Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

lördag 2 oktober 2010

När det går rakt in i hjärtat...

För ett tag sedan var det en god vän som bad mig att visa mer foton av det jag skapar.
Ja, jag vet att jag är lite dålig på det...

Så idag visar jag några glimtar av smycken som skapats under veckan som gått.

När jag designar smycken brukar jag inte göra uppsjöar av varje modell.
En del blir helt unika i sitt slag, en del kan jag göra tre-fyra stycken av och någon gång händer det som sagt att det blir fler. Dock kan jag göra modeller som liknar varandra, men så är det någon detalj som skiljer dem åt. Det känns roligare på det viset.

För mig blir det mer stimulerande att skapa då.

Idag träffade jag Maria "Vildhjärta".
För er som inte gjort bekantskap med denna fantastiska kvinna ännu - kika in här!

Jag har haft ynnesten att träffa henne några gånger tidigare och varje möte ger alltid och gör alltid INTRYCK!

Några av raderna hon skrivit, till ett av sina skapade väsen, gick fullkomligt rakt in i mitt hjärta. Det skulle kunnat vara mina egna ord och det var så fantastiskt att få läsa dem.

Kanske inte alla av er där ute förstår vidden i dessa rader, hur de påverkade mig.
Men jag ska ge en kort förklaring:

Sedan jag valde att ta klivet rakt ut, att följa min inre röst, mitt kall och min starka önskan att skapa och designa, att vara kreativ och att ha möjligheten att välja att göra det som skänker mig glädje - sedan den dagen har jag förstått att en del tycker att jag är en "naiv romantiker". Verkar som om de undrar när jag ska vakna upp och förstå att man faktiskt inte kan leva så.

Jag älskar romantik, jag väljer att ha en positiv inställning i så stor utsträckning som jag bara kan och om jag någon gång lyckas skänka glädje i någon annan människa liv, om jag kan inspirera - ja då blir jag lycklig.

Varje uns av glädje, av lycka, av harmoni som man kan dela med andra människor är viktigt för mig. Men det betyder inte att jag är naiv. Det betyder inte att jag är blåögd.

Jag har valt att gå den väg som känns rätt för mig i livet - just nu.
Det kanske inte alltid är den lättaste vägen, men det är den mest berikande!

Här kommer texten:

"Jag vill ha en bättre värld.
Det har inget med min blåögdhet eller romantiska läggning att göra.
Det handlar om min vilja!"

Maria "Vildhjärta"

Det finns verkligen stunder i livet som liksom etsar sig fast och pratstunden med Maria idag är just ett sådant tillfälle. TACK MARIA!

Det finns några saker kvar på bloggloppisen, kika gärna in!

Ha det fint alla!

19 kommentarer:

Skogslyckan sa...

Ja tänk vad nya möten och ord kan ställa till det..ler. Det vet ju vi! Skall genast kika in på Vildhjärtas blogg. Dina smycken är så vackra, och din tanke om att leva är också vacker. Ibland är det tufft att leva så, men det är det värt, många gånger om.
Ha en fortsatt trevlig helg du kvittrande solstråle.
Kram Pia

Anki sa...

Som den obotliga romantiker suger jag i mig! Tänk vilka härliga människor det finns! Å vilka smycken du gör, armbandet är to die for!

Ha det gott & sköt om dig!
Kraaam!

Unknown sa...

Lika vackra skapelser och tankar hos dig som vanligt! Inspirerande!
Det är varken naivt eller blåögt att följa det som känns rätt för dig - det är modigt och äkta! Och jag gissar att de som har invändningar mot den som verkligen väljer i sitt liv egentligen är ganska avundsjuka för att du vågar ta ett rejält kliv från den allmänna vägen och välja din egen istället....
Ha nu en härlig söndag!
Kram Allis

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Dom raderna var som skrivna till dig. Och naiv är det sista jag skulle kalla dig, driftig med en himla massa idéer, det är du. Har ju sett din fina lokal och din verkstad är helt otroligt välordnad. Underbara smycken du visar idag, så vackra!
Ha det gott Mia
Varm kram
AnnaMaria

Home and Lifestyle sa...

You are so creative...I can imagine this makes you happy! And your choice for happiness...I understand you...a positive attitude without being naive gives so much more than being negative!

I wish you a lovely week! Many hugs, Ingrid

Britt sa...

Härligt vännen!

Tänk att vi förstår varann så där väl...
Jag beter mig som en mindre galning (lite prilligt kanske) de här dagarna och vill inte släppa taget. Känns som om jag inte har tid att jobba den här veckan utan vill bara låta flödet komma...

Kramar i massor

Britt

Frøken Jægers Hus sa...

De ordene var skapt for deg. Så godt å høre. Nydelige kreasjoner du skaper. Ha en fortryllende dag snille du.
Klem, H

Alberte sa...

Det er den sterke som våger å følge sitt hjerte!
Så vakkert du skriver - og så utrolige ord fra Marie.

Du viser sann kunst.

Tusen takk for dine alltid så hyggelige ord til meg!

Klem ♥ Jannicke

Inspiration i vitt sa...

