!! Skulle så gärna vilja besöka din fina butik!! Vem vet.. våra vägar kanske möts en vacker dag!!
Må gott nu & va stolt över dig själv att du lyssnade till din själ!! Det är en modig sak!!!!
Love Tina från
Livet är här & nu!
http://www.tina-livetrhrochnu.blogspot.com

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon Mia. Hoppas du haft en bra helg, och det var lessamt att du missade resan. Men det går fler tåg, det här var inte det rätta för dig. Bra att du insåg det och stannade hemma. Så himla mycket fint du packat upp, ser att du har kvar järnfrisen. Den har jag glömt bort, men nu såg jag vad fin den är. Sköt om dig nu och ta det lite lugnare. Stor kram vännen
AnnaMaria

Heidi-anitha sa...

Takk for din gode hilsen... Du er jo bare vakker...

Nå er jeg glad du lytter - det er nok det beste du kan gjøre i ditt tilfelle - snart så kan du ta igjen alt det fortapte når du har samlet deg helt i sammen - fått masse energi... dagene de kommer og går, og det går jo alltid et tog:0)

Jeg har så lite tid til bloggen og mine bloggvenner for tiden - det er så mye annet som kommer i veien for det - men det er jo sommer, og motivasjonen for blogging og intensiteten kommer vel kanskje og går hos noen og en hver...

Skulle så gjerne ha tid til å legge igjen kommentarer rundt omkring - men jeg henger ikke med!

Ta god vare på deg selv min venn. Butikken din bugner av vakre saker - du er så flink og får det til - beundrer deg for det - for det er virkelig vanskelig og mye å stå i med, som både er mamma til 3 vakre barn -og skal holde seg selv i gang, ja, det er ikke rart du kan kjenne deg sliten...

Husk at neste gang er det DIN tur - mye morro og latter venter rundt neste sving..

Stor klem og gratulerer med dagen i går!

Stor stor klem Heidi-anitha

♥ Pia... sa...

Oj..jag glömde helt bort att titta på bilderna dina..jag blev helt borta i din tankeresa..du är såå klok skriver såå man blir kollrig:)..det är ju så det är..livet vårt..uppför & nerför guppigt & slätt...cykel & cab...men vet du ..tycker du gjorde det helt rätt som lyssnade med båda öronen...nåt jag gör oxå..jag pausar nåt alldeles otroligt mycket nu..hihi..och de bli längre och längre ..men om sisådär 9 arbetsdagar då du Mia kommer jag att härja runt här hemma som en tok..för dåå har jag semester....hoppas du njutit av din lilla tahand om dej själv helg nu och får nya vyer till nästa dag...nu tror jag bestämt att jag ska titta på dina bilder oxå..hihi..ha de...kramen ..PIA

LantlivsAnette sa...

Halloj där !!!
Jaa, du..precis så där är det ju...man vill så himla mycket, vara överallt, umgås, hinna hit och dit..men, det är faktiskt klokt att dra i bromsen ibland, precis som du gjorde..det kommer nya dagar och tillfällen, även fast det kan kännas lite surt ibland..
Ojj, vad mycket fint du har fått in i butiken !! Ojj...ojj..
Ha det gott och tat lungt !!
Mååånga varma kramar från mig Anette

LantlivsAnette sa...

Du...glömde ju, TACK snälla du för komentaren inne hos mig.. !!
Jaa, kanske det vänder för mig nu, jag hoppas det, jag behöver få in glädje i mitt liv nu, efter alla tårar som jag har fällt..
Jag sänder en styrke kram till dig nu..krya på dig min vän !
Kraaam Anette

VACKRA hem & interiör sa...

Mia!
När jag läste ditt inlägg idag så förstår jag varför I inte ville ha den rostiga "cykeln" som jag köpte åt honom (klokt....). Hörde att du inte känner dig kry ännu... och tråkigt att du behövde ställa in resan, men det går fler tåg... Vad mycket fint du fått in i affären och vad fint du fått i ordning. Funderar på att åka till K-d i morgon och bara "roa" mig och kanske hinner med en sväng förbi Kil på hemvägen. Tror du att du kommer att vara i affären något?
Kram Pia

Vita små hjärtan sa...

Du har så mycket fina bilder...
Kram Agnetha

Unknown sa...

Så härlig du är och delar med dig av dina tankar, jag var så inne i din resa att jag glömde kika på dina bilder så det ska jag göra nu =)
Visst är det motigt och uppförsbacke när det händer såna saker men det skulle nog inte ha vart så kul om du rest och inte lyssnat på din kropp. Det blir roligare en annan gång.
Ha de så gôtt
Kram Maria

Inspiration i vitt sa...

Vad härligt du skriver Mia, du beskriver allt så målande. Vi måste ju bromsa annars blir vi ju liggandes och det vill vi ju inte. Du har nåt härligt att se framemot när du känner att kroppen kan.
Vilka härliga bilder från din butik, så inspirerande vackra.
kramar till dig/Ingela.

hemtrevnad marie sa...

