Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

måndag 4 januari 2010

Vilket hedersuppdrag!


Tänk så roligt det är när man blir tillfrågad om att tillverka något speciellt.Samtidigt som det känns väldigt pirrigt innan det är överlämnat och godkänt!


Jag vet tillfällen när jag fått beställning på något som jag ska måla av.Det infinner sig en så otroligt skön känsla när jag står där och målar och jag tappar begreppet om tid och rum. Jag kliver in i min kreativitetsbubbla, stannar upp en stund och bara tillåter mig vara mitt i denna härliga känsla av skapande och sedan svävar jag tyngdlöst iväg.
Ja, det är så det känns, är det väl bäst att tillägga *ler*
Sedan när jag målat klart, och kommer tillbaka till verkligheten igen, då brukar jag titta på detta nyss skapade och då infinner sig nästa stadie:
Kommer det här att bli godkänt?
Kommer den som beställt det här att tycka om det?

Därför jobbar jag oftast utifrån en känsla jag får, skapar och tillverkar och lägger sedan ut till försäljning. Kommer det sedan en kund som vill köpa något kan han/hon titta på ett redan färdigt föremål.

Men, så händer det ibland att jag får en förfrågan, som den jag fick här i slutet av förra året.

-Kan du tänka dig att göra smycket till Kils lucia?

Pirrigheten infann sig direkt och utifrån de riktlinjer jag fått började jag skapa.

Det hamrades och böjdes och slipades.......

Hade en känsla av hur det skulle se ut och det är helt underbart när den stämmer överens med bilden jag sedan får se på tjejen som utsetts till lucia.

Ett hängsmycke i silver som symboliserar livets väg!

Inuti det lilla kortet står några rader om smycket och att det är tillverkat och designat av mig.

Hoppas det kan vara ett fint minne för Kils lucia!

Så, ett stort tack för att ni frågade just mig om detta hedersuppdrag!


Nu har jag uppdaterat lite på hemsidan och lagt upp lite fler kort.
Kika gärna in här om du vill se lite bilder på det jag skapar.

Hängsmycket på madonnan i förra inlägget till exempel, det har jag gjort och det är ett sådant smycke som inte är i silver. Jag arbetar ju med olika material.

Nu ska jag ta fram ståltråd och tång och sätta mig och skapa lite.
Känner mig så glad och pirrig inombords och det är bra förutsättningar för att vara kreativ!

Ha en fin dag!

Kram Mia

20 kommentarer:

Pysselpalatset sa...

Hej goa människa, vilken ära och så vackert Du gjorde smycket... Du ska se att detta genererar mer och att beställningarna haglar in... kram Jeanette

♥ Pia..... sa...

hej på dej goMia..kan inte kalla dej för nött annat:) Har varit inne på hemsidan din ...och suck..gud vad du ä duktig..blir alldeles lyriskt när jag ser allt ditt skapande...den läste jag och såg det här inslaget..vilken otrolig känsla de må ha varit när du blev tillfrågad..och såå vackert det blev..vilket hedersuppdrag..nu lär det rulla på..men inte för fort nu då:) så inte hinner med.. spå blir det utställning nu då framöver :)..kul. då kommer jag på vipkvällen *fniss*..sitter och tänker lite på det där du skrev och beskrev om när du skapar..precis såååå där känner jag..fast det kanske bara är ett litet kort som blir gjort.....Nu helst skulle jag önska att mitt lilla hus ute i trädgården vore klart..men tänk det kommer spå himla mycket emellan...men det var väl katten om in te den ska stå där i sommar den där friggeboa:)..eller vad tror du..om jag BESTÄMMER mej för det så blir det så!..sonen ska hjälpa mej har jag BESTÄMT:) och fixa till min lilla egenfirma...ska bara få fatt i han först:) namnet har jag fixat och ska registrera ..att det blir en liiiiiiiiiiiiten liten grej av det hela ..det gör inge ..bara jag kommer igång:) beundrar så din hemsida ..den är så fin...nu ska jag kila till jobbet..tjing..och kram..Pia

C. Tvillingmamma sa...

Känner igen mig i vad du skriver...om stadier...undran om vad som är "godkänt"...

Håller med om att de e lättare att skapa och sen får folk välja om de gilar eller inte...

LantlivsAnette sa...

