Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

torsdag 14 oktober 2010

Att öppna nya dörrar!

Den här bildkavalkaden får symbolisera mitt avsked till sommaren.

Dags att plocka ihop på balkongen och förbereda för vinterns ankommande.
Det är alltid lite motigt tycker jag för jag är ingen utpräglad höst och vintermänniska.



Älskar den spirande våren som ständigt ger nytt liv.

Tycker om sommaren. Denna period när allt nytt som skjutit skott liksom får växa till sig. Hur det får blomma ut och stå i all sin prakt.

Sedan kommer då hösten när allt lanar av.
Som en stor förberedelse inför den "stora vilan" vintern.

Vintern har jag nog svårast att förlika mig med, bortsett från den underbara tiden runt julen.
Då är det som om jag får lite konstgjord andning och helt plötsligt vaknar upp ur denna dvala.
Jag pysslar, pyntar och njuter av värmen och samhörigheten som infinner sig lite extra magiskt under just julen. Ja, så är det här i alla fall.


Men, jag kan ändå se nödvändigheten i våra olika årstider och det är så lätt att applicera dem på livet. Är det inte lite så det är där också?


Jag har jobbat något alldeles infernaliskt en tid här, men idag har jag en liten vilodag.
En dag när jag gör precis sådana saker som fullkomligt fyller mig med energi, glädje, lugn, harmoni, vila, inspiration - PRECIS ALLT DET DÄR SOM JAG MÅR SÅ BRA AV!


Jag står ute på balkongen och fotograferar.
En tanke börjar forma sig i mitt huvud...
Vid min aktningsvärda ålder har jag nämligen börjat lära känna mig själv ordentligt på djupet.
Hur jag fungerar...
*stort, stort leende*


Först får jag idéer och jag fullkomligt sprudlar och bubblar - VÅREN
I själva arbetsskedet går jag in för det otroligt intensivt. Det är högtryck - SOMMAREN
När jag sedan är klar så är det som om jag landar igen - HÖSTEN
Sedan har livet lärt mig att det är oerhört viktigt att bara stanna upp och vila - VINTERN
För, det är när jag tillåter mig att vila som mina nya idéer börjar gro - och vips är jag tillbaka till "våren" igen.


Så idag kan man säga att det är "vinter" för jag har mått så gott.
Jag har bara tagit det lugnt efter den senaste tidens INTENSIVA arbete.


Det har sannerligen öppnats många nya dörrar i mitt liv.
En del har nästan flugit upp själva, en del har jag fått öppna själv, några har kärvat en del innan de gett efter och det har funnits de som behövts låsas upp och till och med smörjas lite.


Nu är jag väldigt sugen på att öppna ännu en ny dörr!
Såväl symboliskt som bildligt.


Dörren till huset.
Huset med uthuslängan där jag kan ha min verkstad och ateljé.
Huset som har den där fantastiska själen i väggarna och den goa torpkänslan, men som rymmer precis allt som behöver få plats.


Den dörren längtar jag efter att få öppna!

24 kommentarer:

Home and Lifestyle sa...

Spring and summer are also my favorite seasons! But as you say...christmas is also a wonderful time! And after christmas it takes only a few months before spring start again...:-)!

Wish you a happy day! Lovely greetings, Ingrid

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du skulle allt ha det där huset, men ibland slår drömmar in fort. Det gjorde det för sonen och hans tjej, dom har fått sin hästgård. Flyttar ut på näset utanför Säffle i slutet av den här månaden, så ibland blir det bra. Härligt Mia med en vilodag, en bara gå runt och njuta-dag, sånt behöver vi. Och det är ofta då som idéerna hoppar fram.
Ha en riktigt bra helg också
Kramar
AnnaMaria

Lilla Blanka sa...

Hej goa Mia!

Ja vår och sommar är underbara tider, men det finns tjusning med alla årstider ädnå.. Höstmys och julförväntningar.. gnistrande snö och rimfrost..vackert!

Dina bilder är så vackra att det gör ont..!

Mia, jag mailar dig lite senare i kväll. Vi kan väl bestämma en ungefärlig tid på söndag?

Kraaaam
Mia

Anonym sa...

