Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

måndag 5 december 2011

Light up!

Så har det varit andra advent, och idag ligger jag nedbäddad.
Jo men visst! Vaknade med huvudvärk i morse och kände mig allmänt krasslig. Därför fick det bli vila idag - och sova, sova, sova.

Låg där under det varma, goa täcket och funderade lite grand. Så kom jag att tänka på en händelse som gjorde mig lite extra glad, också kände jag hur gott det gjorde i kroppen direkt. För det är ju precis så det funkar med "glada tankar". Det är som medicin för kropp och själ. Det är sådant som "lyser upp" tillvaron.

Sedan gick jag upp, och nu sitter jag här vid datorn en stund och "medicinerar" med sådant som inspirerar, sådant som jag mår bra av.

Något annat som "lyser upp" tillvaron just nu är ju när man får tända adventsljusen.

Här kommer lite bilder på adventsbrickan som står i köket. Ni har sett glimtar från den förut. Nu är det andra ljuset tänt...

Rosen som jag fick när vi var i Sunne har jag klippt ner och lagt i en skål med vatten. Jag sprutade på lite vatten så att det skulle ge en liten frostkänsla.


Brickan är jag så otroligt förtjust i.

Den hittade jag på en av sommarens loppisrundor. Det är sådana gånger som det känns som om man vunnit högsta vinsten på ett lotteri. Jag fullkomligt älskar den där slitna brickan i svart och guld. Den är nött och har en del rostfläckar och det ger den sin alldeles speciella charm.

Den står på bordet i köket. Bordet som jag köpte av min goa vän Mia. Det är också en favorit här hemma. Försöker nämligen omge mig med saker som jag tycker riktigt mycket om, för det är också något som "lyser upp min dag"


Är snart tillbaka med lite bilder på en annan rostig skapelse som jag placerat inne i salen. Ohhhh jaaaaa! Det är mycket rost nu... *ler*

Nu ska jag krypa ner under täcket igen och vila lite grand.

Ha det gott!

15 kommentarer:

MODERN COUNTRY sa...

Hei Mia,

Takk for mailen og ditt fine bidrag til Inspirasjons collagen !! Ble så glad av å høre fra deg :) Det har kommet inn så mange fine bidrag.

Så synd at du ikke følte deg bra i morges. Ingenting verre enn å stå opp med hodepine. Men fantastisk at du allikevel kan se lyst på det og snu det som er tungt til noe positivt. Du har jo så alldeles rett. Det å omgi seg med saker man blir glad av tilfører ekstra energi, både til huset og en selv.

I går var min mann og jeg opptatt i kjelleren mesteparten av ettermiddagen, ryddet i esker og poser som har samlet seg opp siden vi kom flyttendes for nå vel 3 1/2 år siden. Ojoj, jeg skal si det var mye rart å finne! Og det føltes så uendelig deilig å kaste mye av det. Endel hadde jeg helt glemt. Savner man det ikke behøver man det heller ikke tror jeg. Så nå er alt renset og det er igjen orden i sakene. Håper det varer ett år.

Sender over en varm klem, og ønsker deg en riktig God bedring ♥

Aina

rosenälvorna sa...

Hej, jättevackert och rosen ser underbar ut:) Christina

Fånga dagen sa...

Så underbar bricka Mia, du har så bra smak som vanligt.
Härligt med rosen där tycker jag.
Jag hoppas du kryar på dig snart men jag tror kroppen talar om att du behöver vila lite då och då.
Men en go tjej ska vara rädd om sig vet du. Hoppas det går bra med allt annat också som du har runt dig.
Skickar en stor krya på dig kram
Lena

♥ Pia... sa...

Hej på dej lille vän:) Så tråkigt att vara sjuk..men kanske det är en liten broms oxå..vem vet.. den där kroppen & knoppen vi har förvånar oss ibland..
Brickan din med ljusen är såå nyderligt vacker.. siffrorna är för söta..de gillar jag..Rost ja.. det är nåt annat jag gillrar.. eller älskar nästan:)Förstår inte ibland varför jag dras till rostiga saker.. men det liksom hoppar till i hjärtat när jag ser nåt rosigt.. just nu har jag avslutat julmarknaderna de tre!! blev en på köpet.. där har jag haft med en och anna rostig pryl och så!! mer kommer för oj såå många funderingar och idee´r som jag har angående rostiga saker..har jobbat ite med taggtrådar och annat rostig tråd.. och kombinerat med det ljuvligare pyntet till:).. samt grankvistar och så vidare.. Ja du pratar om LYSER UPP.. finns mycket som lyser upp vår tillvaro inte bara ljus.. och det finns mycket och många tankar som just DU har sätt din stämpel på när jag ser och läser om det såå tänker jag på dej... nu ska jag vila lite är faktiskt för engångs skull lite trött... såå nu drar jag i Miabromsen.. kram på dej min vän och krya på dej ..Pia

It's me sa...

It look great Mia!!!!...love it...i have also decorated the house yesterday......come and see my new banner picture if you want ??....love love from me...xxx...

4U2 sa...

Många som är sjuka nu. Den rosen var fin!

Vintage House sa...

Hej
visst mår man extra bra när man omger sig av vackra ting det ger extra energie..
vackert du har gjort på brickan..
Nu får du krya på dig ordenltigt...
varm kram
sandra

G:a Affären sa...

Så fint du pyntat adventsbrickan och ditt köksbord förstår jag att det är en favorit! Härlig färg dessutom.
Vill skicka dig lite krya på dig hälsningar!
♥ /Cia

samson sa...

en såndär bricka letar jag efter till mitt soffbord,vad fin rosen blev ser verkligen ut som frost,krya på dej,maggan

Bitte sa...

Vilken underbar adventsljusstake och jag förstår precis hur brickan ser ut, även fast den just nu är täckt av granris och ljus. Jag älskar också de där gamla svarta nötta brickorna med guldkant... :-).

Vad tråkigt att du har blivit förkyld, jag läste någonstans för längesen att man ofta blir förkyld när det har varit mycket oro och annat omkring en. Kanske det stämmer? Vad bra att du tog det lugnt idag och kurerade dig med sömn och glada tankar :-).

Många krya-på-dig-kramar
Bitte

Johanna Stålros sa...

Sååå fint- rosen är underbar! kram

Vitspets sa...

Vilken underbar blogg jättefint på din bricka Kram Karina

Erica sa...

<3<3<3 Psst... stanna en stund.. märker du nu det lilla ljussken som snurrar runt dig?.. Jag... bara jag i skepnad av en älva... tittar på dig och ser till att du har de bra och att du känner dig lycklig... le nu litegrann... ja precis så där... såå härligt att se, saknar dig<3
Hoppas allt e bra me dig/er tänker mycket på dig min vän<3<3<3 Ha de bäst så hörs vi snart igen <3

Sussi sa...

Hej Mia!
Trist att bli sjuk mitt i julstöket. Så många som är lite krassliga ....det är precis som om energin vi laddat under sommaren bara räckte tills nu. Vi behöver liksom lite mer laddning för att orka fram tills ljuset återvänder. Men ibland behöver vi ju faktiskt vara lite krassliga och ta det lugnt också. Jag är övertygad om att du hittar din energi när du behöver den.
kram
Sussi

lotta sa...

Krya på dig! Det är sant! jag behöver också vackra saker runti kring för då blir allt lite lättare. tack för att du delar med dig av den fina adventsljusstaken. Så mysigt du har hemma!! Kram Lotta