Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

tisdag 27 april 2010

Att välja det vackra!Efter en härlig helg har det nu blivit en ny vecka igen! Ja, med tanke på förra inlägget så kanske det finns en liten svag fundering på om jag överhuvudtaget har andra glädjeämnen i livet än skapandet - och det har jag ju *ler*

Tycker bara att det är så underbart att verkligen träna sig på att vara i stunden och njuta av det som är - här i detta nu. Och, i fredags var det skapandet och den härliga känslan av att verkligen tycka att det är precis så där roligt att jobba.Helgen har absolut haft sina guldkorn. Umgänge med nära och kära, vi har varit på en bröllopsmottagning, vilat, promenerat, ätit gott - ja, det har varit riktigt härligt.Är det inte lite grand det som faktiskt är magin i livet - att vara precis här och nu!
Att verkligen leva i denna stund och välja att se det som känns bra i stunden, i stället för att tänka på allt som ska ske längre fram och hur bra det kommer att bli då.....Så, idag är det alltså tisdag och jag njuter av mina blommor som jag köpte på Inredningskompaniet i Karlstad förra veckan. Körde dottern till träningen och då fick jag en stund över. Eftersom kast-träningen ligger precis bredvid Kasernhöjden så var det ju så givet på något vis *ler*-Yes, I can see the sign, sa jag till mig själv och stegade beslutsamt iväg den korta biten.
Gick därinne och njöt till fullo när jag helt plötsligt fick se dessa ljuva pelargoner och då var jag ju såld - helt såld. Det fick helt enkelt följa med två Appleblossom hem och jag tycker vi kände oss som om vi hörde ihop redan från början. Men, nu tycker jag och Appleblossom-arna bara att det är något som saknas lite grand.........

Ett väldigt charmigt hus med torpkänsla och en underbart ljuvlig glasveranda!

Ja, tack - det finns plats för det i mitt liv nu *ler väldigt tacksamt*

Ha en fin dag och ta väl vara på er!

Mia

22 kommentarer:

Lantliv i Norregård sa...

Hej!!
Du väljer verkligen det vackra Mia!! Visst kan det vara svårt att njuta av nuet....jag är ofta lååååångt fram i tiden....Försöker jobba med det, och bara vara;o)

Kram Kram Malin

Nattmia sa...

Så fin pelargon.. Måste snart ut och shoppa loss på lite blommor..

Ha nu en bra dag..

Kram Mia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du kommer och få ditt torp, nu är det vår då blir det fart på försäljningen. Att gå runt på Inredningskompaniet är så himla mysigt, där finns bara vackra saker. Blomavdelningen är jättefin, där kan man hitta lite annorlunda blommor.
Ha en härlig vårvecka
Kramar
AnnaMaria

Vit som snö sa...

Jag lyder riktigt bra idag, halvligger här o har det riktigt avslappnat. En söt granne tittade förbi o gjorde kaffe åt oss:)
Kollade in Sunne-händelsen o den minns jag faktiskt att jag läst. Vilken entré! Antar att du gjorde bestående intryck hos personalen;) Hihi
Appleblossom är så vackra tycker jag men i år har jag nöjt mej med mårbacka. Får se om det blir fler sorter för i afton ska jag bryta vilandet o åka till min favvoplantskola som just öppnat för säsongen, lär inte gå tomhänt hem:)
Ha en fortsatt fin dag Mia!
Kram Cilla

skogslyckan sa...

Att det står ett vackert hus med glasveranda och väntar på dig, det tvivlar jag inte en sekund på. Det skall bara vara rätt hus..ett hus med mycket känsla. Där kommer dina pelargoner att frodas på verandan, och jag kan riktigt se dig sitta där i grönskan med tråd och tänger och skapa...ler....Hoppas också det finns plats om man vill hälsa på...
Kram Pia

Home and Lifestyle sa...

I love your perlagoner...I hope you will enjoy them!

Have a nice day! Many hugs, Ingrid

Marias gamla saker o sånt sa...

Jättefina bilder...
Å vilka underbara pelargoner!
Förstår om du inte kunde motstå de.

Skulle också vilja handla lite blommor...men det får vänta en stund...min plånbok är inte så välfylld denna månad tyvärr!

Ha en fortsatt skön vårdag!
Kram Maria

Tigris Predikantan sa...

Jag blir med St Paulia och du med pelargoner ... hur kan det komma sig *ler*

Prillig sa...

I saw the sign to! ;-) Det bara kom över mig idag och flera pelargoner balanserades på cykeln hem... Vad gör man inte?

Jag har fått lite "skräp" av min svärmor, riktiga godbitar, du kommer att gå igång, vänta bara. Jag nästan kvittrade! :-)

Vi ses på fredag!

Kram Britt

♥ Pia..... sa...

