Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

fredag 30 september 2011

Att välja...

... tacksamhet!

För det är ju faktiskt något som vi själva kan välja.

Tänk er två säckar som ni har framför er.
På den ena står det; "Glädje, tacksamhet, lycka"
På den andra står det; "Tyck synd om mig själv"

Just idag sitter jag här och gör en liten inventering i den där "positiva" säcken. Jag plockar ut precis de där sakerna som jag känner att jag är så tacksam för. Och, det finns massor...

Ibland tror jag det är bra att stanna upp lite grand, och stämma av saldot på lagervärdet i den där säcken. För väldigt ofta misstänker jag att vi inte har en aning om hur högt det värdet faktiskt är.

Tyvärr tror jag vi lägger mer tid och kraft på den där "negativa" säcken.
Vi rotar i den, vi plockar ut, vi lägger tillbaka, vi vänder ut och in på den och när vi sedan lägger ner allt tillbaka så brukar det många gånger bli så att det råkar slinka ner något mer, när vi ändå är i farten liksom. Det slutar med att den där säcken blir väldigt full till slut, och väldigt tung.

Det kan vara bra att bestämma sig för att ställa den där säcken åt sidan för en stund och koncentrera sig på den roliga istället. Ju mer man väljer att fokusera på innehållet i den, desto mer glömmer man bort den andra. Det är ju trots allt vi själva som håller oss uppdaterade om innehållet i den "negativa" säcken genom att ständigt vara där och rota, och ofta vill vi ju gärna visa upp det där innehållet för en massa andra också, eller hur?!?!......

Jaha, tänker ni nu. Vadan detta? Varför alla dessa tankebanor?

Jo, idag är jag hemma och känner mig krasslig. Lite höstförkylning som de flesta känt av kan jag tro. Men, det som är tråkigt är att jag skulle ha gått klädmodell på söndag och det har jag sett fram emot så mycket. Men, å andra sidan så har jag ju fått en dag i fullständig stillhet och ro, och då har jag ju möjligheten att sitta och gotta mig åt innehållet i den ljuvliga säcken.

Och, det finns riktiga godbitar där....

Nyligen fick jag några rader sända till mig. De var från en kund som brukade handla hos mig i affären. Orden gick verkligen rakt in i mitt hjärta och jag är så otroligt tacksam... Det är nog en bland de allra finaste gåvor man kan få tror jag. När någon, helt villkorslöst, skickar några rader som berikar livet så oerhört mycket. De kom från en kvinna som har ett hjärta av guld. Tack snälla du!

Har ni tänkt på att vi alla kan berika livet så oerhört mycket för någon annan, genom att visa uppskattning, att dela med oss av vår glädje, att ge beröm osv.

Det beror helt enkelt på vad vi väljer...

Önskar er alla en riktigt fin helg!

19 kommentarer:

Skogslyckan sa...

Inte kul att du är krasslig Mia, hoppas du frisknar till, jag har också haft en krasselperiod. Men ibland kanske man är lite nere eller stressad och då tar det bättre på en...ler. Ja du dessa säckar det är så sant. Men jag tror också man måste få ta sig ett ordentligt ös i säcken när folk kastar skit över en eller när något annat inträffar. Det allra viktigaste är nog att man snabbt stänger säcken igen och återgår till den dyrbara fina säcken. Och inte stannar i den negativa spiralen. För om vi inte dök ibland så skulle vi inte uppskatta allt det fina utan kanske bara ta det för givet. Hi hi vad kloka gummor vi är va?...;)
Önskar dig och de dina en underbar helg, hoppas det fina vädret står sig. Jag skall ha Arvid på lördag, loppa lite och följa med Emma och co på husvisning...ett riktigt Pippihus...spännande.
Kram på dig goa Mia från Pia

staudecafeen sa...

Rigtig flotte billeder:) God weekend Anne Gine

mig & alice sa...

Hej Vännen.

Önskar dig detsamma gumman.
Jag har frågat förut men frågar igen...finns du på facebook?
Isåfall skulle jag bli glad om du ville lägga till mig där...heter ju Lindberg i efternamn :-).

Hoppas att du har det bra annars.
Varm kram till dig.
Melinda

mig & alice sa...

Hej Vännen.

