Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

torsdag 27 maj 2010

Dags att ta farväl.......


Har ni tänkt på vissa saker som man har med sig i livet, som man bara tyst accepterar att de finns där, men som egentligen inte alls gör någon som helst nytta.

Snarare kan det vara så att de liksom bromsar upp istället.
Hindrar livet från att blomstra...


Mitt inträde i blogg-världen var inte alls planerat utan mest av en tillfällighet, eller?!....

Jag har alltid närt en stor dröm om att skriva. Den har funnits med mig så länge jag kan minnas och när jag sätter mig framför datorn och lägger händerna vilsamt tillrätta på tangentbordet är det som om orden kommer till mig. Ibland känner jag mig djupsinnig, ibland sprudlande, även lite över-klok men det händer ju också att humorn slår igenom.....

Ni som följt mig ett tag har väl läst ganska blandad kompott här inne kan jag tro.
Och, det är ju så jag vill att det ska vara. Det ska spegla livet.


Då jag är en känslomänniska och en obotlig romantiker kan jag bli så sanslöst lycklig av vackra bilder, likväl som jag kan bli starkt berörd om det är någon som har det svårt.

Här har jag fått nya vänner, upptäckt fantastiska inspirationskällor, insikter, lärdomar och det är en hel del tänkvärt som jag läst, tagit till mig och så gott jag kunnat även applicerat i mitt liv.

Vi utsätt ju alla för prövningar i livet, och jag kan säga att jag haft min beskärda del. Men, är det ändå inte så när man kikar tillbaka lite i backspegeln att det många gånger är ur de svåra utmaningarna som det också kan komma underbara ting.

Ibland krävs det mod att "våga" gå vidare i livet.
Ibland kan man behöva en liten push ifrån andra.
Ibland kan man behöva göra en liten inventering över det man släpar runt på här i livet och fundera på vad som ska bort och vad som ska få vara kvar.


Tack vare några rader jag fick från en bloggvän, som jag sätter oerhört stort värde på, har jag gjort en liten inventering och kommit fram till att det är dags att ta farväl......

Dags att säga adjö.......

TILL JANTE!
Denna fördöma Jante-lag, som nog de allra flesta av oss svenskar går och släpar runt på - och till vilken nytta frågar jag mig?!

Därför gör jag nu som denna underbara bloggvän skrev till mig.
Jag plockar bort de där delarna ur mitt liv, bit för bit.....
Dom gör liksom ingen nytta längre känner jag.

Tack snälla du för ditt underbara mail och för "peppningen"

Ska allt ta och fundera lite på om man inte kan komma på någon ny "lag" som känns mer meningsfull att skicka med våra barn in i framtiden.
Grundstenarna där kommer att vara:
Tacksamhet
Medkänsla
Omtänksamhet
Glädje
Lycka
Kärlek
och sist men inte minst i denna tid av stress - LUGN!

Ja, om du nu fortfarande är kvar och läser även de här raderna har du härdat ut genom detta långa inlägg och då säger jag TACK för att du tog tid tiden!

Var rädd om dig!

Mia

24 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Men jösses vad du skräms, fick ju läsa några rader innan det visade sig vad du skulle säga farväl till. Bra rutet, det var så rätt det du skriver. Visst bär man runt på en onödig ryggsäck.
Lycka till Mia, är det någon som fixar detta är det du.
Stor kram
AnnaMaria

Cilla - Vit som snö sa...

Jag säger som Anna Maria, fick först hjärtat i halsgropen.... trodde det var farväl till bloggen!! Men den trista Jantelagen kan du gärna säga farväl till:) Och säkert känner man sej flera kilo lättare i sinnet efter en sån "rensning".
Det är iallafall alltid så kul att läsa dina texter för det bubblar alltid känslor i dom och du kryddar absolut med humor också! Skön blandning! Mysig läsning! Så tack o lov att du bloggar vidare:)))
Jag har bara tjuvilat in från mitt grävande i trädgården så nu ska jag ut o fortsätta, hela luften doftar hägg!!! Underbart!!!
Kram Cilla

C. Tvillingmamma sa...

Jag känner som dig,tack vare min blogg och den enorma respons jag fått på att jag delat med mig av "mina sanningar" har jag kommit långt,och verkligen fått tänka till på vad som är värt vad...

Jag tror inte nåt sker av slump,utan de finns en anledning att vi är där vi är,dom vi är och att de som kommer i vår väg har nåt att lära oss,de gäller bara ta vara på de!

Tack för fina tankar och påminnelser!