Hej min goa goa vän. Visst har jag träffat Maria Vildhjärta, flera ggr faktiskt och jag är mycket faschinerad och ser upp till henne. Vi tipsar om hennes bok i våran bok Lev Vackert oxå. Den tjejen gör starka intryck på en precis som du oxå gör Mia.
Du är oxå en fantastisk kvinna som vet vad du vill och dessutom gör det!!
Jag försöker att följa vad mitt hjärta säger i den mån jag kan men det är inte alltid lätt.
Du gör helt rätt i att gå på din starka känsla, det kan ju bara du göra Mia-ingen annan.
Jag hoppas att få möjligheten att få se mera av dina smycken och jag blev förtjust i flera utav dina armband, de är så fina.
Ha en fortsatt härlig vecka och snart ska du se att ditt lilla hus dyker upp:)
Kramar i massor/Ingela.

Lilla Blanka sa...

Hej goa Mia!

Åh vad roligt att se bilder från dina alster! Tänker ofta på dig där du sitter och skapar en massa fint så det är så kul att se lite bilder så här :)

Maria Vildhjärta verkar vara en jättefin människa, jag skall kika in till henne med en gång.

Nu du Mia, är det bara 2 veckor kvar tills vi ses.. skall bli så himla kul!!!

Kraaaaam
Mia

MODERN COUNTRY sa...

God morgen vennen!

Ja du vil ikke tro hvor jeg sitter nå og blogger, i Nederland! Har akkurat forlatt Frankrike og har stoppet her på reisen hjemover. Savner mitt hjem og lengter til å komme og kjenne på høsten. Rart ikke sant, borte bra men hjemme aller best ! Har lest alle dine herlige kommentarer, takk snille!! Jeg blir så glad for dine hilsener, ja for hver eneste en av dem. Det skal bli skjønt og blogge mer utover. Høsten byr alltid på så mange kreative dager, og jeg ser du har tjuvstartet. Himmel så vakre smykker du lager, de er utformet med varme og kjærlighet ! Og jeg fortaper meg i dine ord, kjenner meg lykkelig når jeg leser.

Ha nå en underbar dag, sees veldig snart igjen !!

Varme klemmer,
Aina

Galtholmen sa...

Det är just för din spontana och ärliga känsla som du inspirerar mig. Även om vi inte delar samma inställning till det romantiska:) Men du är en pärla i tillvaron... låt ingenting eller någon inkräkta på din härliga personlighet. Fler skulle våga ta steget o lyssna på sitt inre kall. Jag kan bara säga att det är det bästa man kan göra i sitt liv.
KRAM UNDERBARA!!!!
Ulrika

Sussi sa...

Jaaaaa.....vad ska man säga? Annat än att instämma i allt du säger...
Jag har själv tagit klivet ut i det okända, och om man inte försöker så får man aldrig veta....och vad skulle det vara för naivt i det?

Kram
Sussi

Viola sa...

Jamen det är ju så trevligt att du tänker på mig....har en likadan tavla till försäljning i gårdsbutiken...och nog är den rar alltid..

Ljuvliga smycken som du skapar..helt underbara...det är likadant för mig..hinner bara skriva till dom som lämnar kommentarer..tiden räcker inte på samma sätt som förut..men vad gör det när man har världens bästa jobb, ha en skön kväll,

kramen

Anki sa...

Tack gullegumsa!
Haha, jag kanske skulle ordna en rundtur...det skulle se ut det!
Nja, jag måste nog iaf sluta samla på allt...iaf stoora grejer...jag har ju liksom inte plats! Men det är ju sååå attans svårt!

Sköt om dig!
Kraaam!

Isas Trädgård sa...

Varje gång jag tittar in här och läser vad du skriver så får jag såååååå mycket inspiration, energi och kraft !!

Att vara sann mot sig själv och sitt eget väsen är väl vad vi är här för att lära oss och där är du en stor inspirationskälla !

Jag tror att det är många som skulle vilja byta spår i livet och följa sitt hjärta men kanske inte törs.

Ha det så gott !
Kram/Isa

Bitte sa...

Vad roligt att få se fler av dina vackra skapelser! :-) Jag känner igen det du skrev om att du sällan gör flera smycken som ser exakt likadana ut, så är nog jag också. Precis som du skriver så blir det roligare och mer inspirerande på det sättet.

Jag känner också igen det där med att bli tagen för att vara naiv. Just nu står jag i färd med att ta ett nytt steg i livet, både för att följa mina drömmar men också för att försöka göra något som inte får mig att mer eller mindre gå in i väggen varje år. Ändå är det förvånansvärt få personer i min närhet som har peppat mig. På fullt allvar tycker de att det är bättre att ha ett jobb som tömmer en på all energi, så länge man har en fast inkomst varje månad. Men är inte mitt liv och min hälsa värt något? Det tycker jag i alla fall :-).

Så... jag tänker följa mina drömmar ändå, även fast en del oroar sig och tycker att jag är långt uppe i det blå ;-).

Ha en fin tisdag, du goa människa :-). Du inspirerar mig!

Många kramar
Beatrice

Frøken Jægers Hus sa...

Takk Mia!!
God natt:)

Lillesissis sa...

Helt underbara smycken! Säljer du smycken? I så fall - hur beställer jag?
Kika gärna in hos mig, är alldeles ny i bloggvärlden men det kommer mer. :)
Ha en fortsatt fin dag!