Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

torsdag 7 januari 2010

Miljötänk - lära för livet! "Nej tack till reklam"

Snart är det slut på denna torsdag, men jag tror mig ändå hinna få in mitt inlägg innan klockan tickar förbi det magiska tolvslaget!
Min goda vän Sussie har gjort slag i saken - den goda saken!
Hon har dragit igång ett litet upprop för miljötänk i bloggvärlden.
Varje torsdag under januari och februari är dagen D för att skriva om tips för en bättre miljö. Den som känner sig hugad kan anmäla sitt intresse hos Sussie.
Här hos mig kanske det kommer att te sig lite annorlunda än vad som är tänkt, men jag hoppas den vinklingen är ok den också.
Det kommer snarare att bli lite som ett nybörjarens miljötänk här.
Och något som nybörjaren funderat en hel del på är det här med reklam!
Så otroligt mycket reklam det dimper ner i brevlådan varje vecka, och då sitter novisen här och kliar sig lite i huvudet och tänker att det borde ju gå åt en hel massa träd till detta.......
...........detta som oftast slängs - helt orört - i pappersinsamlingen!
OCH DET ÄR JU I ALLA FALL VÄLDIGT BRA, att det hamnar i pappersinsamlingen!
Men, är det så väldigt bra att skövla en massa träd?

Känns det onödigt med all reklam kan man alltid sätta en liten lapp vid brevlådan och tacka nej till den oadresserade. Får man adresserad reklam kan man ringa ett speciellt nummer,
020-557000, där man kan beställa en blankett för att anmäla att man inte vill ha adresserad reklam.

Förhoppningsivs har man då gjort någon insats för miljön.
Mia

13 kommentarer:

Nattmia sa...

Tänk om man hade kunnat få välja vilken reklam man hade velat ha, för viss vill jag faktiskt ha i lådan.. Och det som går i pappersinsamlingen blir ju nytt papper så det är ju bra då slipper så många träd gå hädan..

Hoppas natten är god mot dig..

Kram Mia

Vit som snö sa...

En svår fråga tycker jag för den allra största delen reklam vill man inte alls ha men så finns det en del som jag VILL ha.... får fundera på den Mia... Men jag gillar idén att ha miljön i tanken, Om många gör lite så blir det mycket i slutändan!
Kram Cilla

Granne med Selma sa...

Hej!
Va bra att du tar upp detta med reklam. det är precis så som du skriver - det mesta blir orört och dimper i återvinningen direkt. Fin service att du skrev med telefonnumret också. Och du - tack för pushen att få fler med i uppmaningen :-)
Kram på dig
P.S Nu ska jag precis iväg och träffa VD:n som ville beställa skorpor igen. Jag har med mig två olika sorters skorpor;-)

C. Tvillingmamma sa...

I dagsläge är vi oerhört tacksamma för att reklam,har de som start i kaminen... Ledsamt är dfe dock fortfarande att de går åt så mycket av vår planet... Man kan ju hoppas att reklam allt mer kommer i mailform...

Viola sa...

Vi har nog gjort vår största investering någonsin..när det gäller miljötänk..bergvärme har installerats på gården och det var inte billigt..men inte vill man vara en miljöbov och elda med olja..önskar dig en skön helg, här ska iväg och jobbas efter lunch och nog kändes det efter första dagen, var precis slut igår och sov 11 timmar..så fysiken är inte ännu på topp...

KRAMEN

Fånga dagen sa...

Jaa du tänk om reklamen försvann, jag har också tänkt tanken på hur mycket papper det egentligen går åt till allt detta.
En lapp på brevlådan ska det bli från och med nu.
Miljötänk är väl alltid bra och diskussionerna är många.
Tänk bara en sån enkel grej som att stänga av bilen när man står parkerad. Hur många är det inte varje dag som väntar med motorn på medan någon annan gör ett ärende det är banne mig dåligt miljötänk det. Upp till kamp ska vi.
Ha en mysig helg nu du härliga tjej
Kram Lena

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hej Mia. Helt rätt, det är otroliga mängder som kommer i lådan. Och ofta direkt ner i papperskassen. Jag ska sätta en lapp på lådan, såg att grannen hade en sån. Den reklam jag vill ha får jag klara mig utan. Såklart vi ska vara rädd om våra skogar, där bor ju alla djur.
Ha nu en mysig helg min vän
Goa kramen
AnnaMaria

Birgitta sa...

Visserligen kan jag avsäga mej reklamen, men vad hjälper det när den redan är tryckt. Den kommer ju bara att dumpas ändå. Jag är INTE alls för reklam, utan tycker det är helt onödigt. Jag tror att det kunde bli billigare priser om det inte skulle annonseras så mycket.
Det var min tanke.
Kramis Birgitta

Viveka i Bläckhornet sa...

Jag vill nog också ha en del reklam men inte allt. Som nattmia skrev så vore det bra om man kunde välja.
Min dotter delade ut reklam en tid och hua vilka mängder det var...

Lycka till i tävlingen!

Kram Viveka

promenader på landet sa...

Hej, tittar in och önskar dig en skön helg! Kram Maria

Lilla Blanka sa...

Hej goa Mia!

Jättebra inlägg!!!

Tycker miljöfrågan är en av de viktigaste politiska frågorna faktiskt och jag tycker det finns en massa små enkla tips som kan göra stor skillnad. Reklam får man ju alldeles för mycket, usch, en stor bunt i brevlådan.

Min dotter är väldigt miljömedveten (11 åring) och det är så bra att de pratar mycket om det i skolan. De blir nog mer miljömedvetna än vad vår generation är tror jag.

Kram gumman
Mia

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jag har en son som är min verkliga förebild när det gäller miljötänk. Han är aktiv och med i flera organisationer som värnar om människor, djur och miljö. Av honom har jag fått ett "nej-till-reklam"-klistermärke till brevlådan. När jag nu inte åker till stan' extra för att jag sett något lockande i reklamen så minskar ju avgaserna oxå;-)
Kram,
Regina

House of Jammi - blogg och webshop sa...

Bra tanke, jag ska faktiskt sätta upp en Ej reklam lapp redan idag. Vi hade en för ett tag sedan men den regnade bort i höstas och sen har det inte blivit av att sätta upp en ny. Det enda jag saknar med den skylten är IKEA-katalogen. Kanske blir det en skylt med Ej reklam - men gärna IKEA-katalogen!