Anki sa...

Underbara vännen!
Du är så klok och skriver så bra...visst är det lätt att tappa bort sig, det finns så mycket måsten...eller gör det verkligen det?! Jag är nog lite av en expert på att skapa onödiga måsten, men det kanske blir så när man blivit ganska hårt prövad i livet! Mm jag måste nog lära mig att släppa taget lite, njuta och bara vara utan att få dåligt samvete!
Du sätter så fint ord på vad jag känner, men tyvärr har svårt för att uttrycka själv! Tack min vän, nu fick jag mig en funderare...igen *ler*

Ha det gott och sköt om dig!
Kraaam!

Galtholmen sa...

Ja, nu blev jag alldeles kall. Trodde att du tänkte lämna bloggvärlden.... det var inte precis vad jag ville läsa just nu när jag behövde styrka o pepping. Men puh, det var ju inte så. Underbara Mia, jag följer gärna med i detta farväl till Jante. Det kräver träning men ack så underbart när man kan släppa taget o bara leva sitt eget liv utan att bry sig om vad alla andra tycker.
KRAM/

Ulrika

Les Cotrions sa...

Hello Mia! What a pity...I cannot understang what you wrote...the translator is a bit confused...do you want to stop blogging??? Is everything ok with you??? Despite the translation problems you write in a very good way...you always can tranfer emotions to me with your posts!!! Hope you go on blogging my friend!
Take care!
Vale

Birgitta sa...

Trodde först du skulle säga farväl till bloggen, men vilken tur att det inte var så. Jag gillar att titta in till dej och läsa dina tänkvärda ord, även om det inte blir kommentarer varje gång.
Fina ord du skriver i slutet. Precis vad vi behöver i vår stressiga tillvaro.
Ha det så gott nu.
Kram Birgitta

Madame B - Vintage & Chic Antique sa...

Goa Mia. Så befriande och läsa ditt inlägg. Så kloka och sanna ord.
Ta hand om dig min vän och fortsätt som du har börjat.
All ljus o kärlek till dig.
Kram

Skogslyckan sa...

Ja jag blev väl ungefär lika skrämd som alla andra när jag började läsa. Men jag förstod att du som vanligt lyckats knorra till det. Men du Jante lag..vad är det. Du är ju bäst! Ingen förmedlar känslor i sin blogg som du...Imorgon får jag inbjudan via mail av Katrin. Förmodligen kommer vi, och då kan vi ju dricka gravöl och dansa huvudet av jante lagen. Det du sösterami.
Bamsekramar från Pia

Huset vid ån sa...

Tack själv Goa Mia! Nu blev jag allt skrämd att du skulle sluta blogga, det skulle ha varit väldigt tråkigt! Du har verkligen fått gåvan att skriva! Det var tänkvärda ord du skrev om....Hoppas att du får en trevlig o skön helg! Många kramar till dig från mig. Therese

Skimrande kristaller sa...

Men du...! TACK för dina kloka ord! Ja, man borde göra en egen cermoni o bränna upp den där jantelagen och tillsätta en ny och sundare lag som gagnar oss alla. Och du hade ju jättebra förslag vad den nya lagen skulle kunna innehålla - DEN låter så mycket bättre! Vackra bilder du bjuder på! Ha en trevlig Helg! Kram Lenita

Pysselpalatset sa...

Hej Mia, skickar bara en gigantisk kram Jeanette

Fånga dagen sa...

Hej älskade Mia!
Du är så fantastisk med dina ord att man riktigt ryser, tänk så rätt du har.
Jag har något till dig hos mig, det jag vill ge dig gör du garanterat bättre själv men nu råkade jag dra dig och då får det bli så.
Gå in på min blogg och kolla och lämna sedan din adress till mig på min mail, du har den väl redan men utifall att du tappat den så repeterar jag, lena.brunzell@spray.se
Stora kramen till dig och ha en underbar helg
Lena

Elsa och Helena sa...

Dina grundstennar att ge till barnen är verkligen fina! Medmänsklighet och empati är viktigt. Och visst har vi alla med oss något i bagaget som borde dumpas!

Själv håller jag på att försöka lära mig att " flyta med strömmen" istället för att kämpa imot. Det vill säga (för mig) att inte stressa och ha så höga krav på sig själv!

Du skriver så fint och inspirerande! Önskar dig en skön helg:)

KRAM Helena

Prillig sa...

Nu skrämde du oss allt! ;-)


Bra skrivet, jag håller med. Bort med Jante och allt annat som är negativt i livet.
In med positivitet, kärlek,trygghet, lugn och harmoni.

