Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

fredag 18 maj 2012

Tanke-gång...

I onsdags när vi kom hem satte jag mig en stund på framsidan och bara njöt av solen och värmen.
Stillheten och lugnet gör så otroligt gott för hela mig!

Ja, så tog jag mig en promenad i trädgården. Strosade runt lite sakta, kjolen böljade mjukt runt benen och solen värmde mina bara armar. Det är precis de här tillfällena som jag vill kunna frysa..... Frysa tiden för en stund och bara få känna som om jag befinner mig mitt i det här underbara länge, länge, länge!

Det är som en slags vördnad. Att få ha det så här bra. Att kunna vara precis här och nu och verkligen se och uppskatta allt det vackra som finns runt omkring oss. Livets resa ger oss så otroligt mycket lärdomar, så mycket insikter och framför allt så ger det oss nyanser.

Livets resa har lärt mig att det finns så olika sätt att uppfatta livet.
Det finns så många olika nyanser på hur vi människor faktiskt uppfattar saker och ting.
Nyanser på hur vi människor VÄLJER att uppfatta saker och ting.

Ibland är det slitsamt när man möter människor som har större fokus på att hitta yttre elände än att välja att finna sin inre lycka.

Men, när jag strosar runt där i min trädgård, på min så kallade tanke-gång, så inser jag också att de här mötena ändå berikar på sitt alldeles eget speciella sätt.

Hur då?

Jo, de ger bara ännu fler insikter, ännu mer förståelse för saker och ting och framför allt så uppskattar jag ännu mer allt bra som jag har runt omkring mig. Som jag har valt att ha runt omkring mig.
För vissa saker som inte är bra kan vi faktiskt välja bort i livet - kanske inte allt - men en hel del.

Och visst är det väl ändå bättre att välja in allt det där som känns bra och fylla på med välbefinnande som gör att hela vår själ blomstrar - i stället för att välja det som påverkar negativt och som till slut får till följd att själen kvävs? 

-----------------------------------------

Ska ni hänga med på en runda i trädgården och se hur vi har det?Här ser ni huset på håll och på gräsytorna har vi möjlighet att konstruera den optimala krocket-banan.
Ja, ett qi-gong pass är inte heller helt fel här kan jag lova.


Träden är så otroligt vackra!!!
En del känns väldigt speciella...


Och, här kan man skymta huset igen!


Ja, och här skymtar ni en riktig solstråle   *ler stort*

Igår fick jag besök av härliga Britt.
UNDERBART!!!!!
Tack vännen för besöket, för pratstunden, för skratten........

Nu ska vi skynda oss iväg och hälsa på min kära mamma.

Ha det fint alla!14 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hej Mia
Du är klok du, känns som du mår bra när du strosar runt i trädgården. Imorgon ska vi sjösätta, sen kan du få följa med någon gång upp till sjön om du vill.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

♥ Pia... sa...

Ja du Mia... du ä klok du som ho skriver A-M:) såå gött å läse dä du skriver.. lägger sej som bomull rônnt hjärtat mitt.. åå får mej att än en gång längta till dej å ditt vackra torp... va väl tusan å om dâ inte ska gå å få i gång mäj te å styre kosa dit....men såå handlingsförlamad som jag är nu för tiden så lär de alddig bli.. Om ja inte ringer te doktorn å säger nää nu vill ja ha en annan blodtrycksmeducin som itte gär såå att ja itte fungerer:) va säger du om dâ...:) Har du nåt lockmedel te mej så jag kan komme mäj iväg... några loppis på vägen tru...?.. Nää nu ska ja ta mej i kragen å gå en liten runda med Selma..Å så trevligt att språkas vi litte:) ha en skön helg..och kram på säj....Pia

Vitt hus med svarta knutar sa...

Du sätter ord på det jag brottas med varje dag, för det finns sådant som påverkar mig negativt, men som inte är enkelt att välja bort...och hur kan det vara svårt att välja bort när det påverkar mig negativt???

Önskar dig en underbar helg!
Kram,
Regina

Norregård sa...

Så vackert Ni bor!!!

Kram Malin

LissasVita sa...

Finaste DU...Vackra kloka ord....visst är det skönt med den där känslan du beskriver när man kanta hela världen i famn och bara njuta av allt....kärlek....till allt....Vilken enorm trädgård att njuta av...:) Kramen Lisbeth

Photo by Maria sa...

Kloka fina ord och vackra bilder..

Kram Mia

Vida sa...

kloka fina starka du..dina ord idag är viktiga och verkligen värda att tänka på..våra dagar här går fort..

tycker om dina ord "vackra tankar ger en vacker själ"..;))

Vidavemvändervindarnakram
http://www.youtube.com/watch?v=coU_KF3dOcE

Rummet för välbefinnande sa...

Vida - TACK! Du berikar...... Så otroligt mycket också! <3

Lilla Blanka sa...

Hej goaste Mia!

Den där trädgården är som gjord för njutning och eftertanke, så vilsam och vacker...

Vilket får mig att osökt komma tillbaka till parken i Ledreborg.. Just nu letar sig tankarna hela tiden tillbaka dit :))

Kram och ha en riktigt fin dag!
Mia

Britt sa...

Tack själv vännen! Underbart energiutbyte!
Tror bestämt att jag hamnat i en lampskärmshelg, ska berätta senare, mycket komiskt...;-)

Stor kram
Britt

Maria sa...

Vilken underbar trädgård ni har. Inte liten precis.
Kram denna lördagskväll från Maria

Millas hem sa...

Hej söta! Du skriver så vackert och så sant. Visst är det så att vi kan välja hur vi tolkar saker som händer och sker, och i alla möten med människor. Jag är helt övertygad om att vi måste lära oss att vi genom vårt eget sätt att vara så kommer lyckan liksom till oss på vägen.=)

Kram till dig och hoppas att vi snart ses igen!

kråke sa...

Goaste Mia...dina ord får mig att rysa lite...på ett härligt sätt:)) De träffar rakt i hjärtat och får mig att tänka efter, tänka rätt och tänka positivt:)) Vi har haft en underbar helg med mycket roligt och imorgon ska jag ta mig en egen tanke-gång i trädgården och frysa stunderna i minnet:))

Kram fina...

kråke

Designe sa...

Såå vackra bilder! Håller med..tänk att man kan uppfatta livet sååå olika! Faktiskt så att jag kan se hur jag själv lärt mig se livet och det som händer på annat sätt än jag sett det förut!..det känns bra! Måste bara hålla kvar det! :) kram