Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

torsdag 21 januari 2010

Miljötorsdag - att förena nytta med nöje!


Tänk att man kan förlusta sig så till den milda grad, och hela tiden veta att det är en insats för miljön *blink, blink*

Ja, det var i alla fall vad jag - väldigt förnöjt - sa till mig själv under dagen igår.

Jag var nämligen och besökte inte mindre än tre loppisar!

Och, jag ihhhhhhade och jag ohhhhhhhhade för mig själv av lycka över allt jag hittade.

Jag hittade en så oerhört vacker, svart, sliten gammal bok modell större. När jag öppnade den höll jag på att baxna. Den innehöll noter och varje stycke hade sitt eget försättsblad.
Fattar ni vilka möjligheter.......

Det var när jag och mamma rundade av vår loppistur, med en god fika, som tanken slog mig.

Det här är ju som det där berömda godiset - tre överraskningar i ett.
1. Återvinning - bra för miljön
2. När man handlar på återbruk osv så kommer förhoppningsvis pengarna välgörande ändamål tillgodo.
3. Den här lyckan jag känner är ju livgivande så in i bomben. Med andra ord borde det ju påverka kroppen på ett väldigt positivt sätt, vilket då förhoppningsvis gör så att jag håller mig frisk och inte behöver äta medicin. Och, då blir det ju heller inte någon medicin som riskerar att hamna fel (läs i naturens kretslopp) JA, JA!!!! Det här var fruktansvärt långsökt, men lite humor får man väl ha..............

Ja, i vilket fall som helst så känns det som lite plus-plus i kanten när man kan återvinna, och det fungerar ju väldigt bra med kläder också. Ibland har ju kläderna en benägenhet att bli mindre när de hänger där på galgen*fundersam* och då kan man ju anordna en bytar-träff. Det som inte passar mig kanske passar någon annan alldeles förträffligt. Man sparar på miljön samtidigt som man sparar lite pengar.

Ja, det var väl dagens tankegångar.....

För er som är nyfikna på loppisfynden kan jag säga att bilder kommer. Men, tills dess - en liten, gammal urtavla, fantastiskt sigill, ett blåsinstrument, de mest bedårande, virkade handskar jag någonsin sett........

Helst sanslöst men jag svävar fortfarande kvar på mitt lyckomoln, så jag fortsätter väl skriva slutklämmen på boken helt enkelt.

Kanske ska leta efter en fallskärm nästa gång jag är på loppis så jag inte dunsar i backen när lyckomolnet ger vika :P

Vi hörs snart igen!
Mia

20 kommentarer:

Vända blad sa...

Hej! Håller helt och fullt med dig - har ett liknande miljöinlägg idag hos mig...
Kram Maria

Lilla Blanka sa...

Hej goa Mia!

Jag har tittat in till dig flera gånger (missar inte något inlägg) men alltid när jag skall skriva några rader dyker det upp nåt...Nu smög jag och la mig i hopp om att jag skulle kunna tassa runt o skriva lite hos er mina goa vänner, men då tar det 2 sekunder så är alla ungarna i min säng och pladdrar på hahaha. Men nu är de nerbäddade och jag hinner in till ett par-tre stycken bloggar, hihi.

Jag tycker det där fickuret och det fina du fick (förra inlägget) var sååå fint, och du har rätt hihi, det är precis Lilla Blanka-stuk på det ;)

Detta inlägget, med de bedårande små böckerna..åhh vad fina de är! Och det som du skrev att det var notblad med försättsblad på varje låt..vilket fynd! Underbart!

Hopppas allt är bra med dig du söta!!!
Kram
Mia

Anki sa...

Himmelriket, ja det tror jag minsann att du är i...låter som riktiga toppenfynd...men vad är det för loppisar ni hittar??? Å vilka klenoder din mamma har, jag kan tro att du svävar på moln...mm fallskärm kanske vore att tänka på, hihi! Det skulle kanske jag oxå tänka på när jag är ute och snubblar, skulle gå till tvättstugan och fötterna bara försvann! Men nu är jag mer försiktig!
Å jag fortsätter väl att tro på "himlen runt hörnet" *ler*

Sköt om dig goa vän!
Kram kram!

Photo by Maria sa...

Fynda på lopis är ju himmelriket helt klart så grattis till alla dina fina fynd.. Ser fram emot bilder :-)

Kram Mia

Annika sa...

Ja visst känns det bra när man kommer hem med en massa fynd från loppis...man har verkligen gjort en insats för miljön...:) försöker intala mig det iaf när skåpluckorna bångnar o man får trycka in de senaste fynden...:) men återvinner gör man.... verkar som du gjort riktiga storfynd på dina loppisar..... Kram Annika

LantlivsAnette sa...