Önskar dig detsamma gumman.
Jag har frågat förut men frågar igen...finns du på facebook?
Isåfall skulle jag bli glad om du ville lägga till mig där...heter ju Lindberg i efternamn :-).

Hoppas att du har det bra annars.
Varm kram till dig.
Melinda

annashusidingtuna sa...

Hej!
Det var verkligen ett träffande sätt att se på positivt/negativt här i livet...ska visa dina rader för min man...
Ha nu en bra helg fast du är krasslig!
Kram Anna

Norrfrids Eija sa...

Jag vet nu vilken säck jag väljer, äntligen! Det har inte alltid varit självklart men med åldern kommer tacksamheten och förnöjsamheten. Tack för dessa underbara rader, vännen. Du kan konsten att inspirera och smitta dina läsare med positivism! Tack!
Krya på dig och ligg lågt, så kanske du kan förverkliga söndagens planer!
Eija

Lilla Blanka sa...

Hej goa vän!

Du är så klok Mia, och det är härligt att få ta del av dina tankebanor!

Hoppas att du blir frisk snart och så hoppas jag att vi kan ses snart igen ;)

Din bild är ljuvlig och jag bara njuter!


Största krya-på-dig-kramen <3

Mia

Bitte sa...

Åh, vilket klokt och tänkvärt inlägg! Det är så sant, allt du skriver :-). Visst är man allt som oftast och rotar i den negativa säcken och ibland undrar jag vad det är för liten otrevlig filur som sitter på ens axel och hejar på...

Vad tråkigt att du är krasslig! Hoppas du hinner krya på dig tills på söndag!

Många krya-på-dig-kramar
Bitte

Nellie sa...

Inte kul med sjuka! Bra tankar du sprider. Passar på att ge ett boktips: "Våga välja glädje" av Kaj Pollack, eller se hans föreläsning i samma ämne om du får möjlighet.
Hoppas att du får en bra helg!

It's me sa...

I hope you feel yourself better soon darling....life is hard sometimes......but live is also so good.......big hug from me....love love love Ria...xxx...

Rosemarie sa...

Hoppas du snart blir frisk, du har så underbart vackra rosor med vattendroppar på och orden är verkligen så tänkta. Om vi människor kunde ge så mycket kärlek som djuren ger oss så skulle världen vara mycket bättre.
Hälsningar Rosemarie

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Gomorron
Det är lömska baciller, fäller en efter en. Och det är ju lessamt när man sett fram så emot något, gissar att du missar kafferep i m-skogen också. Så du ska få en stor skopa av mig ur den där andra säcken, för jag tycker synd om dig.
Krya på dig gumman
Kramar
AnnaMaria

Vintage House sa...

Hej
visst känns det ibland lättare att plocka från den negativa säcken, men med åren har man lärt sig att det är roligare att plocka från den positiva man har så mycket man ska vara glad för och det behöver inte vara något speciellt ibland räcker små ting..
Jag har verkligen fått ett ego tripp av alla härliga kommentarer jag har fått gör en så glad....
Nu hoppas jag du känner dig bättre..
Visst är bloggern underbar tänkt alla dessa goa människor man träffar....
tack tack för dina söta ord värmer!
kram
sandra

Systrarna vitt sa...

Inget ont som inte har något gott med sig med andra ord hihi, med tanke på förkylningen och alla tankar du hinner med. Det var många ord som är väl värda att tänka på och jag tar dom till mig.
Kram Liselott

Marie sa...

Du borde skriva en bok Mia, jag hade köpt den direkt! Du är fantastisk på att sätta ord på känslor och du får mig alltid att tänka till ett extra varv.

Hoppas du har kryat på dig!

Många kramar
Marie

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Morrn
I söndags krattade jag ihop tusentals små äpplen och slängde, du får hur mycket du vill! Hur har du det nu på fredag, fika hos mig runt halv elva, kan du det? Har dålig koll på vilka dagar du jobbar.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

Skogslyckan sa...

Hej igen! Tack för din gulliga kommentar Mia, hoppas du mår bättre nu.
Kram Pia

Ninja sa...

jag hittade också saker att vara tacksam över idag när jag letade bland bilder....

Lev Vackert sa...

Det är dags nu igen, ler, Danmark, tänkte att du kanske vill veta, KRAM Petra www.romantiskahem.blogspot.com