Ja, så är det ju ibland...skönt att du kunde lyssna med båda öronen nu då....man behöver verkligen det!
Jag är ju likadan...tänk att det är så att det ska ta nästan 40 år innan man lär sig att lyssna inåt, hihi!
Fina bilder från butiken..hoppas att man hinner komma dit snart!
kraam

Vit som snö sa...

Vilka ljuvliga bilder Mia! Det måste vara lite av ett balsam för själen att arbeta bland alla dessa ljuvliga ting!
Vad starkt gjort att dra i handbromsen, det är inte alls lätt!
Hoppas att du fick den vila du behövde. Resan kan du göra en annan gång, Göteborg o vännerna finns kvar där.
Önskar dej energi och styrka söta du!
Kram Cilla

Catrine sa...

Hej min vän.
Vi väntade dig.... Men det glädjer mig ändå att du är så klok och lyssnar vad kroppen säger. Och som sagt det går fler tåg och DÅ ska vi ha kul.........:-)
Man blir så glad när man läser dina texter varvat med underbara bilder, tack!
Var rädd om dig så syns vi snart.
Kramar från Catrine

Lotta-livets väv sa...

Vad skönt att du lyssnade på kroppen! Klokt av dig! Du har allt fått något riktigt envist och tröttande i dig! Vad kan det finnas för information i det?
Visst väntar snabbare färdmedel...men i lugnare hastighet kanske man kan hinna lukta, smaka och känna livet och inte bara en fartvind som drar förbi! Uppförbacke kan ge muskler!
...tänker mycket på dig Mia och önskar dig inga-fler-uppförbackar!
Kramar i massor!

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej du goa...

Vi borde lyssna mer till kroppen än vi gör. Inte rusa på bara för att hjärnan vill. Säger jag då som nästan aldrig stannar upp...

Hoppas att du får njuta och må bra

Kramar Viveka

Anki sa...

Hejsan!
Guud så mycket fint...bara en massa inspiration *ler*
Kommer absolut tillbaka!

Ha en fin dag! Kram Anki

MiasAteljé sa...

Så klok du är. Det är verkligen viktigt att lyssna på sin kropp och våga ta de där svåra besluten.
Det går fler tåg som väl är.
Var rädd om dig.
Kram Mia

Unknown sa...

Hejsan Vännen!
Tusen tusen tack för den värmande kommentaren om repotaget i drömhem och trädgård! Blir så glad!
Men åh min vän så mkt fint du har i din ljuva butik. Jag vill så gärna hinna komma till dig snart men himmel att det alltid skall vara en brist på tid!!! Men så fina fönster insynskydd (heter nog inte så) i vitt målad järn som hänger på vägen. Vad är det för sizes och price? KRAM Petra

Viola sa...

DU skriver ju för underbart....och tankevärt verkligen...jag känner nog igen mig så väl...men försöker lýssan emellanåt fast det är svårt...hoppas du har det bra i din butik igen och gasar på i lagom takt...:-) ha det gott, kramen

Krukmakeri hemjord sa...

Jättefina bilder och härliga texter!
kikade in till dig och lämnar ett litet avtryck i din fina blogg!

annbritt

Anonym sa...

Hej goa DU, och tack för Ditt inlägg på min blogg!

Jag gillade Din slutkläm med bilen Mia, där ser Du - Du fick ett tecken....en kvittens att Du gjorde rätt! FINFINA bilder!

Agneta, hon den långbenta från Österlen...

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ville bara titta in och önska dig en bra helg. Det här blir en helg inomhus, bra slapp-väder. Här ska vi nog måla om en mörkröd vägg till vit.
Ha det gott och kramis.
AnnaMaria

Storarvid sa...

De där tankeresorna är intressanta, man vet aldrig var man hamnar.
Har även märkt att det är just under de där små resorna något bra bloggämne ofta dyker upp..
Tänk att ett av de viktigaste sakerna i livet kan vara så svårt, att lyssna till sig själv, och att ta det lugnt, liksom..
Ladda batterierna först och sedan hushålla med den energin de har...
Konstigt
Hur som helst..
HA DET BRA!!

Felicia sa...

Ohh, herregud villka fina klockor♥
Ehh Allt var ju snyggt.

ha en bra sommar ♥

Lotta-livets väv sa...

Hej vännen!
Jag förstår att du finner samhörighet hos Vildhjärta och att din drömstuga ligger lite så där.... Du och Maria befinner er på samma energinivå...ja, du fattar vad jag menar....*fniss*
Kände också att jahg "kom hem" när jag kom till henne. Besöker henne gärna, eftersom hon, likaväl som du sprider gohet....långt, långt utanför kroppen. Ni är två solstrålar i mitt liv!
Längtar efter att besöka ditt kommande himmelrike, din röda stuga....man skapar det på jorden och Änglarum är en del av detta himmelrike!
Kramar till dig, goa, goa Mia! Var rädd om dig, du är den enda du som finns!
ps. Vill du titta in hos oss och se hur vår plats på jorden ser ut idag...så gör det. Du har ju varit här förr, lilla tärnan! och det ser annorlunda ut idag kan jag lova!