Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

söndag 24 januari 2010

Creative flow by my own!

Jag har kapitulerat totalt!
Av hela mitt hjärta och ur djupet av min själ.
Mjukt och följsamt tillät jag mig följa med i det kreativa flödet som svepte förbi och jag är så lycklig, tillfreds, harmonisk och på samma gång så märkligt sprudlande. Tänk att denna kombination av totalt lugn och febril aktivitet kan förenas under så behagliga former.

Här ser ni ett av uppslagen i den underbara notboken jag hittade på loppisen häromdagen.
Förstår ni min hänförelse?

Trumpeten, de skira handskarna med små blommor, den gulnade gamla urtavlan, det sirliga handtaget på sigillet, det gamla fotografiet från mammas skattgömma......

Fick frågan från Ulrika - min nyfunne vän - som undrade vad det är som tilltalar mig med dessa saker, vad det är som gör att alla dessa känslor väcks inom mig när jag hittar dessa skatter?

Tack snälla du, för nu har jag har stannat upp lite, funderat, begrundat och känt efter. Har verkligen gjort djupare insikter och det är jag så glad för. Det har berikat mitt liv och min inspiration på ett djupare plan. Det är en kombination av så otroligt mycket olika och när jag ska sätta ord på och förklara för er så inser jag att det inte går att beskriva det jag känner men inser också att det inte alltid behövs. Ibland räcker det med insikterna vi själva gör och jag undrar om inte det var huvudsyftet med din undran min kloka vän. Att jag själv skulle stanna upp och förstå...... Hur otroligt stor betydelse det vackra har och hur det påverkar mitt estetiska sinne, hur sakerna talar sin egen lilla historia och hur viktiga rötterna är och att förstå våra tidigare generationers kärleksfulla överlämnande av historiens vingslag.

Glädjeflödets virvlande vägar tog mig till fler loppisar igår och jag bara häpnar över skatterna jag hittade där............ Tackar min lyckliga stjärna som leder mig framåt på min stig.

Mia

28 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är härligt och höra hur glad du är. Sen är du bra på och skriva så man riktigt förstår hur det spritter i dig. Och notboken är så fin, gissar att du hittat ännu mer på loppis nu. Jag kom aldrig iväg igår, vi sparar det till nästa helg.
Lev väl goa du
Kramar
AnnaMaria

Therese Sagstedt sa...

Hejsan vännen tack för dina skrivna rader inne hos mig det värmer otroligt. Du skriver så fint på din blogg, väntar alltid med spänning på att få läsa när du skrivit något nytt. Måste också bege mig ut på loppisar, roligt att finna lite ovanliga och fina ting. Vart brukar du åka? Ha en jätte fin söndags kväll kramar Therese

Ingmarie sa...

Så trevliga inlägg du har...o vi verka gilla samma typ av saker!Fast jag har inte haft lusten till loppisar än men det brukar komma när man minst anar!

Ha det gött!

♥ Pia... sa...

Men käre nån ..blir alldeles hänförd av vad du skriver..och sååååå du skriver sen..du har förmågan att skriva..de är det då inget snack om:)....skulle vara härligt att gå med dej på en loppisrunda..kanske de spritte litte i mej å..:)
kram..Pia

Marie sa...

Jag blir glad när jag läser hur glad du är, härligt inlägg Mia! Jag kan nog heller inte alltid förklara vad det är med alla dessa vackra gamla loppissaker som gör mig så lycklig, vet bara att de får mitt hjärta att skutta och min själ att må väldigt bra. Dina saker ser alldeles, alldeles underbara ut!

Ha en bra vecka!
Kram Marie

C. Tvillingmamma sa...

Härligt att se så mycket energi!

Fånga dagen sa...

Vad sprudlande glad och full av energi du är, det är skönt att få sin del av kakan av det för så känns det när man läser din blogg.
Man kommer på sig med att le och nicka förnöjt, härligt:)
Jag skulle nog aldrig ens komma på tanken att pynta så som du gjort men när jag ser det framför mig börjar faktiskt jag också fundera på historien bakom allt detta vackra.
Ha en fin vecka
Kram Lena

Pysselpalatset sa...

Härlig liten betraktelse du skriver.. Förstår precis vilken känsla du får.... Du har verkligen träffat räät med dina ord... Känner i gen mig själv och det välbefinnande som uppkommer när man hittar vissa saker... Sedan har du dekorerat sååååå vackert med tingen.. man hamnar liksom i ett annat sekel och tidsrymd... Du har ögat och kunskapen
Kram Jeanette

Unknown sa...

Härligt inlägg! Det liksom.. spritter i mig också när jag läser det här :) Förklarar så bra att det liksom känns att jag också har den där känslan. TACK för att du väcker sådana positiva saker hos mig. Åhhhhh... notboken.. skulle också vilja ha..:) Ha det gott. Kram Lenita

Galtholmen sa...