Såååå mycket vackert du visar. Sommar och vår är fantastiskt men jag som fyller år på hösten har alltid älskat den och just nu betyder den ju extra mycket.

Vilka fantastiska färger vi har, jag blir glad av att gå ut med vovven var dag, ger sprudlande energi. Nu verkar det även som om jag får vara lite frisk så nu blir det nya tag. Härligt att få inspirationav dig

Bästa kramen
Lena

VACKRA hem & interiör sa...

Vad vackert du har på din balkong, ser härligt ut att sitta där och drömma sig bort! Kanske 2011 blir året då du hittar ditt hus. SKulle gärna besöka dig i din "lokal" framöver. Har stängt på måndagar så nu känner jag mig lite mer lös och ledig igen...

Kram
Pia

Vintage House sa...

Hej
Tack för dina söta ord på min blogg:)
så fint du skriver och vad härliga bilder...
ha nu en skön kväll och hoppas att du snart ska finnas i ditt hus.
kram
sandra

Frøken Jægers Hus sa...

Herlig innlegg. Så passende med sammenligningen til årstidene. :) Vi trenger forskjell på årstidene:) Men for meg så ble sommeren litt for kort i år og motivasjonen for vinteren er ganske lav. Jeg fokuserer på julen, for den tiden elsker jeg!
Ha en herlig herlig kveld og lad opp batteriene:)
Klem, Helene

Marie sa...

Hej sötis!

Ett riktigt Mia-inlägg, vackert och tänkvärt på samma gång!! Själv älskar jag ju hösten (har ofta undrat om det hör ihop med att man är född då?), men ärligt talat så gillar jag alla årstider. Nja, förresten, man skulle gärna kunna skippa januari och februari, dessa månader har ingenting enligt mig, bara en låååååång transportsträcka mot våren.

Vad kul att du gillade sakerna, alltid skönt när man vet att de har kommit fram ordentligt!!

Ha en riktigt bra helg, vet ju att du ska träffa en gemensam vän,hihi. Jag ska träffa samma vän nästa helg!!!!

Kram Kram
Marie (som håller tummarna för husdrömmen)

Skogslyckan sa...

Visst är det underbart med de där dagarna man bara landar. Hämtar livskraft och inspiration. Själv gillar jag höst och vinter....och vår...och sommar :). Ja det är länge du längtat efter det där huset i dina drömmar, men rätt som det är så slår drömmarna in!
Kram Pia

Norregård sa...

Jag älskar Dina inlägg Mia!! Önskar jag kunde få kraft att göra det som du förverkligar! Du kommer få ditt hus och din verkstad det är jag övertygad om!!!!!!!! Jag har det du önskar men du har det jag önskar....Jag är 39 nu, det är väl dags att vakna och uppfylla några drömmar;o)Jag vill ha min egen butik;o) På onsdag ska jag till Mundekulla på min kvinnocirkel, det är så härligt med dessa kreativa inspirerande kvinnor som alla har sina drömmar och oxå genomför dom. Kanske blir det min tur snart..*ler*....

Natti Natti kramis Malin

Granne med Selma sa...

Har tänkt på dig i flera dagar nu.Tror jag behöver påfyllning av dig. Jag vill att du ska komma och inspirera mig när allt börjar dra ihop sig ute i Stallet. Då ska jag tända kaminen och duka fram kaffet Jag beställer skratt, inspiration och idéer av dig! Du kommer väl?

Kram Sussie

Himlarum sa...

Underbara Mia!
Tack för att du inte glömmer bort att besöka mig trots att du jobbar så mycket:-)Alltid lika härligt att få dina omsorgsfulla, go´a hälsningar!
Och så inspirerande att se allt fint du gör!!!
TACK!!!
Ha en underbar helg och jag önskar dig en skön vila!
Massor av kramar!

emilias gömmor... sa...

Vad vackert du skriver!

Kram Mimmi

Bitte sa...

Det är alltid lika härligt att läsa dina inlägg :-).

Jag tyckte om liknelsen med årstiderna och jag kan känna igen delar av det du skriver, även fast jag själv det senaste året varit inne i en slags evighetslång höst.

Vad mysigt det låter att ha en lugn och härlig vilodag, och att bara göra saker som får en att må bra! Det är du värd efter allt du har haft att göra!

