Rummet för välbefinnande

Rummet för välbefinnande

torsdag 11 augusti 2011

Semestertripp del 2 - "Livets källa"

Jag började jobba i måndags och det blev fullt upp direkt, och sedan har det bara rullat på. Därför kommer del 2 från semestertrippen först ikväll, men så blir det i gengäld en hel del bilder istället.

När vi var hos Carina tipsade hon oss nämligen om att besöka Kinnekulle med omnejd, eftersom vi inte har varit där tidigare och jag säger bara;

Jösses, vilket bra tips - TACK CARINA!

Först ut var ett besök hos den kvinnliga mäster smeden Therese i Husaby.

Vilken kvinna, vilken drivkraft och vilket engagemang.

Hon tog emot oss med ett stort leende och sedan lade hon arbetet åt sidan och visade oss runt. Hon berättade och visade, och vi fick känna och hålla. Jag bara häpnade alltså!

Kan ju inte skriva om allt så gå gärna in och läs om henne och om bröllopet.
Hon hade själv skapat sin egen brudklänning i smide!Tänk att smida sin egen brudbukett....

Gissa om den var tung?! Jag fick äran att hålla i den och det var bara "wow".

------------------------

KINNEKULLE MED OMNEJD

Så otroligt mycket sevärt, fantastisk natur och trevliga människor.

Vi var helt enkelt fast. Det blev flera dagar här och vi utforskade och upptäckte. Allt hann vi inte med den här gången, och det är riktigt bra - för då har vi anledning att snart åka hit igen.

-------------------------------

Ett ställe som vi hittade fram till var "Handens hus".
De hade en skön blandning av hantverk och gamla, själfulla ting som handplockats till butiken.

Något som jag letat efter ganska länge stod helt plötsligt där och bara väntade på mig *ler* En ställning till gamla trådrullar i trä. Då blir man riktigt glad. Att dessutom få några ord med den trevliga innehavarinnan berikade bara allt ännu mer.

Ja, så besökte vi några av de gamla kyrkorna och det var verkligen en upplevelse.
Jag saknar ord...Historiens vingslag lyfte mig nästan!

Olof Skötkonung lät döpa sig i källan här vid Husaby kyrka.

Solens strålar letade sig mjukt fram genom grönskan, när jag lite andaktsfullt så där klev nedför stentrappan, och där nere på en liten avsats låg denna källa. Det var som om den var inbäddad i en slags fridfull stillsamhet.

Då kan man nästan känna hur vördnaden inför livet kommer smygande.

Så mycket upplevelser, så mycket vackert, så mycket inspiration.

Nu känns det som om min egen "livs-källa" är fylld till brädden och jag kommer nog att kunna ösa ur den ett bra tag framöver.

I nästa inlägg - del 3 - ska jag berätta om en bubblande konstnär som vi träffade.

8 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Gomorron
Du har haft en bra sommar, så många fina ställen ni besökt. I Husaby kyrka har jag varit, kommer ihåg en så fin ljusstake där man fick tända ett ljus. Smeden var ju häftig, vilken kvinna, och vilken brudklänning! Wow!! Kan undra om du träffat Hannu också, hans trädgård lär vara väl värd ett besök. På måndag börjar jag jobba, så varje dag tas tillvara väldigt noga nu. Avslutar semestern på söndag med släktkalas hos svärmor.
Ha en fin helg och
Kramar
AnnaMaria

Vitt hus med svarta knutar sa...

Trakter kring Kinnekulle är helt fantastisk och rymmer så mycket sevärt...naturen, entreprenör-andan med alla de små företag, odlingarna, historiken, här finns t.ex. möjligheten att vandra i Arn's fotspår och besöka viktiga platser och kyrkor. Vi blev också helt fascinerade av denna plats, kanske t.o.m. bergtagna;-) och återvänder gärna.

Trevligt att se fina bilder från denna trakt och läsa din spännande reseskildring.

Önskar dig en underbar fredag!
Kram,
Regina

Mia Maräng sa...

Hej!
Låter som en kanon fin och underbar semester.Kul att träffa therese ,hon är föresten här ifrån stenungsund.Ja den kvinnan är helt otrolig på det hon gör. Jag har inte träffat henne. Men man får nog ta en tur till kinnekulle. Nu väntar jag med spänning på nästa inlägg.
Kram Mia

Mina händers verk- Mary sa...

Hej Mia! Nu har jag läst, tittat och beundrat dina sidor på nätet! Du är en konstnär som har hjärtat på rätta stället! Jag sysslar själv med pärlor och annat trevligt hantverk. Har sen några år tillbaka också erfarenhet av utbrändhet. Det var så det började med pärlor för min del också! Hoppas vi kan hålla kontakt lite ibland... Vore kul att utbyta tankar...Mary i Finland... Marybead hantverk

VACKRA hem & interiör sa...

Så kul med dina kyrkbänkar, kommer säkert bli hur fint som helst! Vilken härlig tripp ni haft till Kinnekulle. Har jag berättat att jag bott i Lidköping under en tid och jag älskar verkligen Kinnekulle. Bodde där ca ett år runt millenieskiftet... (Ibland känns det som att jag bott överallt och är över hundra år, fniss...) Kram Pia

Lilla Blanka sa...

Gokväll Mia!

Vilken otroligt spännande och inspirerande resa ni gjort kring Kinnekulle!
Tack snälla för att du delar med dig <3

Så himla kul att du hittade en sån där ställning!! jag vet ju att du varit på jakt länge efter en sån.

Kraaaaam
Mia

Viola sa...

Vilken härlig semesterresa, såg denna fantastiska tjej i ett tv-program och hon gör helt otroliga saker :)

Du kan tro att det är nu fullt ös på Bossgård med en helvild labbevalp, ha en fin vecka som kommer, kram

Anonym sa...

Dear Mia ~ Your pictures look great! What amazing artwork from this woman. I'm happy you are enjoying your Summer, I don't want it to end. :) I think of you often.
Hugs Rosemary...xx