Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

söndag 23 maj 2010

Stress vs harmoni


Idag blir det antagligen lite repris på bilder som jag visat förut, men det är så att vissa saker kan göra mig så väldigt glad. Vet att ni är många därute som förstår mig, och känner likadant.

Det vackra, det sinnliga, det skira, men även det lite slitna, det robusta och det ibland sargade.
Allt bär på en historia och det är som att vissa saker "talar till mig och tilltalar mig".

Men, det är inte alltid som jag är i fas för detta. Det är inte alltid som jag "har tid att stanna upp" och lyssna in. Och, jag tror att det är viktigt att lära sig skillnaden här i livet.

Ibland har vi mycket omkring oss och det är stress, det är saker som behöver göras, det är hit och det är dit.


Ibland är det lugnare och det kanske är vid just de tillfällena som man har lättare för att se skönheten i saker och ting. Det kanske är då som man ger sakerna möjligheten att tala.....
Det är nog då man tillåter sig att lyssna lite extra, och som man låter sig själv försvinna bort för en stund i tankarnas vindlande värld.

Jag tror vi behöver lite av bådadera. Skulle vi bara stressa runt här i livet vore det inte gott.
Men, jag tror inte heller att vi skulle trippa runt där bland alla dessa saker dag ut och dag in och tro att vi ska förvånas över dess skönhet och dess historia om det är något som vi helt plötsligt tar för givet.

Det är nog därför det är så bra att stanna upp lite ibland.
Att dra lite i bromsen och göra en "tacksamhets-inventering"
För visst har vi väldigt mycket omkring oss att vara tacksamma för.
Det kanske bara är så att vi är så vana att ha det runt oss och att vi då glömmer bort att se det.


Det var därför jag visade de här bilderna igen.
För när jag ibland tar mig tiden att stanna upp och se på en del av de här sakerna så blir jag väldigt glad och tacksam.

Tacksam för att jag ger mig själv den gåvan att dra i bromsen ibland och njuta av livet.
Det hade jag nog inte lärt mig att uppskatta så mycket om jag inte upplevt stressens biverkningar - så allt har något positivt med sig i slutänden.

Till och med det här inlägget, att det är slutänden alltså - och det är ju också positivt *ler*

Ha nu en fin söndag! Nu ska jag följa med min bror på auktion och agera smakråd. Vi får väl se vem som egentligen blir smakråd åt vem........

Mia

18 kommentarer:

Vit som snö sa...

Auktion, det låter mysigt! Antar att det blir ombytta roller kanske;) Säkert hittar du något oemotståndligt!
Så sant det du skriver tycker jag. Jag har precis haft en sån där period av stress o alldeles för mycket jobb men nu kommer en lugnare period, tid att njuta lite mer. Så skönt!
Ha en fin söndag! Kram Cilla

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Fina bilder Mia, och jag kommer inte ihåg alla. Fast jag är ju lite glömsk. Du har så rätt i det du skriver, man får vara glad om det blixtrar till såna stunder av njutning ibland. Hoppas auktionen ger något bra till er båda.
Kramar
AnnaMaria

Skogslyckan sa...

Tänkvärt inlägg..men man måste kanske ha varit inne i en stark period av stressens biverkningar för att förstå hur viktigt det är..tyvärr. Man borde tänka sig mer för innan man hamnar där, men som sagt det kommer alltid något positivt i andra ändan...Hoppas auktionen var givande, för er bägge.
Kram Pia

Fånga dagen sa...

Hej Mia!
Jag känner inte igen bilderna och vad spelar det egentligen för roll bara de visar något man tycker om.
Du har så rätt i ditt inlägg så jag sitter bara och nickar instämmande.
Jag känner att jag har mycket i huvudet just nu och därför blir bloggen den som får stå tillbaka då och då. Det är en prioritering jag gör och så får det vara nu en period. Det viktigaste för mig är att lära mig det nya jobbet och lägga all energi där nu. Det är ju ett skapande att göra tårtor också minsann och kräver total koncentration.
Men det är så himla kul.
Hoppas vi ses framöver i alla fall.
Kramar tjejen
Lena

Norregård sa...