Hoppas nu att nästa dörr snart öppnas för dig, eller att din dröm om det speciellt huset slår in... :-). Jag tror inte att det är långt borta, eftersom mycket annat verkar ha "kommit till dig" på sistone!

Hoppas du får en fin dag!

Många kramar
Beatrice

♥ Pia... sa...

Oj så du skriver..vet du Mia..du skriver som en hel författare.. Ta och öppna den dörn oxå. en njutadag är inte så tokigt. den hade jag igår (torsdag) en lång promenad runt favvostället med favvokompisen Selma...lugna tag hela dag. hämtade lillkillen från dagis(mitt jobbställe oxå) för han var sliten och lite trött.. vi hade en mysig eftermiddag..Jag har inte tagit i ett endaste pysselgrej på en vecka.. men nu kliar det lite i fingrarna... ska vänta lite till sen får jag dra igång..för 20 och 21 november ska mina nya saker vara klara..gått och funderat på smycket..eller armbanden ska jag väl rätta till det. Pendlar mellan det med glaspärlor..till det svarta till det med bild på.. OM jag betämmer mej...hur lång tid före jul vill du veta?..Ja såg vad du skapat mera ..du är så kreativ.. härligt och så läser jag sen om alla dina årstider.. poeten Mia beskriver.. Önskar dej en skön och härlig helg min vän..
kram..Pia

Matilda sa...

Det där du skriver om årstiderna både i naturen och inombords stämmer så väl...jag är precis likadan...

Har fortfarande inte frisknat till från en förkylning som slog till dagen efter att vi pratades vid sist, så jag har inte fått så mycket gjort OCH jag kunde inte komma till Croconilen! Har dock en låda här med 10 st rullar till dig.=)

Kram, Matilda♥

Unknown sa...

Det låter som att du har, o har haft, en spännande resa där nya möjligheter har öppnat sig. Spännande! Jag tror att det där huset kommer att dyka upp (när du minst anar det) för du har redan nu öppnat dörren för möjligheten till dina önskningar, o det kommer nog att knacka på din dörr... ☺ om du förstår vad jag menar? Jag önskar dig all lycka! Ha det gott o ha en fortsatt trevlig helg! Kram Lenita

Anonym sa...

Hej
vilken harlig blogg du har. Rakede bara hitta dig av en slump ... men vad glad jag ar for det!

Ha en skon helg!
/Em

Viola sa...

Tycker det är kämpigt att november snart är här..mörker och rusk inget för mig...skulle gärna gå i ide denna månad..likaså februari..jag är ju den som älskar sol och värme..

Men ändå känns det lättare i år när man nu får rå sig själv och bor som man gör...men på onsdag bär det iväg till lite sol och värme...första semesterveckan faktiskt för i år,

ha en skön helg, stora kramen

Made in Persbo...Carina sa...

Hej sötis, vill bara titta in och önska dig en härlig fortsättning på helgen :)

Kraaam, Carina

Huset vid ån sa...

Hej vännen!
Blir alltid lika glad när jag kikar in hos dig!

Härliga bilder som inspirerar mig....

Hoppas att du får njuta av en fin o vacker hösdag!

SöndagsKramar Therese

PS. Kul att du är med min lilla utlottning också....

Bitte sa...

Jag har packat ihop ditt paket nu och tänkte skicka det under dagen så har du det i början av veckan :-). Hoppas att du har haft en bra helg och att du inte behövde stressa alltför mycket!

Ha en härlig söndag :-).

Många kramar till dig
Beatrice

Made in Persbo...Carina sa...

Så du har varit söder över igen :) ...låter som en härlig dag med kameran och vännen! Visst är det härligt att leta efter den där perfekta bilden och att glömma tid och rum omkring :)

En härlig vecka önskar jag dig!
Kraaamar, Carina

heavenandearth sa...

Åhh, vad jag gillar dina ord..!

Jag är helt inne på samma tänk som du.. att vi inom oss oxå behöver dessa "årstidsväxlingar"...de är såå viktiga..

Jag hoppas och tror att du verkligen ska få öppna nästa dörr snart..! Till ditt hus,med plats för precis allt som ditt liv vill innehålla!

Många Kramar!
Iréne