Åhhh vännen !!! Vilket fint uppdrag, och du klarade det galant !! Himmel vad du är duktig..du ser, det ordnar sig !!
Ha nu en toppen dag vännen
Kraaam Anette

Marita sa...

Vilket alldeles otroligt vacket smycke du har gjort, så vacket du tänkt kring det!!!! Du är ju helt otroligt duktig!!! Kan bara gratulera Lucian som hade lyckan att få bära det....
kram, Marita

Catrine sa...

Hej Jag säger det igen DU ÄR HELT FANTASTISK! Vilket fint smycke man blir nästan lite avvundsjuk på Kils lucia ;-) Sköt om dig och fortsätt med ditt "porlande" skratt. Stor KRAM Catrine

Fånga dagen sa...

Åh vad du är duktig. Njut av känslan nu, den att du skapat något fint som kommer inifrån dig och uppskattas av andra. Du är otroligt kreativ och jag önskar dig lycka till med allt du företar dig.
Kramar Lena

Anki sa...

Vännen, vilket vackert smycke! Tänk vilken ära att bli tillfrågad, och vilket minne för livet...ett luciasmycke är ju väldigt speciellt!
Vilka vackra saker du skapar, du är ju helt otrolig!

Sköt om dig min vän!
Kram kram!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så jättefint Mia, det gjorde du bra. Du kan känna dig stolt både för och få ett sånt fint uppdrag, och så att göra så jättefint smycke. Den Lucian blev säkert lyckig.
Ha det gott vännen
Kramar
AnnaMaria

Nattmia sa...

Wow, vad snyggt smycke.. Det blev säkert Lucian glad för..

Njut av kvällen..

Kram Mia

Viola sa...

Vilket underbart smycke du gjorde..du är ju så himla duktig vännen, så klart man blir stolt och glad över ett sådant hedersuppdrag ..om det går som jag tänker mg så ska du boka lördag den 20 mars..då kommer det att bli invigning och bloggfest hos VIOLAN, ha en fin vecka, kram

imse sa...

Verkligen fint. Vad duktig du är.

Älfgärdet sa...

Ah, vad jag känner igen den där känslan. Man går in i skaparatmosfären & är som i ett rus, knappt kontaktbar, & kommer ur den & undrar precis som du skriver om det duger (man är alltid så jäkla kritisk mot sig själv!). All lycka i skaparlya ;)

Snickaregården sa...

Hej, vilken fantastisk ära. Underbart smycke. Har varit in på din hemsida och den är otrolig.
Kramar Maria

Bianco sa...

Vad roligt att bli tillfrågad om en sådan uppgift och lyckost Kils lucia...ingen annan i Sverige har väl fått något så unikt smycke.
Kram

VACKRA hem och interiör sa...

Vilket fint hedersuppdrag du fick, jättekul! Kommer att sakna dig så vid Formex... I morgon börjar vi med inventeringen, kanske inte lika avundsvärt (fniss...) Hoppas du får många härliga, kreativa stunder under året.
Kram Pia

Granne med Selma sa...

KUL att du hänger på miljöuppmaningen :-) Länkar inne hos mig.

Det är fantastiskt vilket uppdrag du fått Mia! bland de finaste man kan få om man är smyckesdesigner skulle jag tro. Tänk bara vilken symbol vår lucia är...

Kram på dig

Inspiration i vitt sa...

Hej vännen,
ja det är ju inte vem som helst som blir tillfrågad om tt göra lucians smycke det är jag helt säker på.
Ojoj vilken merit , du är otroligt duktig Mia.
jag är säker på att det kommer att spruta ut en massa fina saker ur dina händer framöver som vi andra kan få ta del av och njuta av att få se.
Hoppas att ditt nya år blir fyllt av kärlek och en massa skoj och kramar i masor/Ingela.

Skimrande kristaller sa...

Lyckos den lucia som fick det vackra smycket!! Så vacker o så härlig symbol. Ha det gott. Kram Lenita

hemtrevnad marie sa...

Å, så vackert!!
Grattis till detta hedersuppdrag, kan tänka mig att Lucian blev alldeles till sig av lycka, kul med något personligt!
Själv vart jag Bengtsfors lucia för sådär hundra år sen, och det hade varit kul med någon sådant då!
kraam