Du vet ju att dina ord rör om i mitt innersta som en lavaström som forsar fram o smälter alla frusna tankar o idéer till bearbetningsformat. Jag är så fascinerad över ditt svar, att jag i ärlighetens namn skulle kunna börja samla på dessa "vardagligheter" för att skänka min inre själ skir glädje.
Du ger mig helhet... tack.
Ulrika

Anki sa...

Goa goa Mia, du är ju bara för underbar! Du vet att sätta ord på allt det fina i tillvaron...vilket kan vara nog så svårt!
Vilka skatter, jag vill oxå följa med dig på "lopprunda", hihi...
Lycka till i letandet, och njuut!

Kram min goa vän!

Fruädel sa...

Ojoj vilka skatter! Du har öga för det där! Kul att hitta till din vackra sida. Kram söta du!/ Tess

Inspiration i vitt sa...

Hej vännen, tack för alltid dina fina fina ord hos mig, du gör mig glad Mia.
Du är en mästare på att beskriva saker på ett lätt sätt och det behövs inte så många ord. Dina skatter är såå vackra.
Kram på dig/Ingela.

hemtrevnad marie sa...

Å, vilka skatter du funnit Mia!!
Förstår att du jublar!
Och du lilla vovven är verkligen sååå snäll, så inte behöver du vara rädd för henne när du kommer, hon är i stor i kroppen men liten i sinnet.
Kram på dig!

Fruädel sa...

Haha, vilket sammanträffande, ja ibland blir det sådär, men det var ju trevligt!!!
På återseende! / Tess

Bitte sa...

Jag förstår din hänförelse över de skatter du hittade, noterna och den gamla trumpeten gör mig salig (då jag är pianist och älskar allt som har med musik att göra).

Jag har också sprungit runt på loppisar de senaste veckorna och visst är det underbart att få hålla gamla vackra ting i sina händer och tänka på hur de har använts och nötts och säkerligen vårdats ömt.

Kramar
Beatrice

Tezz från Kungens Kurva sa...

Vad roligt att hitta hit, du skriver verkligen bra! Notboken är jättefin, älskar sådana gamla saker. Det får mig att fundera över hur det var förr...
Hit kommer jag igen!

Home and Lifestyle sa...

Thanks for visiting my blog and for your lovely comment!! Your blof is lovely too!

Your name is on the list of participaters for my give away!! Maybe you'll win, you never know!!

I wish you a very happy day!

Warm regards, Ingrid

Lotta-livets väv sa...

Sååå härliga ord du skriver...det är poesi att besöka din blogg och läsa det du skriver!
jag förstår nästan att du fbnissade lite för dig själv över silvertråden...och jag känner rätt ofta "inte nytt under solen". Av bara farten flippade jag runt bland en del andra nostalgi-Evas-kalender när jag ändå höll på...och där finns mönster som är högsta mode idag!
Loppistrenden är en god återvinningsgrej! Helt klart!
Tyvärr har jag inte hunnit på länge och kommer inte att hinna på länge...men vad gör det!
Kram, karm
/Lotta

Les Cotrions sa...

Hello Mia! Thank you for your so sweet words!!! It's so nice reading about your enthusiasm and it's a luck finding so positive persons as you! Your finds are gorgeous!
Happy evening!
Vale

Viola sa...

Det bara sprudlar från dig blogg...du verkar så tillfreds med livet min vän och kloka funderingar..så vackra saker du visar och massor utav fynd verkar du ju ha gjort...vill se!!!!

Hoppas kvällen är skön, VIOLAN

Britt sa...

Underbart! Jag vet ingen som kan uttrycka sig fantastiskt i ord som du. Jag förstår precis din känsla genom att läsa ditt inlägg.

Kramar och kärlek

Britt

Vitt hus med svarta knutar sa...

Så vackert du skriver. Det är den här känslan som du förmedlar genom ord, som är så värdefull att få känna. Den är verkligen livgivande och livsviktig.
Kram,
Regina

Matilda sa...

Hej Mia! Vilka otroligt fina saker du har hittat. Jag känner precis som dig när det gäller gamla saker med historia. Det är en sån spänning, en sån glädje och faktsikt lite av en ära att få ha dessa skatter i sin ägo. Sen får man vissa favoriter också, och de känns nästan som om de talar till en.

Vi ses snart♥

Matilda

Unknown sa...

TACK för ditt inlägg inne hos mig!! Jag *tar till mig* o försöker JUST NU finna energin till att fortsätta med målandet o allt vad det heter vad gäller hallen. Tack för påminnelsen o inspirationen i dina skrivna ord! Det kom till lite energi nu :) Ha det gott! Kram Lenita PS. ska sluta att sitta här o "go with the flow" ;)

Tina sa...

Hej Mia!
Jag vill bara påminna dig om att du sänder mig din hemadress!!
Varm Kram Tina

Home and Lifestyle sa...

Thanks for your lovely comment...the movie is really great, I saw it more times and was always crying at the end!! Let me know if you've seen this movie!!

I'm also your follower now!!

Warm regards (but it's so cold here in Holland), Ingrid

Huset vid ån sa...

Vilken vacker blogg du har, massor med ögongodis! Härlig inspiration som man blir glad av! Ha en bra dag! Kram Therese