Hej lilla du...men vad läser jag??..och vad ser jag??..ett litet torp med glasveranda..mmmmmmmmm yeees:)..
Sen såg jag den lila tavlan blir så glad när jag ser lite av det man skapat..eller stolt kanske är ett annat bra ord..kan man säga så utan att slå sej för bröstet för mycket:)

..Du ser ut att må mycket bra ..härligt och så blir man glad ..igen:) den där blomman skulle jag ha fallit för bara för att höra namnet..helt sagolikt sött..måå så görgött som vi säger här..hihi...
kramen från en litt lätt sleten mormor efter att ha lämnat tebaks lellen te mora hans:)..
Har alltså..passat lille skrutten i tre timmar!!Puh..det är inget mot att passa 23 st på jobbet:)..fast han är go som guld och precis mitt i trotsåldern..förlåt menar förstås utvecklingsfasen 2,5 år..
Pia...

vackrahemochinterior.blogspot.com sa...

Så fiiint du har det i din atelje, förstår om du inte vill gå hem... Pelargonerna var ju också helt underbara... Var också till inredningskompaniet för inte så länge sedan. Lokalen är bara så andlöst vacker. Blir lite avundsjuk emellanåt, fast jag har lätt för att tänka att man får göra det bästa av det man har...
Kram
Pia

Les Cotrions sa...

Hello Mia! Don't worry about the photo n. 6! I usually forget a lot of things...that isn't very important!!!
Charming photos you show and beautiful pelargonium...I just bought two today...they smell of Summer!
Enjoy a great and sunny Wednesday and take care!
Big hugs
Vale

Fånga dagen sa...

Hej Mia!
Vad härliga ord du kommer med som vanligt och vilka vackra bilder du visar.
Du det där torpet kanske du skulle söka efter på hemnet, ibland kommer det in objekt där också.
Blocket kan också ha ibland.
Du jag har verkligen fångat dagen idag, hur mysigt som helst men det får du läsa om i mitt nästa inlägg.
Kram på dig tjejen.
Lena

Conny - Frøken Klara sa...

Hej, så fik jeg set dine loppefund. Hvor var de bøger dog helt fantastisk fine... Smukke sager, du laver helt klart...

Huset vid ån sa...

Hej vännen! Vad glad jag blir när jag läser dina trevliga rader. Ditt goda humör "smittar" av sig!Vilka underbara pelagoner du köpt, som karameller. Dom blir man verkligen glad av....Och ett vackert gammalt torp med glasveranda det kommer säkert bli nån gång i framtiden för dig. Ha en bra dag! Många Kramar Therese

Galtholmen sa...

Hej Mia,
Skönt att läsa om att leva i nuet o visst har du rätt, det måste vara det som är meningen med livet. Inte hålla på att blicka framåt, eller sörja för igår. Ska försöka tänka på detta idag. Behöver egentligen mer tid över för att återhämta mig känner jag. Mitt liv rullar alldeles för fort just nu, vilket resulterar i trötthet o värk i kroppen. Mitt skapande inre har hamnat i källarrummet. Men tankeverksamheten är i full gång.
Grattis till pelargonerna... jag älskar oxå Appleblossom Rosebud.
Kram/
Ulrika

Viola sa...

Känner på mig att det där huset kommer att dyka upp framöver..och det där med nuet...nja...lite svårt just nu..men försöker, önskar en härlig VALBORG! kramen

Fånga dagen sa...

Hej igen Mia!
Jag bara måste göra en kommentar till hos dig.
Jag sitter här och ler när jag ser dina önskningar, du vet att om jag finner det huset du beskriver så måsate jag nog behålla det själv för det var verkligen rena drömhuset det. :)))
Men du får drömma och önska och framförallt se det framför dig så ska du se att attraktionslagen kommer att göra sitt, alltså kommer det att bli verklighet.
Kolla mitt inlägg så förstår du att även en del av mina drömmar slår in bara så där spontant.
Ha en fin kväll
Kram Lena

Grön Iris sa...

Hej Mia,
tittar in för att önska dig en skön Valborgsmässoafton. Blir det brasa nere vid Fryken?

Får ju också passa på att njuta en stor smula av vackra bilder och härlig text. Att njuta i nuet är nåt jag har jobbat på och faktiskt det går lättare och lättare. Härligt!

Må så gôtt,
kram Linda

oumberligating sa...

Va glad jag blirr när dina Lilla Glad Fina Röda bild tycker upp i mitt kommentarsfält, det innebär ju inte att man har en alltför hemsk blogg, har tappat lite bloggsjälvförtroende denna vecka, har fått mycket skit faktiskt. Inte för Oumberliga bloggen inte, den är ju som den ärr, det jag fått "däng" om är när jag skriver om min Patient och Smärtblogg
www.jernsaxen.blogspot.com , det är trist, jag skriver inte så mycket där, men det som skrivs är viktigt, mycket! Den får inte så många kommentarer men genererar ett 10 mail om dagen så visst fyller den funktion!
Ha en riktigt fin Valborgsmässohelg!
Kram ifrån Peter!
PS: Fina bilder och arrangemang på din blogg måste jag säga, tro det eller ej, men Oumberliga var ju ifrån början en inrednings och designstudieblogg! Kanske man ibland ser spår av det! (ler)
Som sagt ha det bäst!

Skimrande kristaller sa...

*ler* till ditt inlägg. Så klok du är! Tack för att du delar med dig OCH att vi blir påminda ☺ Vackra bilder du delar med dig av också! Ha en trevlig valborg! Kram Lenita

sinnlighet sa...

J
U
S
T

A
M
A
Z
I
N
G

M
E

L
I
K
E

Agneta