Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

torsdag 25 augusti 2011

Loppislycka!

Jaaa, loppislycka!

Det är väl fler än jag som varit ute och hittat något som stått lite halvt inklämt så där - gärna bakom något annat - så man knappt sett det, men ändå är det som om man bara visst så säkert!!!

Att precis där, bakom där, står det en skatt.

En skatt?!?!...

Ja, det är ju inte alla som direkt tyckt att det varit en skatt när det väl släpats fram i dagsljus.
Dammigt, lortigt, skavt och slitet.

Men, när det väl kommit med hem, fått sig någon omgång med såpa och vatten och sedan hamnat på rätt ställe så har det liksom levt upp igen.

Det har helt enkelt getts rätt förutsättningar.

Så kan jag tycka att det är med oss människor också många, många gånger.
Om förutsättningarna är de rätta så kan vi allt blomstra vi också...

En sak är då i alla fall säker - efter sommarens loppisrundor blomstrade jag!

Den här trälådan är helt fantastisk nu, efter att ha befriats från alla dessa lager av damm.
För att inte tala om den gamla ladugårdsdörren. Baksidan, som inte syns på bilden, är riktigt, riktigt fin. Med bevarat handtag, hasp och slitmärken.

Finns säkert hur många som helst som - mycket frågande - sitter och kliar sig i huvudet när de ser på bilden ovanför och funderar över hur detta kan benämnas som en skatt... *ler stort*

Vad sägs om den här skörden då?

De rostiga spikarna har nu blivit krokar, spegeln hänger i hallen och vackra spetsar har lindats upp på trärullarna. Lyktan har vi tänt många gånger nu när det mörknat på så där på kvällskvisten.

Förstår ni min lycka när jag hittade fotpallen?!...

Trodde knappt det var sant. Den står nu inne i tv-rummet och passar helt perfekt där inne. Trägolven blir ganska kalla här på vintern nämligen och då är det så skönt att bara sätta upp fötterna på en liten pall.

I nästa inlägg ska jag visa en liten godbit som jag hittade när Mia och Gúa var här.

Nu ska jag iväg och jobba, men ha en riktigt bra dag så ses vi snart igen.

9 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det kallar jag fynd, vi har inte varit på samma loppisar det ser jag det. Fast just den här sommaren blev det få loppisar för mig. Fotpallen är bedårande söt och dörren helt underbar. Och att handtaget var helt och sitter kvar.
Jag är ledig idag, hade tänkt fota, men det är ju alldeles för mörkt idag. Roligt att du är med i min utlottning, jag har varit på rea på Paviljongen.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

Marie sa...

Din loppisjakt har definitivt varit lyckade den här sommaren Mia, sååå mycket fint!!!!

Ha en trevlig helg!
Kramar Marie

Vintage House sa...

Hej
Du har fyndat en hel del denna sommaren..
Ser att vi lyckats hitta likadana tallrikar:)
ha en skön torsdag för snart är det helg!
kram
sandra

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!

Ja du har verkligen hittat en massa skatter i sommar!
Jag blir så glad när jag ser alla dina fynd och får en känsla av den sprittande lycka som man känner när man gör ett sånt där riktigt fynd !!!

Kraaam
Mia
Ps tummarna hålls stenhårt ;)

Allis sa...

Vilka skatter du hittat - förstår att du är lycklig!
Ska bli spännande att se vad du gör med dessa ;)
Ha en go torsdag!
Kram Allis

♥ Pia... sa...

Tänk jag förstår PRECIIIS vad du menar:).. känner ända ner i tånera ..det du beskriver om SKATT:) JAg var ju för ett litet tag sedan och letade skatter hos en gammal släkting.. Huuu säger jag vad jag rotade och vad jag fann.. fick faktiskt stilla mej.. kunde bara inte ta med allt!! ja du Mia.. dina skatter var rikigt vill ha saker ser ja.. och på sättet du beskriver.. både ser jag OCH hör dej hur när du skrider runt hemma hos dej.. den där dörren..mmm.. får rysningar...av välbehag:).. JA jag har varit liiite sporadisk med bloggbesöken.. fattar inte var tid och rum tar vägen..det snurrar fort.. och jag vill såå mycket.. bromsen drar jag i då och då.. för som sagt.. kropp & knopp håller inte riktigt såå bra sen i våras.. men du vet hur det är:).. Just nu så kollar jag över vad jag ska ta med till brunskog 3-4 sep.... har inte gjort såå mycket som jag skulle vilja.. sen så finns det nog så det räcker ändå.. har bara valt höstmarknaden och sen de där julmarknaderna förstås:).. kanske jag vill göra något mer mellan dessa.. visserligen sagt nej till några grejer!! pga hälsan hos nära & kära som dyker upp lite då och då.. gamla föräldrar osv.. men ...får se.. nää nu ska jag inte betunga dej med en massa.. hoppla.. jag har allt lite positivitet ändå kvar:).. du en sak till har du facebooklogg eller??..
Ja till sist då:).. blev inga mötet i sommar som jag tänkt att det skulle bli.. vile gärna se hur du har det nu.. men kanske kanske nån gång.. ha en skön go mysig kväll med tända lyktor...storkramen ..Pia

Johanna Stålros sa...

Åhh vem skulle inte vara lycklig md så många fina fynd!!!! Kram Johanna

millandante sa...

Loppislycka är en sann lycka!!!:)
Vilket häftigt fynd!
Kram

Sussi sa...

Ojojoj...vilka fynd! Fotpallen är ju helt gudomlig!
Synd att vi missade varandra...vi får göra nya försök!
Kram
Sussi