Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

lördag 6 december 2008

Ofrivilligt vilande

Efter några dagars ofrivilligt vilande (ja, jag har varit sjuk...) så sitter jag nu äntligen upp i sängen igen. Tänk vad fort man ändrar kraven på vad man orkar.
Min dotter Linn som är 11 år fick maginfluensa på skyltsöndagen och jag var hemma och pysslade om henne under veckan när den där nesliga bakterien grep sina klor i mig också. Ja, det var inte lönt att kämpa emot utan jag däckades totalt. Så det är inte många knop i den här kroppen nu ska ni veta.

Underbara Linn har försett mig med en vattenflaska, lite svartvinbärsjuice, smörgåsrån och ..... datorn så att jag kan fördriva tiden lite.

Men, jag har trots allt en riktig dundermedicin och jag ska kurera mig som bara tusan....
Jag har en påse i köket med allsköns underbara ting som jag inhandlat på en loppis. Det är grejer det.... Det är vackra glasfat, ett helt underbart uppläggningsfat, ovalt med indelningar som man kan lägga oliver, fetaost, tapenade, crostinis osv i (ops det känns inte så bra i magen när jag tänker på mat...... inte helt fullt frisk än). Hittade lite gamla kakformar som jag ska ställa värmeljus i också hittade jag ett riktigt guldkorn..... Vad jag önskar att jag haft en kamera så jag kunde ta kort nu! Lovar att jag ska införskaffa det och lära mig att lägga ut bilder så fort som möjligt. För att återgå till guldkornet så är det ett gammaldags kakmått som sitter ihop så det blir som en kub. Mmmmm, det är helmysigt.

Imorgon ska jag på vingliga ben stappla mig ut i köket och frossa i loppisgrejerna - sen är jag nog fit for fight igen så jag kan gå till affären på måndag. Tänk att bli sjuk så här i juletid - det är öken när man har egen butik, men som tur är så finns det änglar och jag kan lova att Eva som jobbar hos mig har varit helt underbar den här veckan och dragit ett lass utan dess like. Sen så har vi ju mamma - om man talar om änglar så är hon verkligen en ärkeängel. Hon kliver iväg till affären och hjälper till och hon pysslar om oss som varit hängiga, så ja, vad ska man säga. Det finns inte ens ord som kan beskriva vilken pärla hon är. Sen är jag så glad att Titti kunde ställa upp och jobba idag, en vän som bara ställer upp och går dit och räddar hela lördagen tillsammans med mamma. Tack alla goa ni som finns där när nöden är som störst.

Nu ska jag lägga mig och vila en stund.

Ha det gott! Mia

5 kommentarer:

VACKRA hem och interiör sa...

Hallo Mia!
Inte kul att vara sjuk, men du är säkert på benen snart igen. Nyfiken på dina loppisfynd! Vi hade tänkt gå och höra en julkonsert i kyrkan i kväll, men vi (läs jag) orkade inte riktigt. Återgick till mina mysbyxor och en hög med julmagasin som jag ska kolla i under pauserna till Stjärnor på is.
Kram Pia

Hanne sa...

Jeg ønsker deg en riktig god bedring Mia! Hils til alle dine!

Takk for hyggelige kommentarer på bloggen min:)

Mariaberg sa...

Jo nog blir det så när man tar hand om sina barn. Denna omgång har jag/ vi inte haft kräksjuka ännu, peppar peppar. Kul att du hittade min tävling på bloggen, i morgon på min födelsedag blir det dragning, lägger även ut vinnaren på min andra blogg, http://alltkangronska.blogspot.com/
Maria Berg, MB

Prillig sa...

Hej!
Hoppas du känner dig bättre, det finns inget jobbigare än att bli dålig när man har som mest att göra! Man blir så frustrerad när man vill men inte orkar...

Kul att se en värmlänning till, det är ju inte längre bort än att jag kan komma och kolla in din butik vid nåt tillfälle.

Britt

Pia J. sa...

Hej Mia !
Vilken fin hemsida du fått!!! Jag skall följa din blogg . Var inne i fredags i din underbara affär och handlade lite smått och gott...Måste säga glöggkaramellerna var jättegoda!!! Lev gott i själen och skapa på... Många kramar Pia Johansson/Kil