Hej Mia!!
Ljuvliga bilder på vackra ting och texten var som en Lisa för själen;o) Jag har oxå varit på auktion idag, så kul!!

Kram Malin

Vit som snö sa...

Kul att du gillade vinpåsen jag visade:) Joo, jag brukar skriva ut bilder själv, köper papper för
t-shirttryck, det blir bra!
Åska och regn, tur att ni slapp det under dagen, nu kan du ägna dej åt skapande i lugn o ro utan att missa góväder!
Jaa, visst är dom söta som socker mina tjejer;)
Ha en mysig kväll! Kram Cilla

Britt sa...

Nu har hon gjort det igen!...........Varit så där förståndig och fått oss att tänka till lite extra igen... ;-)

Vackert skrivet och du har så rätt för visst är det så att vi behöver en balans i livet för att förstå och kunna njuta.

Kram britt

Lilla Blanka sa...

Hej goa Mia!

Åh auktion, så kul! Hoppas du hittade nåt fint till dig också även om det var brorsan som egentligen var anledningen till att du följde med =)

Kloka ord, härligt inlägg Mia, du har så rätt så! Jag tycker att man verkligen kan leva om man kan ta tag i den där bromsen då och då, annars känns det bara som livet rusar förbi på nåt sätt.

Kraaaam gumman, ha en jättefin vecka!!!
Mia

Huset vid ån sa...

Hej vännen! Hoppas allt är bra med dig och att du haft en skön helg! Inte gör det nånting att det blir "favorit i repris" med dina bilder, jag är glömsk och du inspirerar alltid så med dina fina bilder! Vad bra o tänkvärt du skriver också.....Hoppas att dagen blev trevlig på auktionen och att du fick med dig något hem! Ha en bra dag! Många Kramar Therese

Vitt hus med svarta knutar sa...

Du har så rätt Mia! Det här brottas jag med dagligen. Även under perioder när det är stressigt och jag känner att det inte finns tid över till att stanna upp och "lyssna", måste jag lära mig att det är egentligen då som det är mest viktigt.

Kramar till dig!
Regina

Marie sa...

Jag läser ditt inlägg och nickar instämmande i vartendaste ord, kan bara hålla med dig om allt. Har haft mycket omkring mig ett tag, men har definitivt dragit i handbromsen nu och minskat ner på alla måsten, försöker att bara vara och njuta när jag är ledig.

Hoppas det blev några auktionsfynd!

Kram Marie

Les Cotrions sa...

Hello Mia! We ofter run and run and we don't realize what we have! A little pause is important to appreciate the lovely things you show us today!
Happy new week!
Vale

Elsa och Helena sa...

Vilket fint inlägg...och du har så rätt i det du skriver:) Om jag har varit bortrest och kommer hem då brukar jag glädjas och se sakerna i ett annat ljus! Nyttigt.

Jättevackra bilder du visar!
KRAM Helena

Rose Garden Malevik sa...

Fint med gamla saker.....lite Själ i dom :)
Håkan

Inspiration i vitt sa...

hej söta söta rara Mia, du skriver alltid så fint och allt tål att tänkas lite extra på. Bara vackert hos dig, härliga saker som man bara älskar.Tack för att du ville vara med i min tävling, ha en fortsatt härlig vecka och kram på dig/Ingela.

Rose Garden Malevik sa...

Tack snälla, snälla för de fina orden..... :)
Håkan

Matilda sa...

Hej Mia!
Ja, nu är jag tillbaka igen.=)
Såg du mailet jag skickade? Jag har haft lite problem med mail som inte kommer fram igen så jag kollar med dig för säkerhetsskull.

puss♥

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Grattis! Jag höll på och ramla av stolen imorse, såg ju ditt namn först. Det ska bli väldigt spännande och gå till Noll54 till veckan. Ska även bli spännande och se min gardinkrok. Har hittat ett tunt fint linnetyg som kommer passa perfekt och göra knut med.
Ha en fin dag min vän
Kramar
AnnaMaria