Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

söndag 9 december 2012

Mindfulness i juletid!


Vädergudarna stod på min sida och jag kom iväg som planerat.      
*tacksam*

Jag har tillbringat helgen med mina goda vänner Carina och Mia.

När jag åkte igår så var vädret helt fantastiskt. Det var sagolikt vackert - solen sken, trädens grenar var klädda med vit, gnistrande snö och över fälten låg det som ett skirt täcke av dis som om det bäddade in naturen och skyddade den mot den bitande kylan. Har ni tänkt på att det finns vissa tillfällen när en del upplevelser känns så där extra speciella?!?... 

Jag upplever ofta sådana vackra tillfällen så mycket tydligare när jag känner mig glad, harmonisk, lugn - you name it. Sinnesstämningarna kan benämnas på så många olika sätt. Men ibland kan det vara nog så enkelt att säga att man är "här och nu".

Att man tar vara på stunden!

Och, det är precis vad vi har gjort den här helgen med glöggmys, bakande, pysslande och skrattande.

Jag har vikt stjärnor, böjt mig några ljushållare i ståltråd, ätit pepparkakor med ost, druckit glögg som värmts i en järngryta på vedspisen, ätit nybakade mandelkakor á la Kurt (mums......) och funnit ro i att lyssna till eldens sprakande i kakelugnarna. Alltså - det är nästan som om man befinner sig mitt i en dröm. Men, så är det sagolikt vackert hemma hos Carina också. 

-------------------------------------------

På hemvägen åkte jag till mamma också fikade vi så fick hon smaka på de nybakade mandelkakorna. 

Tycker att jag har hunnit med så fantastiskt mycket bra den här helgen - utan att känna den minsta gnutta stress. 


Under veckan kommer det nog några bilder på ljushållarna och pappersstjärnorna. Kameran står i alla fall redo på stativet så då hänger väl resten på mig kan jag tro...   :)

Ha en bra vecka!


7 kommentarer:

Home Bohemia sa...

Så mysigt du har haft:) Bra för själen att skatta och göra det man tycker om...tillsammans med dem man tycker om:) Kram

Bitte sa...

Hej allra finaste Mia! :-)

Det låter som att du haft en underbar helg i goda vänners lag! Så mysigt det låter med pyssel, nybakta kakor och att värma glögg i en järngryta :-).

Jag har tänkt skriva till dig så länge nu, men det har varit så otroligt mycket på sistone. Tack snälla du för den fina hälsningen du lämnade hos mig, vad glad jag blir att paketet kom fram som det skulle och att du tyckte om alla sakerna. Och tack snälla för att du länkade till mig! :-)

Trumpeterna är så vackra och stört omöjliga att få tag på nu! Vilken tur att de där fina hamnade hos dig, det är väldigt många som har hört av sig om speciellt den vita trumpeten ska du veta... ;-).

Jag föll så mycket för inlägget där du visade arrangemanget med hyacinten och de små hortensiablommorna. Vilka sagolika bilder, de bara andas harmoni :-). Jag tyckte så mycket om alla bilderna i det inlägget, allt var så smakfullt och vackert arrangerat. Duktiga du! :-)

Önskar dig en riktigt fin vecka!

Varma kramar
Bitte

Marie sa...

Så mysigt ni har haft det, önskar så att jag hade kunnat vara med, men det får bli nästa gång istället.

Ha en fin dag Mia!
Kram Marie

Designe sa...

Hej! Helt rätt tänkt! Man märker ju det om man tar det lugnt hur man kan njuta av saker!..annars hinner man ju inte få känslan!

Såå himla fint du har gjort med allt pynt!..har spanat i flera inlägg neråt!:)..och såå vackert kök med vackra gamla fönster du har!

Låter som ni haft en supermysig helg! :)

Kram på dig!

kråke sa...

Låter som en underbar helg:)) Och vilka vackra hantverk:))

Kram rara:)

kråke

Vida sa...

låter som en helg helt i min smak;))och så gott att få unna sig att njuta i lugn o ro i denna så stressade månad för många..

Vidasomettlyckligtbarnisnönkram

Inspiration i vitt sa...

ååå Mia du är fantastiskt underbaaar och du är en mycket klok och förnuftig kvinna. Länge sedan jag såg dig och hoppas vi kan ses någongång igen framöver. Du har det såå fint hos dig och jag njuter av allt vackert. Kram på dig/Ingela.