Åhhhh du..vilken lycka det är att hitta så fina saker !! Jag förstår dig precis !!
Nu längtar jag tills du visar allt.. !!
Ska du på Formex ?? Jag kan ju inte..men nog hade det varit roligt..ojj..ojj..
Jag saknar min butik varje dag, det har inte gått över ännu...
Kraaam min vän

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Lysande Mia! Vi jobbar för miljön när vi har kul, men så är det ju. Någon annans skräp blir en älskad sak hos mig. På mitt jobb har vi små Loppisar, är man över 30 pers. är det alltid någon som gillar en grej. På det sättet förlänger vi sakernas livstid. Imorgon kanske jag ska ut och jobba för miljön...min favvo-loppis var stängd förra helgen.
Goaste kramen
AnnaMaria

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ops, glömde skriva att det var en väldigt fin psalmbok, den som ligger överst med bild i relief.
Kramis
AnnaMaria

Granne med Selma sa...

Får en massa flaschbacks! Iiiiiiiihh och Oooooooohh lät det ju ganska många gånger när vi besökte loppisar runt Charlottenberg *hm*. Kan tänka mig att du är som en katt som står still och trampar i benen av lycka :-)

Kramis

Marie sa...

Finns väl ingen härligare känsla än när man har gjort en massa härliga loppisfynd, ett otroligt lyckorus. Sen känns det ju som sagt var väldans bra att handla på loppis med tanke på miljön!!!! Ser fram emot att få se dina fynd Mia!

Ha en trevlig helg!
Kramar Marie (som nu blev väääldigt sugen på att gå på loppis, hihi).

Fånga dagen sa...

God morgon!
Vilka otroligt vackra böcker med relief och allt, nu fick jag lust att åka till Erikshjälpen här i Arvika, där ska det visst vara en massa spännande och du har inspirerat mig igen.
Men du jag ser verkligen fram emot din bok och det måste gå som en dans att skriva när man svävar på moln som du gör just nu.
Lycka till och kram
Lena

Bitte sa...

Hihi, jag besökte också tre loppisar igår ;-).

Du har så rätt i att den "återvinning" som sker när man handlar på t.ex. loppis, måste ju vara tusen gånger bättre än att man köper nytt hela tiden. Jag tror att många av oss bloggare gör en liten insats på det sättet... dessutom blir vi ju gladare av det också ;-).

Det ska bli spännande att se dina fynd, den där notboken du beskrev gjorde att det pirrade till i magen :-).

Många kramar
Beatrice

Pysselpalatset sa...

Håller med, till punkt och pricka... böckerna ger en ljuvlig känsla av svunnen tid. Då böcker inte var till för gemene man.Återbrukets kinderägg.. ler ha nu en riktigt god helg. Kram Jeanette

Galtholmen sa...

Undrar vad våra förfäder hade tyckt om vår passion för deras vardaglighet? Funderar på om våra vardagliga ting kommer att utgöra vackra stilleben för kommande generationer... eller saknar vår tids prylar den själ som dåtidens vardagsting äger?
Nyfiken fråga: VARFÖR är du fascinerad av dessa ting? Vad driver dig att söka o införskaffa dem? Kult? Vanligt habegär? Något djupare oförklarligt?
Hoppas du inte tar illa upp att jag frågar - jag är som sagt var bara nyfiken på vad det är som gör oss till samlare av det vi händelsevis samlar på.
Kram/
Ulrika

Matilda sa...

Hej Mia! Såg nu i efterhand att vi skrivit om nästan samma sak. Vi tänker nog ganska lika du och jag. Det där med att förena nytta med nöje verkar vara något som ligger oss båda varmt om hjärtat.;)

Kram, Matilda.♥

Agnes Maria sa...

Hej !

Lyckliga dig!!!!
3 st loppisar på samma dag, det låter helt underbart!
Skall bli sååå kul att se mer vad du hittade, längtar...
Ha det gott.
Kram på dig.
Åsa

♥ Fyra årstider sa...

Mina glas på fot är köpta på City gross..de lägre med fot kommer från Mollys hus i Tranås. Lycka till
Kram Lotta

Vitt hus med svarta knutar sa...

Hej!
Jag gillar din humor för det finns faktiskt ett uns av allvar i den. Tanken på återvinning och att skona naturens kretslopp finns ofta hos mig. Å tänk vad roligt det är att det som någon inte tycker är något att ha, kan vara en skatt för någon annan. Du har verkligen gjort fynd och att du mår bra är grädde på moset;-)
Kram,
Regina

Viola sa...

Vilka fynd vännen...) tror du att jag är trötter i huvet...PB home det var VIOLANS monter det, passade mig som handsken så det blev en jätteorder som kommer att stämma med det gamla..ha en skön kväll, kram

Anonym sa...

Hej Mia!

Vad synd att vi inte sågs på mässan, mendet blir ju fler tillfällen. Faktiskt tycker jag inte denna mässa var lika bra som förra. dock var det ju kul att träffa lite bloggisar och Melinda och hennes gäng gick ut och åt med mig och min dotter på torsdagskvällen. Såååå mysigt :)

Det blir spännande att se hur det går för dig med dina smycken, jag är jättenyfiken.

Jag har med varit och loppat idag. Det är både roligt och recycling på hög nivå

Ha det bäst

Kram Lena