Tack för att du är den du är!

Kramar och kärlek

britt

mysiga heestrand sa...

Så många kloka och tänkvärda ord.
Lycka till
Kram Marita i Heestrand

Allis sa...

Det var inte speciellt betungande att läsa ditt inlägg, snarare tvärtom!
Så sant, så sant - känner igen mig i dina ord och njuter av dem till mitt fm-kaffe innan det är dags för min nyuppfunna motionsform: en lååångsam antistress-promenad där tankarna hinner landa ;))
Må gott och ga en härlig helg!
Kram Allis

Himlarum sa...

Hej Mia Gräddnos!
Vi är visst många som fick hjärtinfarkt av ditt senaste inlägg! Men puuhhh så skönt att det bara var den där uppblåsta typen Jante som du skulle göra dig kvitt!
Det var förresten väldigt snällt av dig att ta på dig denna obehagliga uppgift så slapp vi andra. Han är nämligen inte helt lätt att avliva och man får använda både yxa, motorsåg, stilett och betongsugga för att bedöva honom såpass att man sedan kan slänga honom i en grop och hälla på 3000 liter flygplansbränsle. CADOM!!! Har man tur så är han såpass omtumlad efter den behandlingen att han i alla fall flyr till skogs ett tag med sin svedda nos så vi får lite lugn och ro!
Eller vad säger ni, tjejer!?

Ha en underbar sommar!

♥ Pia..... sa...

Ja här är en till..hjälp..vad du skräms..puh..men jag hängde inte riktigt med i svängarna ..får läsa en gång till...så nu är jag tebaka..hade litt förbråttom när jag läste första gången..och fick för mej att du skulle sluta..men du nu förstår jag..och ingen ..ingen är som du..och som skriver som du..älskar dina ord..och kloka betänkans MIAORD..så fortsätt skriv..precis som du gjort och gör...:)....jag tycker liksom du om attskriva..nu skriver jag inte så där tänkvärt eller så..men orden bare skutter ut:)..dä blir hele romanenr ibland..och inte vet jag om fölk örker läse..men det är inte riktigt det som är mening alltid med min blogg..jag tycker att det är så skönt att bara få skriva av sej....Sen får jag säga som du..alla härliga möten som jag fått ta del av genom bloggen..möten i i form av ord från olika människor och som sen gett verkliga möten..dâ ä livet dâ Mia...ha en skön och gosig helg..med morsdag inbakad i det..

Ubndrar om jag fick till det nu ..det som jag ville säga..men äsch tror du förstår ändå:)..
appropå det där jag gjort idag..spa grejen..den var go den..och vad jag känner mej ung i halvan:)

kram..Pia

Skogslyckan sa...

Ja du Mia, här har du en till som längtar till nästa helg!
Ska bli så kul att träffas igen..nu när vi "känner" varandra lite bätter...
Ja mina nya bloggvänner är så goa, har fått in en del beställningar från dem och det värmer så!
Bamse kramar

Viola sa...

Nääää....så där får du ju inte börja, trodde du skulle sluta att blogga...pust..kloka ord som vanligt...har oxå slängt jante...hela tiden dyker det upp nya idéer med butiken...härligt att få vara kreativ på heltid i höst...10 dagar kvar i skolans värld att göra...:D

ha en fin söndag, KRAMAR

Huset vid ån sa...

Hej vännen! Tack för dina alltid så rara ord, blir lika glad varje gång! Hoppas att du får en trevlig morsdag! Många kramar till dig från mig. Therese

Marie sa...

Men hjälp vad du skräms, jag trodde du skulle sluta blogga! Fy att skrämmas så, hihi.
Men som vanligt skriver du så mitt i prick Mia, vi är nog många som släpar omkring på den där Jantelagen. Jag borde definitivt göra som du och säga farväl till den!

Ha en bra vecka!
Kramar Marie

Vitt hus med svarta knutar sa...

Har sett att många reagerade på samma sätt när vi såg din rubrik...oj inte tänker väl Mia sluta blogga...panik! Men Jantelagen skulle vara skönt att ta farväl av...den begränsar oss något otroligt. "Jamen inte ska väl jag...", "Nej såå bra är jag inte", "Äsch det har jag bara läst någonstans", "Nejdå det är ingen fara, bry dig inte om mig" osv.
Vi får införa "Du är värdefull-lagen" istället. Tack för dina kloka ord!

Ha det allra bäst!
Kram,
Regina